NATURA_015.Alex Tremps 1 scaled NATURA_015.Alex Tremps 1 scaled
BLOG

Caminar més, viure el doble

FOTÒGRAF Àlex Tremps

BLOG

Caminar més, viure el doble

Alguna vegada has hagut d’escollir entre mar i muntanya per fer senderisme? A casa nostra, no et trobaràs amb aquest dilema. A la Costa Brava i el Pirineu de Girona pots gaudir del doble de rutes, per caminar i viure el doble.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona, dues joies naturals de Catalunya, conformen un paradís per als amants del senderisme i l’aventura a l’aire lliure. Aquest article us convida a explorar la diversitat i riquesa d’aquests dos entorns: des de les cales recòndites i els camins de ronda que serpentegen vora el mar Mediterrani, fins a les travesses de llarg recorregut (GR) o els cims imponents i les valls plenes de vida dels Pirineus.

A través de rutes seleccionades amb cura, us proposem una immersió en la bellesa salvatge i la tranquil·litat que ofereixen aquests paisatges, mostrant que, en l’acte de caminar i connectar amb la natura, podem no només doblar els nostres horitzons, sinó també enriquir la nostra experiència de vida, submergir-nos en un profund sentiment de benestar i acompanyar-lo d’una gastronomia excepcional, i d’un patrimoni cultural i natural que ens permet disfrutar del cromatisme mediterrani i del Pirineu, amb els seus espectaculars canvis de color i de llum. Prepareu-vos per descobrir camins que us conduiran a l’essència mateixa de la bellesa natural, on cada pas és una nova oportunitat per a descobrir, aprendre i, sobretot, per viure el doble.

Baix Emporda. Albert Duch 1 scaled

Baix Empordà. Albert Duch. Arxiu d'imatges PTCBG

Quan la història i la natura es donen la mà

Explorar les vies verdes, 160 km d’antics trams ferroviaris en desús que s’han convertit en corredors ecològics únics capaços de travessar fins a cinc comarques, unint mar i muntanya amb senders plens de vida, ofereix una experiència única. Des de Ripoll fins a Sant Feliu de Guíxols, passant per Girona, aquí la història i la natura es donen la mà, convidant-nos a redescobrir la terra amb respecte i admiració, a peu o en bicicleta.

Altres rutes que permeten anar del Pirineu fins al mar caminant, de manera fàcil, agradable i segura, creuant municipis i espais naturals amb llegats d’antigues civilitzacions són el Camí de Sant Jaume o la ruta del Ter. També la xarxa de senders Itinerànnia que posa en valor els actius naturals i culturals del territori amb més de 3.000 quilòmetres que permeten anar del Pirineu fins al mar caminant, de manera fàcil, agradable i segura, tot creuant municipis i espais naturals amb llegats d’antigues civilitzacions.

Queralbs. Ripolles. Albert Duch 1 scaled

Queralbs. Ripollès. Albert Duch. Arxiu d'imatges PTCBG

Travesses que et porten al cim

Però si el que més us motiva és equipar-vos bé i viure una autèntica experiència pirinenca d’excursionisme, 25 cims de més de 2.500 metres us esperen. Travesses com la d‘Els Bastions (105 km), els Refugis del Torb (73 km), la Ruta dels Estanys Amagats (73 km), la Serra de Monestirs (65 km), Els Tres Refugis (52 km) i la Marxa del Parc (35 km), poden ser un regal de convivència amb els vostres companys de ruta i amb d’altres que coneixereu pel camí. Caminar plegats i veure com cau la silenciosa nit des d’un refugi o trepitjar el cim de la muntanya, és quelcom que s’ha de viure en primera persona alguna vegada a la vida.

I si voleu fer una ruta per etapes però a menys alçada podeu seguir el GR92 i el mar amb l’itinerari Cotlliure-Cadaqués (72 km). Així que, calceu-vos bé les botes i pengeu-vos la motxilla per travessar la Costa Brava i el Pirineu de Girona, sense haver d’escollir entre mar o muntanya. Aquí, totes dues opcions estan a l’abast de tothom, des dels excursionistes més experimentats fins els més amateurs.

Saltar al contingut