Parc Natural dels Aiguamolls de lEmporda. Diego Espada. Arxiu Imatges PT scaled Parc Natural dels Aiguamolls de lEmporda. Diego Espada. Arxiu Imatges PT scaled
BLOG

Descobrir nous horitzons en família a la Costa Brava

FOTÒGRAF Diego Espada

BLOG

Descobrir nous horitzons en família a la Costa Brava

Si a casa vostra aprofiteu qualsevol sortida per aprendre sobre la natura i la vida animal, mentre gaudiu del mar i de la muntanya, no us podeu perdre la nostra proposta d’activitats familiars.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona posen a l’abast de petits i grans un munt d’activitats enriquidores per aprendre i gaudir en família. Des de la calma del mar fins a la terra ferma, les opcions són diverses i prometen aventures memorables: descobrir les meravelles del món submarí, tot admirant peixos de colors vius i altres éssers marins en el seu hàbitat natural; fer una incursió en l’agroturisme per experimentar de primera mà la vida rural, tot aprenent sobre els processos que sustenten una alimentació de qualitat i de proximitat; o bé endinsant-nos en el fascinant món de l’apicultura, on les abelles no només juguen un paper crucial en la pol·linització, sinó que també ens ensenyen sobre la importància de la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Una guia que ens convida a expandir els nostres horitzons, aprendre i, sobretot, passar moments inoblidables en companyia dels que més estimem.

St. Feliu de Guixols. Xevi F. Guell. Arxiu Imatges PTCBG scaled

St. Feliu de Guíxols. Xevi F. Güell. Arxiu Imatges PTCBG

Famílies de mar

De manera similar a com les nostres famílies es reuneixen i comparteixen moments especials, les diverses espècies marines com els peixos, els mol·luscs o les algues també formen comunitats en els hàbitats marins. Observant aquestes famílies subaquàtiques, petits i grans podem aprendre plegats sobre la importància de preservar aquests delicats ecosistemes. Descobriu què hi ha sota l’aigua amb l’Associació de Centres d’Immersió de la Costa Brava, que compta amb més de 36 centres submarinisme, de Blanes fins a Portbou.

Però si preferiu conèixer el mar des de la seva superfície també teniu moltes opcions. Podeu fer-ho tot remant en caiac, per observar racons amagats, cales inaccessibles i coves naturals de gran bellesa. O bé fer-ho com autèntics pirates del segle XVI, amb un creuer pel Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes. I si voleu instruir-vos per portar el timó, o perfeccionar el domini que teniu de la vela, apreneu a navegar amb els campions, al Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós.

Un cop us heu llançat a l’aventura marina us animem a endinsar-vos en la dinàmica dels pescadors. Per això us proposem una visita guiada a la subhasta de peix, del Museu de la Pesca – Espai del Peix de Palamós, per conèixer el funcionament de la comercialització dels productes pesquers i de l’organització del sector: característiques de la subhasta, espècies que s’hi veuen, tipus d’embarcacions que les capturen, els caladors on treballen els pescadors i com s’organitzen entorn de la confraria. L’activitat es fa els divendres i es pot realitzar de forma particular o amb un grup concertat i reduït.

Casavells. Kris Ubach. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Casavells. Kris Ubach. Arxiu Imatges PTCBG

Famílies de terra

Després d’explorar els secrets del mar, ens descalcem i traspassem els límits de la platja per endinsar-nos en l’Alt Empordà i connectar amb la terra. Una manera d’acostar-nos a les arrels del territori i d’aprendre el valor de la sostenibilitat i el respecte per l’entorn.

Per viure una experiència de 100% agroturisme us recomanem visitar Mas Bes, a Vilobí d’Onyar, una granja de tradició lletera amb més de 100 anys. Durant la visita guiada, els més petits es podran divertir donant menjar i acaronant diferents animals com conills, cabres, gallines, ovelles, burros i vedells. A més a més, podràs conèixer el dia a dia en el camp, visitar el museu de la pagesia i fins i tot degustar alguns dels productes de la seva agrobotiga.

Que us fan por les abelles? Una bona manera de veure aquest insecte més com un bon amic que com un enemic és posar-se el vestit i fer d’apicultors per un dia, a Garriguella, amb els Abellaires Empordanesos. L’apicultura ofereix una finestra única al món de les abelles, uns pol·linitzadors essencials que suporten la biodiversitat del nostre planeta. Observant com les colònies d’abelles treballen juntes en perfecta harmonia, les famílies aprenen sobre la importància del treball en equip i la cura dels nostres ecosistemes.

Totes aquestes experiències plenes de coneixement i en interacció directa amb la natura prometen, no només educar, sinó també deixar empremta en els cors de tots i totes les participants. Us hi apunteu?

Saltar al contingut