sant amand consorci ripolles desenvolupament arxiu imatges ptcbg sant amand consorci ripolles desenvolupament arxiu imatges ptcbg
BLOG

Un trajecte de benestar pel Pirineu de Girona

FOTÒGRAF Consorci Ripollès

BLOG

Un trajecte de benestar pel Pirineu de Girona

El Pirineu de Girona és el lloc ideal i el preferit per a molts per a desconnectar, observar i apreciar la naturalesa en primer pla. Un destí perfecte on podreu realitzar tota mena d’activitats i rutes a l’aire lliure amb família o amics, rodejat de grans extensions de vegetació, valls, muntanyes i rius.

Només cal que tingueu ganes de gaudir d’una escapada o un cap de setmana divertit i diferent, i el Pirineu de Girona fa la resta! La seva oferta ens permet idear plans i experiències completes per cuidar-nos i fruir amb tots els sentits. Per això, la fotoperiodista, Kris Ubach ens proposa alguns itineraris o rutes diferents en el nou ebook Un viatge sensorial II Rutes culturals i del benestar per al Pirineu de Girona, la segona part del primer volum “Un Viatge Sensorial per la Costa Brava”, però aquesta vegada per a olorar, sentir, assaborir i escoltar el Pirineu de Girona.

setcases albert duch arxiu imatges ptcbg

Pirineu de Girona

Setcases. Albert Duch.

Les seves propostes ens conviden a prendre consciència de l’entorn i de nosaltres mateixos, per a escoltar el silenci que a vegades oblidem que existeix i per a olorar les flors pirinenques tan presents en aquests paisatges.

Així doncs, us convidem a descobrir algunes de les rutes i itineraris de benestar que ens suggereix, us hi animeu?

Un passeig terapèutic al bosc

Comencem la primera ruta amb una parada obligatòria i molt necessària per gaudir del benestar i reconnectar amb tu mateix. Es tracta d’una sessió de Bany de Bosc amb la Cooperativa Sèlvans. Una immersió en la natura acompanyats d’un guia que ens ajudarà a connectar amb la naturalesa mitjançant tots els nostres sentits i ens ensenyarà a canviar d’actitud i a caminar d’una altra forma per la vida.

Una primera opció és fer aquesta activitat al Bosc del Pla de la Barraca, situat a 1.700 metres d’altitud, al costat del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, on trobem una extensa pineda d’alta muntanya que destaca pel seu pi roig i negre.

O bé, si esteu a prop de la ciutat d’Olot també, pots descobrir el Bosc Salvador Grau, un bosc mixt compost per roure pènol i arbres de fulla caduca com freixes, aurons i fajos. Aquest espai natural està caracteritzat per les nombroses parets de pedra seca i cabanyes fetes amb roca volcànica.

I per últim, situat a la bucòlica Vall d’en Bas, descobrim el Bosc de les Olletes, que es caracteritza per l’elevada presència d’un arbre simbòlic: el teix, així com d’altres espècies caducifòlies com el faig, el cirerer i la blada. Els coneixes?

girona javi cabrera arxiu imatges ptcbg

Un passeig terapèutic al bosc

Girona. Javi Cabrera.

Aconsegueix el benestar a través del silenci

Aquesta altra ruta comença a la mateixa Vall d’en Bas, transportant-nos fins al Mas Garganta, una masia del segle XIV que té una ubicació privilegiada dins el Parc Natural de la Garrotxa i que ofereix un entorn envoltat de boscos on la tranquil·litat i el silenci en són els protagonistes.

El silenci és un privilegi que molt pocs poden gaudir, ja que no es troba per tot arreu, i menys si vius al centre d’una ciutat o treballes en un entorn on el xivarri és constant. Vivim en un món ple de sorolls i no som conscients de com i quan ens afecta, perquè ni tan sols el sentim. Ara bé, quan arriba el dia de fer una passejada per la muntanya, una classe de meditació, o fer una capbussada en el mar, redescobrim al seu antagonista: el silenci absolut, i és en aquest moment quan ens adonem de com el necessitàvem.

Submergeix-te en aquest silenci a la Casa Rural Mas Garganta, un indret que s’ha especialitzat en els retirs i en fer estades de diversos dies de meditació o ioga. La pau que s’hi respira és idònia per reconnectar amb la natura, amb la vida rural i amb un mateix. Gaudiu d’una magnífica estada al Mas Garganta tot sentint cantar els ocells, degustant plats orgànics, vegans i de quilòmetre zero, fets amb aliments collits de l’hort familiar. És el lloc ideal on retirar-te una bona temporada per meditar i, ves a saber, potser fins i tot a escriure un llibre.

Ara toca desplaçar-nos fins a Olot. Tot i situar-nos en una ciutat, ens trobem molt lluny del soroll, concretament a les Fonts de Sant Roc, a la vora del riu Fluvià. Aquest serà el teló de fons per realitzar una classe de txi-kung, una pràctica mil·lenària que és part de la medicina tradicional xinesa i que ens ajuda a eliminar els bloquejos físics i espirituals amb una sèrie de moviments i respiracions. Aprofundeix en aquesta sensació de benestar de la mà de Mónica Traviesa, una dona que es dedica professionalment a l’artístic-wellbeing i que ha creat un concepte que fusiona l’art amb el món dels spas. Us atreviu a descobrir-ho?

img234

Un viatge sensorial II: Rutes culturals i del benestar pel Pirineu de Girona

Kris Ubach.

La tranquil·litat de l’alta muntanya

Una altra proposta que també pot enamorar a tots aquells a qui agradi la natura és passar la nit a l’Hotel Rural-Spa Resguard dels Vents, a Ribes de Freser. Està situat a 1.000 metres d’altitud, on el silenci dels boscos i la tranquil·litat que s’hi respira s’apoderen de l’indret. Un espai amb molt d’encant i personalitat on l’essència rural de la vida a la muntanya impregna cadascun dels seus racons. Relaxar-se a la piscina de l’spa és quasi una obligació si vols desconnectar i cuidar el teu cos. I una bona manera de fer-ho és amb el tractament especial de 60 minuts que utilitza olis essencials de flors pirinenques. Oxigena la ment i retroba el teu propi ritme vital!

Una altra opció que tampoc us podeu perdre és la visita a l’encantador allotjament d’agroturisme d’Oix, a  l’Alta Garrotxa. Sabeu de quin us estem parlant? Doncs sí! És el Mas Pineda, una masia del segle XIII situada en plena naturalesa i amb unes vistes panoràmiques a la Vall d’Oix on cada racó i habitació et transportaran a un passat remot ple de tradicions antigues.

Arrenqueu aquesta aventura cap al benestar amb un passeig sota els arbres per a despertar els sentits tot fent un bany de bosc acompanyat d’una guia que t’ajudarà a reconnectar amb la naturalesa. Finalment, acabeu la jornada amb un sopar increïblement exquisit de la mà d’Aromes al bosc amb una creació culinària basada en una sèrie de plats vegetarians, ecològics i de temporada condimentats amb plantes silvestres i altres plantes autòctones.

img376 kris ubach

Un viatge sensorial II: Rutes culturals i del benestar pel Pirineu de Girona

Kris Ubach.

Si voleu apropar-vos al benestar amb alguna d’aquestes propostes o altres rutes i activitats que ens presenta la Kris Ubach al nou ebook “Un viatge sensorial II Rutes culturals i del benestar per al Pirineu de Girona”, us animem a descarregar-lo i començar a gaudir amb aquestes experiències úniques. Sumeu-vos al benestar!

Saltar al contingut