Captura de pantalla 2020 06 12 a las 9.42.48 2048x1368 1 Captura de pantalla 2020 06 12 a las 9.42.48 2048x1368 1
BLOG

Torna el benestar a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

BLOG

Torna el benestar a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

avatar Bibiana Motos
  • Escrit per: Bibiana Motos
  • Apassionada de la comunicació i dels paisatges bonics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

  • Data: 15/06/2020
  • Etiquetes:

Dedicar temps a nosaltres mateixos i al nostre benestar ens ajuda davant qualsevol situació d’incertesa o de canvi però també durant el nostre dia a dia.

A poc a poc comencem a tenir més llibertat de moviment. Ara ens toca adaptar-nos a una nova realitat, on la prevenció i la higiene seguiran tenint un paper molt important, però sobretot és el moment de prendre cura de les nostres emocions i el nostre benestar. Aquests dies on tot s’ha aturat ens han servit per a reflexionar, per prendre consciència que no podem controlar-ho tot i veure la importància de concentrar-se en allò que està a les nostres mans. Dedicar temps a nosaltres mateixos i al nostre benestar ens ajuda davant qualsevol situació d’incertesa o de canvi però també durant el nostre dia a dia.

Aquests dies a casa també han servit per a practicar iogamindfulness, cuina saludable i per a descobrir altres activitats beneficioses per a la nostra salut. Encara que hagi estat a distància i en línia, hem pogut gaudir de diversos tallers i classes a través dels canals d’algunes empreses del Club Salut i Benestar. Però ara sentim la necessitat de sortir a l’aire lliure, d’aprofitar i dedicar-nos més temps a nosaltres mateixos, recuperar la calma i la tranquil·litat i reconnectar una vegada més amb la natura i el nostre entorn.

Per aquest motiu hem volgut recopilar informació sobre les properes reobertures i activitats de benestar que us torna a oferir la Costa Brava i el Pirineu de Girona, perquè pugueu escollir la que més s’adapta a les vostres necessitats.

Reconectar amb l’entorn

No hi ha una millor manera de sentir-te en harmonia amb la natura que a través d’un Bany de Bosc, els boscos terapèutics poden aportar un gran nombre de beneficis per a la nostra salut. La Cooperativa Sèlvans ja ha començat a omplir la seva agenda d’activitats pensades per a tots aquells que vulguin gaudir de la màgia dels boscos.

natura 1536x1015 1

Bany de Bosc

Girona. Javi Cabrera

Altres equipaments al nostre territori també reobren les portes per rebre tots els que desitgen rodejar-se de benestar i aprofitar els beneficis de l’entorn natural. A partir del 19  de juny, ja podrem gaudir de la tranquil·litat de la Vall de Ribes a l’Hotel Rural Resguard dels Vents. A partir del 26 de Juny a  Casa Santa Elena, situada a la Vall de Solius, hi trobareu un espai perfecte per a la meditació i la desconnexió individual. També s’hi organitzen per a les pròximes setmanes activitats dirigides al personal sanitari, amb l’objectiu que puguin trobar un moment per parar i aprofundir en el mindfulness per aplicar-lo al seu dia a dia.

Per als amants del ciclisme i del ioga, la Bruguera de Púbol reobrirà les portes el 26 de juny:  és el lloc perfecte per aquells que busquin un lloc per recuperar energies i gaudir de la naturalesa que l’envolta. També és l’opció perfecta per a famílies que busquen un lloc on retrobar-se i gaudir de la totalitat de les seves instal·lacions en un paratge allunyat dels centres urbans.  A banda de tots els seus serveis, cal destacar que es tracta d’una casa de turisme rural sostenible, tota l’energia que utilitzen l’extreuen per mitjà de fonts renovables, respectant encara més tot el seu entorn.

La Garrotxa, un altre racó del nostre territori amb gran bellesa paisatgística, també es pot convertir en la destinació perfecta per als pròxims dies. El Mas Garganta és una masia del s.XIV, pensada per acollir als amants del turisme rural. Reprendran les seves activitats i retirs a partir del 19 de juny.

banysbosc 1536x998 1

Mindfulness

Girona. Javi Cabrera

Si voleu una altra opció per organitzar activitats de benestar en un espai naturalCan Felicià és  ideal. Disponible a partir de finals de juny amb el valor afegit de la cuina KM 0: tots els productes que s’utilitzen són de proximitat i qualitat. També tens l’opció de gaudir d’un taller o classes de cuina amb la xef de l’establiment.

Girona  ens permet tornar a gaudir dels serveis i ofertes d’una gran ciutat i alhora sentir la tranquil·litat i bellesa del seu centre històric. L’Hotel Ciutat de Girona és l’allotjament perfecte per passar-hi uns dies de desconnexió i aprofitar per conèixer millor els racons de la ciutat. A finals de Juny tenen previst reobrir les seves instal·lacions i rebre de nou els visitants.

