Enoteca MF scaled Enoteca MF scaled
BLOG

Bars de vins i terrasses de la Costa Brava per quedar-s’hi a viure

BLOG

Bars de vins i terrasses de la Costa Brava per quedar-s’hi a viure

El compte enrere de les vacances d’estiu cada dia s’escurça més. És un moment immillorable per començar a gaudir dels vins que fan els cellers de l’Empordà. Gaudeix-los en una terrassa de la Costa Brava. Anem a fer el toc?

Wine Bars amb terrasses que t’enamoraran 

Palamos. Javi Cabrera . Arxiu Imatges PTCBG scaled

Palamós. Javi Cabrera . Arxiu Imatges PTCBG

Un petit plaer que ens ofereix la Costa Brava és poder gaudir d’un bon vi mirant el mar. Els aromes dels vins de l’Empordà mariden amb la brisa marina, tot creant un moment de postal. La Barberia de Palamós és un lloc ideal on fer aquests maridatges. Es tracta d’un negoci familiar que aposta pel producte de proximitat i que està situat just davant del port amb una impressionant decoració. Si després et ve de gust, fes el darrer bany del dia, just quan cau el sol. És el millor moment.

miraGE scaled

miraGE

Una mica més al nord, a la pintoresca vila de Sant Pere Pescador trobem el miraGe by Mas Gusó, una espurna de sensacions pels sentits i un espai de culte al vi, que també té una cocteleria i que està obert a totes les sensibilitats i nivell d’experiència. Aquí pots gaudir de bona música en directe mentre tastes el teu vi preferit en una terrassa idíl·lica.

També arran de mar, a Cadaqués hi trobem l’Enoteca MF, on podràs menjar i beure davant la platja d’Es Poal, cal dir res més? És un somni fet realitat, on podràs provar els vins del celler Martin Faixó amb una tonyina vermella, entre d’altres especialitats locals.

Si ets més de terra que de mar, tenim una opció que et farà sentir com un personatge d’un conte. El Vulpilius està ubicat a Vulpellac, un dels pobles medievals amb més encant de la província de Girona, i té una terrassa on podràs tastar productes km0 i 100 % Empordà, a més d’una gran selecció de vins, escumosos, destil·lats i cerveses artesanes. Per fer bé la digestió, et recomanem que facis un volt pel casc antic i et deixis enlluernar per la seva bellesa: l’any 2009 va ser declarat per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) en la categoria de conjunt històric.

Sense abandonar l’estil medieval, a Calonge, hi trobaràs el Tap Blau, un acollidor bar de vins gastronòmic ubicat al cor de la vila on podràs gaudir d’un bon vi de l’Empordà i maridar-lo amb bons embotits i formatges de la nostra terra. Quan acabis no deixis de visitar les llibreries del Calonge Poble de Llibres, i descobreix perquè aquest encisador lloc és la primera booktown de Catalunya.

Per tastar i emportar-te a casa

Les terrasses són sempre una gran opció, però si et ve més de gust gaudir d’un bon vi a casa, sola o bé en companyia dels amics, de la teva parella o de la teva mascota, i escoltar una bona banda sonora perquè t’has passat el dia fent turisme o bé a la platja, sempre pots fer un tastet en una botiga i comprar alguns productes locals.

Abricoc scaled

Abricoc

Així doncs, si estàs fent turisme d’interior al Baix Empordà, pots visitar llocs com l’Abricoc de Fonteta (situat al massís de les Gavarres). Es tracta d’una preciosa botiga gurmet que organitza tasts i que tenen una taula de formatges per tornar-se boig.

I si estàs prenent el sol a la platja, no deixis de visitar Vins i Licors Grau de Palafrugell, la botiga de vins més gran d’Europa amb sommeliers professionals que et guien perquè trobis el vi que necessites per la teva vetllada.

El Parral scaled

El Parral

Si, per contra, estàs voltant pel nord, potser visitant pobles emblemàtics de la nostra terra com ara Peralada, pots passar-te per l’agrobodega El Parral, situada a Capmany. Es tracta d’un “must” de la ruta de l’Empordà enoturístic on també podràs gaudir d’un bon vermut a la terrassa.

I per finalitzar, si no has pogut organitzar-te per visitar cap celler i t’has quedat a casa, sempre pots acostar-te a un Wine Palace. És una opció molt pràctica, perquè treballen directament amb la majoria dels cellers i són botigues especialitzades en la venda de vins, cerveses, destil·lats i productes gourmet delicatessen que et faran gaudir en tots els sentits. Ben segur que tens un molt a prop del teu allotjament, perquè tenen establiment a 15 punts diferents de la Costa Brava. Bon appetit!

Saltar al contingut