Celler Brugarol. Nawel Allali Celler Brugarol. Nawel Allali
BLOG

Viu la verema als cellers de la Ruta del Vi DO Empordà

BLOG

Viu la verema als cellers de la Ruta del Vi DO Empordà

A les acaballes del mes agost i a començaments de setembre reneixen les activitats enoturístiques a la Costa Brava per a tots els públics amb la verema com a protagonista.

La Vinyeta Mollet de Peralada. Elia Bosch

La Vinyeta

Mollet de Peralada. Èlia Bosch. Arxiu Imatges PTCBG.

S’organitzen la collita del raïm i la premsada del primer most, les veremes de capvespre quan afluixa la calor, els àpats populars i les vetllades festives amb música tradicional en viu per amenitzar la feina del veremador. La verema és un dels moments més màgics de l’any per al viticultor i el veremador després de molts mesos de treballar amb esforç i dedicació a les vinyes. Aquest moment esdevé una festa per als enoturistes que volen viure en primera persona una feina de temps ancestrals i que agermana persones i pobles de l’Alt Empordà i el Baix Empordà.

Celler Espelt. Elia Bosch

Celler Espelt

Vilajuïga. Èlia Bosch. Arxiu Imatges PTCBG.

Dintre de la Ruta del Vi DO Empordà podràs viure diferents experiències en alguns cellers que es preparen per fer una jornada inoblidable i traslladar-te a un dels moments més autèntics i més gratificants de la vinya com és la collita del fruit tan valuós i característic del territori empordanès.

Celler Brugarol. Nawel Allali 2

Celler Brugarol

Palafrugell. Nawel Allali. Arxiu Imatges PTCBG.

Podràs trobar cada any activitats programades al celler La Vinyeta de Mollet de Peralada, a la cooperativa Empordàlia, al celler Espelt de Vilajuïga, a la Cooperativa de Garriguella, al celler Brugarol de Palamós o la festa itinerant de la verema que cada any celebra el Consell Regulador de la DO Empordà en un municipi del territori amb activitats programades durant l’últim cap de setmana d’agost.

Colera Festa de la verema Arxiu dimatges Consell regulador D 1

Festa de la verema

Colera. Arxiu d'Imatges Consell Regulador.

Josep Serra, propietari del celler La Vinyeta comenta: «La verema sempre ha estat sinònim de germanor entre pobles. Quan arribava el setembre, el jovent dels pobles de la plana feien colla per ajudar a veremar. Nois i noies darreu arribaven a Mollet de Peralada per donar un cop de mà. La feina de dia era dura, però el ball i la festa no faltaven de nit. No us la podeu perdre!»

La Vinyeta Mollet de Peralada. Elia Bosch 1

La Vinyeta

Mollet de Peralada. Èlia Bosch. Arxiu Imatges PTCBG.

No oblidis que la tardor és una estació ideal per seguir gaudint d’altres activitats que organitzen els cellers de la Ruta del Vi DO Empordà amb una temperatura agradable i amb la programació d’activitats que combinen enogastronomia, cultura i activitats a l’aire lliure, com ara l’observació d’estrelles amb degustació de vins, maridatges de cine, música i patrimoni que introdueixen vins empordanesos.

La Vinyeta Mollet de Peralada. Elia Bosch 1 1

La Vinyeta

Mollet de Peralada. Èlia Bosch. Arxiu Imatges PTCBG.

Hi ha diferents propostes perquè escullis la que millor et convingui. Recorda que les places són limitades. No te’n quedis sense i reserva amb antelació als llocs web dels 30 cellers que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà.

Saltar al contingut