LEscala. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG LEscala. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG
BLOG

5 maneres de desconectar i trobar el benestar en el teu dia a dia

BLOG

5 maneres de desconectar i trobar el benestar en el teu dia a dia

avatar Bibiana Motos
  • Escrit per: Bibiana Motos
  • Apassionada de la comunicació i dels paisatges bonics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

  • Data: 20/11/2021
  • Etiquetes:

Us volem proposar cinc maneres molt especials de desconnectar després de les hores de feina i cuidar el benestar personal.

El mes de setembre sempre és època de canvis. És el moment en què els nens i nenes tornen a l’escola entre setmana, els adults reprenen la feina, i tornen a arribar les rutines, els horaris, les presses i l’estrès.  Aquest canvi de paradigma després d’uns dies de vacances sol fer-se dur per a molts, i per això avui us volem proposar cinc maneres molt especials de desconnectar després de les hores de feina i cuidar el benestar personal.

Practica ioga per cuidar cos i ment

“Pau a la ment, energia al cos”. Aquest és el lema de Happy Yoga Girona, una empresa que té molt clar que la base per aconseguir un bon funcionament en el nostre cos és cuidar la nostra ment. Per això, des dels seus dos centres de Girona ofereixen un munt d’activitats regulars al llarg de l’any, com ara el Kundalini Ioga, el ioga aeri, l’Ashatanga Yoga el Yin Yoga o bé el ioga per a embarassades, a més dels cursos especials que programen periòdicament.

Hotel Spa Terraza. Roses. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG

Hotel Spa Terraza Roses

Roses. Javi Cabrera.

Connecta amb tu i amb l’entorn

Les sessions de meditació i mindfulness sempre són una bona opció per a reconnectar amb un mateix. Gràcies a elles podrem aconseguir un estat de consciència plena i serena que ens permetrà fer una mirada cap al nostre interior i estar atents a les nostres emocions i pensaments. Les experiències, programes i formacions que ofereix al llarg de l’any el professor de benestar i felicitat Edgar Tarrés són una experiència única que de ben segur no us deixarà indiferents.

Una bona manera de fer més forts els lligams que tenim amb el nostre interior és intentar fusionar-nos amb la natura. Els banys de bosc consisteixen a fer una immersió tranquil·la en la natura per tal d’obtenir benestar per un mateix i per a la nostra salut. Podeu gaudir d’aquesta experiència amb funcionalitats terapèutiques a través de les sessions que organitza l’Associació Sèlvans i Aromes al Bosc en alguns dels espais naturals amb més encant de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Cuida els teus hàbits alimentaris

Segur que moltes vegades heu sentit el lema de “som el que mengem”. Els experts asseguren que seguir una alimentació saludable augmenta el nostre benestar personal, mantenint-nos més forts, sans, amb un millor estat d’ànim i un millor rendiment del cervell.

Moltes persones no s’atreveixen a fer el pas de portar una dieta sana i equilibrada perquè creuen que caldrà que hi inverteixin massa pressupost i temps per a les elaboracions. El cert, però, és que hi ha petits hàbits que podem incorporar a la nostra rutina diària, que no ens costaran gens d’esforç i ens faran sentir millor. Un exemple podria ser beure un got d’aigua cada hora, incorporar una peça de fruita al final dels nostres àpats o anar a dormir, com a mínim, dues hores més tard d’acabar de sopar.

Per a conèixer tots els consells per aconseguir una alimentació saludable, podeu apuntar-vos a les sessions de nutrició conscient que organitza la Marta Romaní a l’Arkhé de Pals, els cursos de cuina sana de Matthias Hespe a l’EspaiCuinarSa o deixar-vos portar pels consells dels professionals de l’ecobotiga d’alimentació conscient Alimara Espai Salut.

Espai Cuinar Sa. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG 2

Espai Cuinar Sa

Girona. Javi Cabrera.

Dona’t un premi relaxant

Una bona dosi de calma a un Spa és una de les opcions preferides per a tothom a l’hora d’escapar de les rutines diàries. A la Costa Brava i el Pirineu de Girona tenim un ampli ventall d’opcions per gaudir del benestar, però us volem destacar el Balneari Vichy Catalan, on us podreu relaxar submergint-vos en l’original Aigua Vichy a 37 °C, que té propietats terapèutiques. Les aigües termals de l’Aqva Banys Romans, del centre històric de Girona, també són una bona opció si el que es busca és desconnectar sense sortir de la ciutat.

Hotel Sant Jorge. Calonge. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG

Hotel Sant Jorge

Calonge. Javi Cabrera.

Si el que busqueu és una experiència totalment diferent, el vostre lloc és l’Ess by Mònica Traviesa a l’Hotel Sant Pere del Bosc, que compta amb tractaments d’autor inspirats en l’art, la tradició i l’avantguardisme; o l’Hotel Spa Terraza, preparat per satisfer totes les necessitats de salut i benestar i carregar els hostes de propietats vitals, curatives i relaxants.

Escapa’t de cap de setmana

Si amb una activitat puntual no en teniu prou i necessiteu un període de relax una mica més llarg, no us perdeu el llistat d’allotjaments que us proposem a continuació, on podreu passar un cap de setmana especial i diferent.

A Platja d’Aro, a davant de mar i envoltat de pinedes, hi ha l’hotel de cinc estrelles Cala del Pi, on podreu gaudir d’un gran confort, un munt d’experiències romàntiques i de territori, a més del seu magnífic Spa.

L’Hotel&Spa Santa Marta, de Lloret de Mar, és l’entorn ideal per delectar-vos amb la seva oferta gastronòmica basada en els productes de temporada. A la mateixa població també es pot gaudir del confort que ofereix l’Hotel Azure, l’espai ideal per gaudir del benestar per a tota la família.

També podeu escollir escapades de relax romàntiques, per mimar-se o per descobrir les vinyes de l’Empordà. Aquestes són les opcions d’escapades temàtiques que ofereix l’Hotel Can Xiquet, de Cantallops.

Al portal de Salut i Benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona trobareu totes les opcions diverses per gaudir del benestar durant totes les èpoques de l’any. Aprofiteu per incorporar a la vostra rutina aquells petits moments que necessitem per reconnectar amb nosaltres mateixos i sentir-nos millor. Us animeu a descobrir-los?

Saltar al contingut