Rocacorba slider c The Col Collective Rocacorba slider c The Col Collective
BLOG

Rocacorba i altres 5 ports de muntanya mítics de Girona

FOTÒGRAF The Col Collective

BLOG

Rocacorba i altres 5 ports de muntanya mítics de Girona

avatar Bruno Barrachina

Ja no és cap secret que la Costa Brava i el Pirineu de Girona són un territori deliciós per a ciclistes de tota mena, inclosos aquells a qui els agrada cremar les cames pujant ports de muntanya.

Carreteres i camins per a tots els gustos. Paisatges espectaculars pertot arreu. La comunitat ciclista ja coneix les meravelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, una destinació ideal per viure grans jornades sobre la bicicleta. Però centrem-nos ara en el ciclisme de carretera i, concretament, en els ports de muntanya. Et proposem una col·lecció de sis ports mítics de les comarques de Girona, que posaran a prova les teves cames i la teva resistència.

Prepara’t que ve pujada!

rocacorba3 c The Col Collective

Rocacorba

Rocacorba

14 km — +800 m

Tot un clàssic. Una ascensió molt popular aquí, que es va fer arxiconeguda a arreu del món perquè era el banc de proves de ciclistes com Lance Armstrong o David Millar, que sabien el seu estat de forma exacte després d’entrenar al Rocacorba. Un cul-de-sac exigent que no pot faltar a la teva llista de reptes.

ciclisme port montanya c Arxiu PTCBG

Vallter

Vallter

12 km — +1.100 m

El sostre ciclista de Catalunya. Els números no enganyen: 12 km amb 1.100 m de desnivell positiu. És un port típic d’alta muntanya llarg i dur, on es respira ciclisme del bo, amb arribada a l’estació d’esquí de Vallter 2000 i amb uns últims revolts de 180º molt especials.

sant grau c Batista Sans

Sant Grau

Sant Grau

7 km — +472 m

Atenció, spoiler: el premi a l’ascensió són unes vistes que impressionen. La pujada al port de Sant Grau, també conegut com l’alt de Cadiretes, no és excessivament dura, però sí molt emblemàtica. És un complement perfecte a la carretera entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, paral·lela al mar, que va aparèixer recomanada per The Telegraph dins del top 10 de carreteres ciclistes del món.

Mare de Deu del Mont c Daniel Hughes

Mare de Déu del Mont

Mare de Déu del Mont

18 km — +1.111 m

Cames i muntanyes. Així es pot resumir aquesta exigent ascensió entre les comarques de la Garrotxa i l’Alt Empordà. Una carretera estreta i solitària que puja fins al santuari de la Mare de Déu del Mont (amb restaurant) on podràs fer-te una merescuda foto amb l’escultura del poeta Verdaguer i el Pirineu de fons.

Sant pere de rodes c Daniel hughes

Sant Pere de Rodes

Sant Pere de Rodes

8,8 km — +517 m

Pedala fins a una de les joies romàniques de Catalunya. Pugis per on pugis, l’esforç té una recompensa única: el monestir medieval de Sant Pere de Rodes. Les rampes et deixaran un bon record de l’ascensió. I les vistes també, especialment si matines per poder veure la magnífica sortida de sol sobre el mar.

els angels c Facu Aguirre

Mare de Déu dels Àngels

Mare de Déu dels Àngels

11 km — +481 m

Si t’allotges a la ciutat de Girona, pots sortir directament dalt de la bicicleta per enfilar el camí cap al santuari de la Mare de Déu dels Àngels. És una pujada amb un perfil suau, molt popular entre ciclistes amateurs i professionals. Per aquí s’ha vist entrenar gent del nivell de Simon Yates, Kristen Faulkner, Robert Gesink, Kasia Niewiadoma i molts altres. Com a curiositat: quan coronis el port trobaràs l’ermita on Salvador Dalí i Gala es van casar l’any 1958.

sant grau 2 c Batista Sans

Més ports. Més reptes. Més felicitat.

Si aquesta llista et deixa amb ganes de més ascensions, dona una ullada al mapa de ciclisme de carretera Costa Brava – Pirineu de Girona, amb moltes més propostes, accés a tracks i algunes recomanacions de George Hincapie i Johnny Weltz.

+ Descarrega’t el mapa de ciclisme de carretera

 

 

Saltar al contingut