Cantallops slide 0 Cantallops slide 0

Cantallops

Alt Empordà

FOTÒGRAF Maria Geli - Pilar Planagumà. Arxiu Imatges PTCBG

Municipi de l’Alt Empordà, al sud de la serra de l’Albera, en un paisatge on predomina el conreu de la vinya i boscos d’alzines sureres.

Municipi de l’Alt Empordà, al sud de la serra de l’Albera, en un paisatge on predomina el conreu de la vinya i boscos d’alzines sureres.

Ajuntament de Cantallops

Carrer Escoles, 12, 17708 Cantallops, Espanya

Cantallops Pla de l’Estany França Pirineu de Girona Alt Empordà Garrotxa Osona La Selva Baix Empordà Gironès Ripollès Cerdanya Costa Brava

Cantallops es troba situat al vessant meridional de la serra de l’Albera, en una zona on la muntanya es dilueix en una plana forestal d’alzines sureres, alzines i roures. Actualment és un poblet de 300 habitants on la tranquil·litat, la tramuntana i el viu silenci de la natura són la normalitat. El poble es va originar al voltant de l’antic castell de Cantallops, documentat des del segle XIII. Actualment només queden restes parcials, un fragment de la muralla i una única torre que, al segle XIX, fou reconvertida en campanar de l’església parroquial de Sant Esteve. A la banda nord del poble hi ha la muntanya de Requesens, en ple Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de l’Albera. Cal destacar el conjunt de dòlmens que hi ha a la zona de Cantallops, La Jonquera, Capmany, Espolla i Sant Climent.

Saltar al contingut