Carrilet II. Alvaro Sanz 15 Carrilet II. Alvaro Sanz 15
BLOG

La Costa Brava per a tothom

FOTÒGRAF Oscar Rodbag. Arxiu d'imatges PTCBG.

BLOG

La Costa Brava per a tothom

avatar Txell Vila

A la Costa Brava i el Pirineu de Girona hi trobaràs 6.000 km quadrats de paisatges de somni, natura, cultura, gastronomia, turisme actiu i esportiu, experiències sensorials i inclusives, activitats de benestar i d’aventura... Un viatge farcit d’experiències pensat per a tothom entre les muntanyes del Pirineu i les aigües del Mediterrani.

Carrilet II. Alvaro Sanz 16

Pals. Jordi Gallego. Arxiu Imatges PTCBG.

Ciutats i pobles amb encant

Si t’agrada la vida urbana, no et pots perdre Girona. La ciutat t’ofereix els atractius d’una capital viva i activa, amb un important patrimoni històric i cultural per gaudir sense presses i un recull d’itineraris i recursos accessibles. Tot plegat, amb una bona connexió gràcies a l’aeroport i al tren d’alta velocitat.

De Portbou a Blanes, 220 km recorren la costa Brava. L’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva són les comarques amb façana marítima. S’hi poden trobar cales i penya-segats, platges de sorra i espais naturals protegits, com les illes Medes i el massís del Montgrí, els Aiguamolls de l’Empordà o el Cap de Creus. Natura en estat pur enmig de viles medievals plenes d’encant a l’abast de tothom gràcies a espais accessibles i visites guiades adaptades. Un exemple n’és Pals, que conserva un dels recintes gòtics més bonics i ben conservats de l’Empordà i disposa d’un itinerari accessible amb plafons informatius en Braille.

La Costa Brava també es pot resseguir a través d’una xarxa de 60 km de camins de ronda que ofereixen vistes fabuloses del litoral gironí. I la xarxa de vies verdes ofereix la possibilitat de recórrer l’interior i descobrir rutes per a tothom, com la del Tren Petit, que connecta Palamós i Palafrugell.

Patrimoni històric i cultural

La Costa Brava gaudeix d’un llegat artístic i cultural d’excepció. El pintor Salvador Dalí o l’escriptor Josep Pla en són només alguns exemples. El nostre territori també respira història. Empúries, el jaciment arqueològic grecoromà més important de Catalunya, disposa d’itineraris adaptats, signoguies i audioguies amb bucle magnètic. A Ullastret, el poblat ibèric més gran de Catalunya, s’hi programen visites inclusives. I a la primavera i l’estiu, no et perdis els nombrosos festivals culturals que s’organitzen arreu.

Turisme actiu i valors socials en plena natura

A la façana marítima, els esports nàutics t’esperen. A Lloret de Mar s’hi pot practicar submarinisme adaptat de la mà d’ACBEA, l’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat. Diversos clubs nàutics, com el de l’Escala, ofereixen la pràctica de vela accessible. A les aigües de la Costa Brava també s’hi pot practicar caiac accessible o pàdel surf adaptat. A la zona més interior, l’estany de Banyoles disposa de zones de bany accessibles i a les seves aigües tranquil·les també s’hi pot practicar caiac.

Carrilet II. Alvaro Sanz 11

Banyoles. Diego Espada. Arxiu d'Imatges PTGCB.

Si parlem de natura, aquí pots passejar per diversos parcs naturals de mar i muntanya i pots gaudir de jardins botànics com el de Marimurtra de Blanes, una joia sobre el mar amb més de 4.000 espècies vegetals el recorregut del qual està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. I si parlem de patrimoni industrial, a Anglès, la Burés conserva l’única màquina de vapor de finals del segle XIX d’Europa.

Perquè l’estada sigui a mida, a la Costa Brava hi pots trobar allotjaments per a tots els gustos i per a totes les butxaques. Hotels, apartaments, turisme rural, càmpings… Precisament, l’Associació de Càmpings de Girona disposa del segell Wheelchair Friendly, una marca que identifica els càmpings accessibles de les comarques gironines. 

I a més de tot això, a la Costa Brava hi trobaràs una cuina tradicional, innovadora i de quilòmetre 0, la ruta del vi de la DO Empordà, balnearis i retirs de salut, cultura, oci i molt més a l’abast de tothom. Necessitis el que necessitis, la Costa Brava t’espera!

Saltar al contingut