Per tal d’aprofitar la teva estada al màxim, la ciutat t’ofereix altres propostes de benestar com  l’Aqva Banys Romans.  Situat al cor del Barri Vell de Girona, consisteix en un  modern balneari urbà que ha recuperat l’essència i el ritual dels banys de l’època romana per submergir-te en l’harmonia i el relax,  en un magnífic edifici de gran valor històric. El dia 11 de Juny va obrir de nou les seves portes.

vichycatalan 1536x1033 1

Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella. Javi Cabrera.

Si busquem una estada més tranquil·la, una opció interessant és el Balneari Vichy Catalan i les seves instal·lacions pensades per al relax total, les quals compten amb aigües micro medicinals. Aquest equipament, que obre de nou les seves portes el 22 de juny,  ofereix la possibilitat de compaginar l’aspecte terapèutic amb el confort d’un gran hotel i la tranquil·litat dels paratges de Caldes de Malavella i tot el seu encant. L’oficina de Turisme de Caldes reprèn també la seva activitat el 22 de juny així com les visites guiades i obre de nou l’Espai Aquae.

El mar com a teràpia

Fa setmanes que desitgem poder gaudir del mar, passejar a la sorra, sentir la brisa i la remor de les onades… No hi ha millor manera de recuperar aquestes sensacions que visitant la Costa Brava.

El Sallés Hotel & Spa Cala del Pi de Platja d’Aro, l’Hotel Spa & Terraza de Roses, el S’Agaró Hotel Spa & Wellness,  l’Elke Hotel Spasituat a Sant Feliu de Guíxols , l’Hotel GEM Wellness & Spa i el Santa Marta Hotel & Spa de Lloret de Mar tenen previst obrir les seves portes durant les setmanes vinents. Tots els allotjaments estan prenent les accions necessàries per poder rebre els seus visitants amb totes les mesures de prevenció. Amb la seva situació a primera línia de mar seran els llocs perfectes per relaxar-te aquest estiu.

hotel mar santa marta 1536x1007 1

Hotel Santa Marta

Lloret de Mar. Javi Cabrera.

Una altra manera de gaudir del mar és a través del ioga i altres activitats de mindfulness a l’aire lliure i, per això, Lloret Turisme està preparant diverses activitats durant l’estiu per oferir a tots aquells que vulguin viure una experiència de benestar a la Costa Brava.

Molt relacionat amb el mar i amb les activitats a l’aire lliure, trobem l’Edgar Tarrés,  que també ha reiniciat la seva agenda d’activitats. Combinant tot el millor del mindfulness i de la natura, organitza experiències prop de la costa, com ara a la Badia de Roses, on hi té pensat fer activitats en plena natura, gaudint de la sortida del sol, la platja i mitjançant també l’art i la cultura en aquest entorn privilegiat.

Tornen el moviment i l’alimentació saludable

Happy Yoga Girona ja ha reobert les seves portes i ha reprès les seves activitats. Els clients ja poden reservar hora per assistir a les classes i gaudir de nou de les seves activitats preferides. També incorpora un nou servei més: ioga en línia, oferint classes per connectar-se en directe des de casa, tal com ha estat oferint durant tot el confinament, acció la qual ha tingut molt bona acollida.

Risum també torna amb els seus tallers de ioga a les Planes d’Hostoles oferint també les seves classes a alguns allotjaments de la zona. Estan preparant una agenda d’activitats a l’aire lliure per a aquest estiu, com ara practicar ioga ben a prop d’un volcà.

La nostra alimentació té molta influència en la salut física i emocional. Per això la Marta Romaní, experta en nutrició conscient, vol transmetre la importància del que mengem a través de tallers, receptes, classes i activitats. Si vols endinsar-te en aquest món, ara tens l’opció de fer-ho a través dels seus tallers presencials o en línia. En Matthias Hespe, amb 30 anys d’experiència de cuina saludable i equilibrada, mostra com posar en pràctica una vida sostenible per tal de ser part de la solució. Des de principis de juny ha reprès la seva activitat a EspaiCuinarSa focalitzant-se sobretot en tallers individuals amb assessorament personalitzat i té ganes de recomençar amb activitats i experiències per grups turístics i empreses quan la situació ho permeti.

mathias 1536x998 1

EspaiCuinarSa

Girona. Javi Cabrera.

A banda de tots aquests establiments també volem destacar la tasca de la Fundació Salut Empordà qui ha estat oferint els seus serveis durant aquesta crisi sanitària les 24h del dia i que a poc a poc recupera tots els altres serveis complementaris dels quals disposen.

Els establiments i serveis de la Costa Brava fa setmanes que segueixen totes les mesures i protocols recomanats de la manera més rigorosa possible, ocupant-se de cada detall perquè nosaltres no ens haguem de preocupar de res més que de gaudir de l’estiu i tenir temps per a nosaltres mateixos. Els allotjaments turístics, les agències de viatge, els restaurants, les platges, els centres i espais d’oci i culturals, els guies turístics, els transports i els comerços, entre altres, apliquen les normes sectorials aprovades pels òrgans governamentals oficials. Després de tants dies sense veure els nostres o cuidar-nos com ens mereixem, és fantàstic tenir al nostre abast tantes possibilitats que ens permetin gaudir una altra vegada d’experiències de salut i benestar al nostre territori. I vosaltres, amb quina proposta us quedeu?

Saltar al contingut