Mas Les Cols Olot c Carles Allende Mas Les Cols Olot c Carles Allende
BLOG

Gastronomia volcànica

FOTÒGRAF Carles Allende (Restaurant Mas Les Cols)

BLOG

Gastronomia volcànica

Escapa’t a la terra dels volcans adormits i dels paisatges que es mantenen intactes

La Garrotxa és un territori on es menja el que veus al camp, al bosc, a les muntanyes… On la cuina volcànica homenatja els seus productors en cada plat i la gastronomia es transforma en una forma d’apropar-se a la seva gent i acostar-se a la seva història i al seu present.


Escapa’t a la terra dels volcans adormits i dels paisatges que es mantenen intactes, descobreix la ruta de Gastronomia Volcànica:


Sant Esteve d’en Bas, on el temps sembla que s’hagi aturat

Amb el Puigsacalm com a taló de fons, Sant Esteve d’en Bas presumeix d’una església majestuosa al seu cim i d’un dels temples parroquials d’estil romànic més importants de la comarca.


Endinsa’t en el món dels formatges artesanals a La Xiquella

Des del seu petit obrador, al bell mig de la Vall d’en Bas, La Xiquella elabora els seus formatges de forma artesanal i els ofereix al públic a través d’una visita guiada a la seva formatgeria i d’un tast i maridatge enmig d’aquest paratge meravellós de la Garrotxa. A La Xiquella, formatgeria i alhora masoveria, també podràs gaudir d’una relaxant estada en un magnífic entorn rural.

la vall den bas c rafael lopez monne

Oriol Rizo, Formatgeria artesana La Xiquella, La Vall d'en Bas, La Garrotxa, Girona


Mas la Coromina: compartim un dia de pagès?

Posa’t les botes i descobreix com és la vida en una casa de pagès tradicional. A Mas la Coromina, al cor de la Vall d’en Bas, podràs visitar la granja ramadera, participar en algunes de les seves tasques i degustar la llet i els productes que se’n deriven i que elaboren artesanalment des de fa més de 50 anys.


Santa Pau, el poble dels fesols

Santa Pau és amor a primera vista. Passeja per aquesta vila medieval emmurallada, en ple cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: la seva Plaça Major, porxada amb arcs desiguals, i els diferents carrerons estrets que condueixen a l’església de Santa Maria. Ah! I no marxis sense tastar abans l’autèntic fesol de Santa Pau, tan rellevant dins la gastronomia volcànica.


Vol de Coloms, els volcans de la Garrotxa des del cel

Sobrevola amb el globus aerostàtic de Vol de Coloms el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, d’un valor incalculable. Flotes en l’aire, en calma i en silenci, i gaudeixes d’una de les àrees de volcans adormits més importants d’Europa a vista d’ocell. Després del vol, t’ofereixen un bon esmorzar de pagès, on no hi falten els fesols de Santa Pau, pa amb tomàquet i embotit, les postres de la Cooperativa La Fageda o la magnífica ratafia d’Olot.

Per als amants de les noves experiències, aquest punt de la ruta és un must!


Endinsa’t a La Fageda d’en Jordà i descobreix la Cooperativa La Fageda

Referent en valors socials i en l’èxit empresarial, la Cooperativa La Fageda t’ofereix una visita guiada per l’emblemàtica reserva natural de la Fageda d’en Jordà, on descobriràs la geologia, fauna i flora de l’entorn, i on gaudiràs d’un petit pícnic en grup. Després, la seva finca, el mas Els Casals, obre les portes perquè hi puguis a conèixer l’obrador de melmelades i la fàbrica de iogurts, gelats i postres. Si encara no ho has fet, descobreix aquest projecte social icona de la comarca!


Olot, la capital dels volcans

Es coneix Olot com la capital dels volcans. La ciutat viu rodejada de quatre volcans -el Montsacopa, el Montolivet, la Garrinada i el Bisaroques- i d’un ric patrimoni natural com són els aiguamolls de la Moixina i el volcà Croscat. Olot ofereix delícies paisatgístiques, però també gastronòmiques: la ratafia d’Olot, les patates d’Olot, el tortell de matafaluga o la coca de llardons. Visita el Mercat d’Olot i tasta-les!

Qui no gaudeix a Olot… no gaudeix enlloc!

Mas Les Cols Olot c Carles Allende

Restaurant Mas Les Cols


Ni que sigui per un cop a la vida… has de creuar el pont medieval de Besalú

Símbol de la Catalunya medieval, Besalú és un dels conjunts històrics més ben conservats. Aquesta vila jueva destaca pel seu emblemàtic pont de Besalú i per la bellesa i romanticisme que desprèn, motius pels quals ha estat escenari de moltes pel·lícules, sèries o anuncis de televisió.

Passeja pels seus carrerons i acosta’t al Micvé, un bany utilitzat en els rituals del judaisme i situat sota les restes d’una antiga sinagoga.


Celler Mas Vida, el celler de la Garrotxa Empordanesa

Mas Vida és el celler de la Garrotxa Empordanesa, regentat per dones. Com a petit celler situat a Cistella, en una antiga rectoria que torna a tenir vida, t’ofereix visites guiades, tiberis entre vinyes, tallers o sopars maridats. Un petit paradís en un entorn amb una llarga història vinícola!

Saltar al contingut