Calonge i Sant Antoni. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled Calonge i Sant Antoni. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled
BLOG

Experiències entre vinyes d’interior

FOTÒGRAF Oscar Rodbag

BLOG

Experiències entre vinyes d’interior

Si vols desconnectar de la rutina per connectar amb la vida, busca el teu “vinyalover” interior i posa rumb a l’Empordà, per gaudir d’experiències inoblidables als nostres cellers i vinyes. Obre l’agenda i busca data ja!

Trenca amb la rutina i comença una nova etapa ben activa i plena d’energia, tot combinant esport, cultura, natura, enologia i gastronomia. La DO Empordà barreja tradició i innovació, amb molts cellers que experimenten amb tècniques noves sense perdre l’essència del seu llegat vinícola. Una zona coneguda pels seus vins amb caràcter únic, que reflecteixen la influència de la seva geografia especial i el clima mediterrani amb tocs de tramuntana, un vent fort del nord que ajuda a mantenir les vinyes saludables. Vins negres robustos i aromàtics, vins blancs frescos i lleugers, rosats florals o fins i tot vins dolços naturals, desperten les emocions dels paladars més exigents. I si a l’experiència del tast li sumes d’altres per abraçar la natura o jugar amb ella, tot respectant-la? A continuació et donem unes quantes idees per convertir-te en un autèntic “vinyalover” d’interior.

Espelt Viticultors. Roses. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Espelt Viticultors. Roses. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG

Tot fent drecera

Caminant, en burricleta, bicicleta elèctrica o segway, si vols anar de celler en celler tot gaudint del paisatge i respectant la natura, acosta’t a Gualta, on hi ha el Centre de Burricleta del Baix Empordà. Ja aneu sols o en família, amb amics o amb la feina, els camins entre vinyes poden convertir-se en un immens tauler de joc.

Però si en comptes de pedalar ets més de deixar abandonats els cabells al vent i el cos al trotar dels cavalls, amb Empordàlia podràs pujar-t’hi al llom i gaudir d’una ruta entre vinyes i oliveres, en un entorn natural i rural incomparable.

Colera. Xenia Gasull Selles. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Colera. Xènia Gasull Sellés. Arxiu Imatges PTCBG

Comunitat lover

Si algú sap de winelovers és Masia Serra, un celler situat al petit poble de Cantallops, just al cor de l’Empordà. És fruit d’una tradició familiar que emergeix amb força l’any 1996. La passió, l’esforç, i l’estima a la terra, han fet créixer el celler, convertint-lo en un clar referent de la zona. Tot passejant per les vinyes, coneixeràs quines són les arrels del Jaume i la Sílvia, la seva història, la seva filosofia de vida, i els seus somnis de futur. I tu també podràs tenir-hi una nit de somni entre vinyes.

També podràs despertar i fer un picnic entre vinyes al celler La Vinyeta, a Mollet de Peralada (Alt Empordà), recentment premiats per la seva tasca en favor del medi ambient. Tenen uns apartaments ideals, on podràs descansar després de conèixer les seves vinyes i oliveres, així com la seva història, i tastar els seus vins maridats amb formatges elaborats en la seva pròpia formatgeria.

Una experiència enoromàntica, que també podràs descobrir al Grup Oliveda, situat a Capmany. No et perdis la passejada per les vinyes de Finca Furot situades a Vilamaniscle, ni el seu esmorzar megalític a la vinya del Dolmen, un pícnic de productes locals en plena natura amb vistes espectaculars a l’Empordà i un recorregut aproximat de 3,5km.

I si també ets lover de la biodiversitat, hauràs de descobrir la Vi-o-diversitat del celler Mas Llunes, amb més de 700 anys de tradició vitivinícola familiar. Situats a Garriguella, al peu del paratge natural de l’Albera, elaboren els seus vins seguint una producció ecològica en 80 hectàrees de vinyes pròpies i prioritzant les varietats tradicionals de l’Empordà, la Garnatxa i la Carinyena. Descobreix les seves vinyes ecològiques en una ruta a peu pel Paratge Natural de la Serra de l’Albera i coneix el projecte de recuperació de la biodiversitat i sensibilització ambiental d’aquesta finca.

Cadaques. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Cadaqués. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG

Winefulness

Tothom que somia amb una sensació de benestar 100% ha de provar l’activitat de winefulness que proposa l’Edgar Tarrés, a través d’unes dinàmiques entre vinyes per despertat els sentits i la sensibilitat a través de la natura. Una vivència pensada per millorar la salut i el benestar a partir d’un tast de vi conscient, que utilitza tècniques de mindfulness, sons de bols tibetans i la mateixa natura, perquè puguis gaudir-la en parella o amb un grup d´amics.

I per posar fi a la ruta i descansar, res millor que Mas Martí, una masia plena de racons i envoltada de vinyes, cellers, oliveres i sureres, on natura i ecologia van de la mà, també en la cuina, per oferir-te una experiència que només et pot deixar in love.

Com bé diu la sommelier Laura Masramon, “si la comunicació és la clau de la felicitat, el vi n’és el pany”. Per això Masramon t’ajuda a obrir aquest pany amb tallers personalitzats, tasts d’olis d’oliva i maridatges de vins i formatges artesans, entre d’altres, que t’aproparan molt a aconseguir la felicitat que et permet respirar per seguir endavant.

Saltar al contingut