Cala Montjoi. Eddy Kelele 1 Cala Montjoi. Eddy Kelele 1
BLOG

Costa Brava i Pirineu de Girona, una destinació enogastronòmica emocionant 

FOTÒGRAF Eddy Kelele. Arxiu Imatges PTCBG

BLOG

Costa Brava i Pirineu de Girona, una destinació enogastronòmica emocionant 

Foto_Julia_Martinez 300x200 modified

On els Pirineus es troben amb el mar Mediterrani, s'hi emplaça una destinació que no et pots perdre.

On els Pirineus es troben amb el mar Mediterrani, s’hi emplaça una destinació que no et pots perdre, plena d’història, d’un patrimoni cultural i artístic extraordinari, un clima ideal per tot l’any, així com impressionants paisatges naturals, en els quals neixen productes d’alta qualitat, que proporcionen una rica oferta gastronòmica. Aquesta excel·lència d’ingredients, treballats des de la cuina més tradicional fins a la més innovadora, així com en projectes on s’ofereixen experiències gastronòmiques úniques, han fet d’aquesta regió una de les principals destinacions enogastronòmiques al món. 

Pals. Jordi Renart 1

Pals. Jordi Renart. Arxiu Imatges PTCBG.

Un territori inspirador 

Esdevé evident que aquest territori hagi estat font d’inspiració per a grans personalitats, com el conegut artista Salvador Dalí, referent en el moviment surrealista, que va basar tota la seva obra en l’extraordinari entorn natural de la Costa Brava. Aquesta inspiració però, també es va veure reflectida en l’art de la cuina, quan Ferran Adrià amb el restaurant El Bulli, va canviar el paradigma de la restauració gastronòmica a nivell mundial, reinterpretant el receptari de la cuina tradicional del territori amb una visió basada en la creativitat i la innovació. Actualment, aquest projecte s’ha transformat en elBulli1846, una versió museïtzada i visitable de l’antic restaurant per seguir difonent i reflexionant sobre la innovació gastronòmica. A més, també es segueix impulsant aquesta revolució creativa i innovadora gràcies a nombroses estrelles Michelin presents a la destinació. On destaquen els germans Roca i el seu restaurant 3 estrelles Michelin, El Celler de Can Roca, també considerat com el millor restaurant del món en dues ocasions a la llista dels 50 Best, on a partir de seva sensibilitat i la constant investigació continuen combinant sabors tradicionals amb tècniques modernes. 

Celler de Can Roca. Joan Pujol Creus 1

Celler de Can Roca. Joan Pujol-Creus. Arxiu imatges PTCBG

Tradició i producte 

I és que l’element que millor defineix la gastronomia local és la tradició. Tradició fortament arrelada al paisatge, als productes autòctons, als costums, a la manera de treballar el producte i a la gent que hi viu. Una tradició fonamentada en la combinació de productes del mar, de la plana, i de la muntanya. Amb productes extraordinaris com les anxoves de l’Escala, les gambes de Palamós, la vedella dels Pirineus, les pomes de Girona, els fesols de Santa Pau, l’arròs de Pals, la mel de Cap de Creus, o un llarg seguit de diferents formatges i embotits artesans, entre molts altres productes excel·lents, que es treballen i es consumeixen des de fa segles, formant part de la identitat i cultura locals. 

Palamos. Sherry Ott

Palamós. Sherry Ott. Arxiu Imatges PTCBG.

Gastronomia i vi: un maridatge experiencial 

Tanmateix, tots aquests productes i elaboracions es poden maridar amb els fruits d’una tradició vitivinícola centenària: els vins empordanesos. Doncs són més de 30 cellers els que conformen la Ruta del Vi DO Empordà, els quals ofereixen activitats enoturístiques úniques i originals com l’enokayak, el winefullness o tastos sensorials. A més a més, les propostes d’experiències de productors i pescadors locals, xefs, sommeliers, museus, empreses d’activitats enoturístiques, restaurants o espais i botigues gastronòmics, fan que la Costa Brava i Pirineu de Girona sigui el lloc ideal per gaudir d’unes vacances enogastronòmiques que fusionin tradició, creativitat, emoció i originalitat.

Viu el doble. Mar i muntanya. Tradició i innovació. Gastronomia i vi.

Palamos. Oscar Rodbag

Palamós. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG.

Saltar al contingut