Siurana. Sara Guerrero. Arxiu Imatges PTCBG Siurana. Sara Guerrero. Arxiu Imatges PTCBG
BLOG

Turisme enogastronòmic, un maridatge a través dels sentits

FOTÒGRAF Sara Guerrero

BLOG

Turisme enogastronòmic, un maridatge a través dels sentits

SilviaRodriguez_LaChincheta 2

Imagina una immersió en un món ple d’emocions que es tradueix en autèntic festí capaç d’alimentar tots els teus sentits. Així són les nostres experiències enogastronòmiques, des del mar fins a la muntanya. T’hi apuntes?

Sabem que t’agrada viure al màxim els teus viatges i escapades maridant els cinc sentits. La Costa Brava i el Pirineu de Girona t’ofereixen aquesta experiència única, un viatge gastronòmic que va molt més enllà del plaer de menjar i beure. Aquí, el paladar queda captivat pel gust dels productes artesans. Les oïdes, per les tradicions i les persones que expliquen històries del present i del passat, donant vida a cada producte del plat, a cada glop de la copa. La vista t’acompanya a submergir-te en espais únics i a descobrir el patrimoni local, tot connectant amb el tacte de la sorra i de la gespa humides. I les olors, de fusta, mar i aire, que fan possible un mosaic de sensacions difícils d’oblidar.

Despertant els sentits

Els amants del bon menjar i el bon beure busquem vivències que ens lliguen amb l’essència d’un lloc, amb les seves històries i les de les persones què hi viuen. Per això, la Costa Brava i el Pirineu de Girona esdevenen un calidoscopi de la riquesa d’un territori que condiciona l’artesania gastronòmica: des de plats on el peix, acabat d’arribar a la llotja, n’és el protagonista, fins a la cuina típica d’una zona volcànica que aporta caràcter a cada queixalada, passant per hectàrees de vinyes que respiren la terra que les ha vist néixer i créixer. Aquí, cada activitat, cada experiència, és una oportunitat per despertar els sentits. En vols conèixer algunes?

Cala Salguer. Diego Espada 2019. Arxiu Imatges PTCBG

Cala s'Alguer. Diego Espada. Arxiu Imatges PTCBG

Caminar sentint les onades

Per conèixer d’on venim, què tenim i qui som, La Gastronòmica ofereix una activitat que combina passejar pels camins de ronda de Palamós, tot escoltant les llegendes que s’amaguen en els seus castells i paisatges, i participar en un tast de vins de l’Empordà acompanyat de productes locals, on cada glop parla del caràcter de la nostra terra. Una experiència impossible d’esborrar de la retina i del paladar.

Hotel Peralada Wine Spa Golf. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG 1

Hotel Peralada Wine Spa & Golf. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG

Connectant amb l’interior

Imagina un espai on el vi i el benestar es fusionen per crear una experiència rodona. Regala’t un espai de desconnexió del dia a dia, tot connectant amb el teu interior a l’Spa&Wine de l’Hotel Peralada, i visita el seu magnífic celler. Una activitat de cinc estrelles per despertar els cinc sentits.

Laura Masramon 1

Laura Masramon. Arxiu imatges PTCBG

Surrealisme gastronòmic

Ben digne d’un sopar de Gala i Dalí, Laura Masramon posa en marxa durant la primavera i l’estiu una ruta de vins i tapes que recorre els llocs més emblemàtics de Figueres, des de la Torre Galatea al mercat de fruites i verdures, combinant la cuina de mar i muntanya clàssica de la zona i inspirada en la nouvelle cuisine. Un viatge d’allò més oníric.

Sant Feliu de Boada. Dani Salva 1

Sant Feliu de Boada. Dani Salvà. Arxiu imatges PTCBG

Pedalejant l’Empordà

L’àrea de l’Empordà és una zona de tradició vinícola amb centenars d’anys d’antiguitat. Si apostes per un turisme actiu i de proximitat alhora que respectuós amb el medi ambient, escull Ebikes area. Podràs visitar els arrossars de Pals i fins i tot menjar un arrosset o fer un tast de vins a Mas Geli, de la mà dels seus productors. Si ho prefereixes, descobreix els secrets de la sidra Mooma, un projecte que celebra la poma de Girona i la seva terra. Pedaleja entre pomeres i vinyes, deixant que el paisatge et narri la història de cada racó. Una manera única de sentir la terra.

Descobreix els sabors, els paisatges i les històries que fan d’aquesta regió un lloc inoblidable. Amb curiositat i la ment oberta, podràs viure experiències, conèixer històries en primera persona i deixar-te captivar per la nostra passió. El viatge dels teus sentits comença aquí.

Saltar al contingut