Teatre Museu Dali Figueres. David Aparicio Teatre Museu Dali Figueres. David Aparicio
BLOG

Cory Lee visita la Costa Brava

BLOG

Cory Lee visita la Costa Brava

Ambiciós, creatiu i valent. Així es descriu Cory Lee, bloguer i influencer que fa deu anys va iniciar el blog Curb Free with Cory Lee. La seva voluntat és inspirar altres persones usuàries de cadira de rodes com ell a sortir de la zona de confort i a descobrir la bellesa del món. Després de viatjar pels set continents, Lee s’ha convertit en una veu amb autoritat dins el món dels viatges accessibles. Reconeix que a, a vegades, viatjar no és fàcil, però també assumeix el seu desig d’explorar el món. Aquest mes de juny ha visitat la Costa Brava. L’Escala, Girona i Figueres han format part del seu itinerari.

Teatre Museu Dali Figueres. David Aparicio

Cory Lee visita el Teatre-Museu Dlí a Figueres amb la seva cadira de rodes elèctrica. Imatge de David Aparicio.

Història, art i ciutat

Cory Lee confessa a les seves xarxes socials que no és amant dels museus d’art, però va quedar fascinat amb la proposta del Teatre-Museu Dalí: “L’art de Dalí és tremendament únic i em va encantar descobrir-lo en aquest museu”. El Teatre-Museu Dalí, ubicat sobre les ruïnes d’un antic teatre, és un edifici complex, però disposa d’espais accessibles per a persones usuàries de cadira de rodes. És el cas del pati central; l’escenari, on es pot gaudir de l’espai sota la cúpula, o la Sala del Tresor, que acull una selecció d’obres emblemàtiques de Salvador Dalí.

Feia anys que Lee volia visitar Girona: “Des que en vaig veure fotos per primera vegada”. I després d’haver tingut l’oportunitat de descobrir el nucli històric de la ciutat i resseguir els seus 2.000 anys d’història, assegura que “rodar pels carrers de Girona ha estat tot el que podia imaginar i més”. I afegeix que, tot i que molts carrers són empedrats, “no va ser difícil” moure’s-hi amb la seva cadira de rodes elèctrica.

Girona. David Aparicio

Cory Lee circula amb la seva cadira de rodes elèctrica pels carrers empedrats de Girona. Imatge de David Aparicio.

De les Ruïnes d’Empúries, el jaciment arqueològic grecoromà més important de Catalunya, Cory Lee en destaca l’accessibilitat: “Hi ha camins accessibles i vam poder veure molt bé les ruïnes”. I afegeix: “Les vistes al mar des d’aquí són fantàstiques!”.

La cadena de l’accessibilitat

Turisme accessible és gaudir d’entorns, equipaments, serveis i activitats en igualtat de condicions i d’autonomia. Perquè l’experiència d’un viatge accessible sigui completa, cal que la destinació tingui en compte l’anomenada “cadena de l’accessibilitat”. Una ruptura entre les baules, sigui en el moment de la reserva, en el transport, en l’allotjament, en els serveis o en les activitats, suposarà una mala experiència de viatge i un client perdut. L’accessibilitat és sinònim de qualitat, és una oportunitat de negoci i és un dret de tots.

Empuries LEscala. David Aparicio

En el trasllat fins a Empúries, Cory Lee baixa d’un transport adaptat. Imatge de David Aparicio.

La visita de l’influencer Cory Lee a la Costa Brava arriba gràcies a la tasca de promoció realitzada per Turisme Inclusiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Aquesta labor de promoció s’ha materialitzat en un nou producte: un viatge per la Costa Brava accessible de l’agència de viatges Vive4all.

En aquest cas, la visita de Cory Lee també ha comptat amb la col·laboració de Wheel the World, una plataforma que ofereix viatges accessibles a més d’una dotzena de destinacions arreu del món, entre elles, la Costa Brava i Girona.

Saltar al contingut