Cadaques. Maria Geli Pilar Planaguma Cadaques. Maria Geli Pilar Planaguma
BLOG

Què fer a la Costa Brava en 48 hores

BLOG

Què fer a la Costa Brava en 48 hores

Només tens dos dies per descobrir la Costa Brava? Siguem positius, més val això que res. 48 hores és temps suficient per enamorar-te d’un territori que és pur espectacle natural, on t’esperen paisatges de gran bellesa, amb platges magnífiques, petites cales, pobles de caràcter mediterrani i molts tresors amagats.

Els dos-cents quilòmetres de litoral gironí entre Blanes i Portbou són una col·lecció de paradisos on gaudir sense presses de tot el que t’envolta. Però això no és ben bé el que vols llegir ara: has arribat aquí perquè necessites alguns suggeriments per a una escapada de dos dies a la Costa Brava. No és una tasca senzilla, ben al contrari, perquè 48 hores passen volant i hauràs de deixar de banda alguns atractius imprescindibles. Però mirem-ho així: aquesta visita a la Costa Brava serà la primera de moltes. Seguríssim! Així doncs, comencem?

Cadaques Far de Cala Nans. Ajuntament de Cadaques

Cadaquès, Far de Cala Nans

Dia 1

El Parc Natural del Cap de Creus

El protagonisme de la natura a la Costa Brava és inqüestionable. El paisatge sorprèn per la seva diversitat i bellesa, amb espais protegits com els aiguamolls de l’Empordà, el massís del Montgrí, les Illes illes Medes i el seu exuberant fons marí i l’espectacular singularitat del Cap cap de Creus. 

Quedem-nos aquí, el lloc on els Pirineus s’endinsen al Mediterrani i on descobriràs gran bona part de l’essència de la Costa Brava. El Parc Natural del Cap de Creus és un conjunt d’escenaris d’aspecte salvatge, gairebé inhòspit, amb terrenys rocallosos, penya-segats escarpats i molta vida submarina.

El paratge de Tudela, pura geologia

El paratge de Tudela és un dels racons més icònics de la Costa Brava. Una meravella geològica que sembla un museu d’escultures naturals de roca creades per la força de les onades i la tramuntana durant milions d’anys. Amb una mica d’imaginació podràs distingir un camell, un conill, una àguila i altres siluetes animals o mitològiques. Reconeixeràs també la roca Cavallera, una formació rocosa que Salvador Dalí va immortalitzar a l’obra El gran masturbador. 

L’itinerari 17 del Parc Natural del Cap de Creus et portarà pels racons més singulars d’aquest paratge. Són pocs quilòmetres a peu ben senyalitzats i amb joies en forma de petites cales on el mar juga amb les roques i on prendre un bany és un autèntic privilegi. Podràs fer-ho a la cala d’Agulles, a la cala del Culleró o a la cala de Culip, molt a prop del far del cap de Creus. 

Itinerari Wikiloc

Cadaqués, molt més que un poble amb encant

A tocar del paratge de Tudela, tens una cita amb Cadaqués. No és cap secret que és una de les viles més boniques del Mediterrani. El poble més oriental de la península Ibèrica conserva l’encant mariner i et seduirà des del primer moment amb el blanc de les seves cases arran de mar i la característica silueta de l’església de Santa Maria, construïda entre els segles XVI i XVII. 

Contempla la calma de la badia de Cadaqués. Passeja pel nucli antic de carrerons empedrats. I gaudeix d’alguna de les platges i cales properes a la vila. Cadaqués és i serà sempre una visita obligada a la Costa Brava i un dels pobles de referència des d’on explorar el cap de Creus.

La casa de Salvador Dalí a Portlligat

A només 15 minuts a peu de Cadaqués, i si et queda una mica de temps, pots viure una experiència cultural única a la Casa-Museu Salvador Dalí, al petit nucli de Portlligat. Descobriràs l’indret que el geni empordanès va triar per viure i pintar bona part de la seva obra, i on va convertir diferents barraques de pescadors en el seu espai vital, envoltat de natura salvatge i estètica surrealista. 

La casa-museu de Portlligat és un dels tres eixos de l’anomenat Triangle Dalinià, una ruta per l’univers de l’artista que inclou també el Teatre-Museu Dalí de Figueres i la Casa-Museu Castell Gala-Dalí de Púbol. 

Casa Salvador Dali Portlligat Cadaques. Josep Algans

Casa Salvador Dalí, Portlligat

Dia 2 

Un camí de ronda i una vila medieval

Per al segon dia a la Costa Brava et proposem dues experiències autènticament gironines. En primer lloc, un passeig de Calella de Palafrugell a Llafranc pel camí de ronda, que és com es coneixen els corriols arran de mar que connecten algunes poblacions costaneres i que en altres temps recorrien pescadors, contrabandistes i patrulles de vigilància. 

A molt poca distància t’hi esperen Pals i Peratallada, dues viles medievals fascinants que t’endinsaran en escenaris de més de mil anys d’història.

El camí de ronda de Calella de Palafrugell a Llafranc 

El camí de ronda que uneix Calella de Palafrugell i Llafranc és un passeig molt agradable d’uns 20 minuts que se les enginya per travessar els trams rocosos que separen totes dues localitats. És fàcil de fer, tot i que has de comptar amb els trams d’escales. 

Aquí tens una petita mostra de l’essència de la Costa Brava: la fusió de la verdor dels pins i la blavor del mar; els miradors de postal; l’esperit mariner de Calella de Palafrugell, amb les seves petites platges, carrers estrets i casetes blanques, i la vida tranquil·la de Llafranc, on t’espera una platja de sorra daurada. 

Pals i Peratallada, un viatge al passat

Pals i Peratallada són dues viles del Baix Empordà separades per molt pocs quilòmetres. Podries visitar-les totes dues el mateix dia, però és preferible triar-ne una i dedicar-li el temps que es mereix. Els dos pobles conserven la seva fesomia medieval, semblen decorats ideals per a qualsevol pel·lícula ambientada a l’edat mitjana. Recintes emmurallats, places porticades, torres de defensa, carrerons laberíntics i molts testimonis històrics que fan d’aquestes viles medievals dues valuosíssimes joies del patrimoni cultural de la Costa Brava. 

Pals. Lola Akinmade

Pals

La ciutat de Girona, imprescindible

La Costa Brava és un territori difícil per als indecisos. Si encara no coneixes la ciutat de Girona, hauràs de pensar bé si vols dedicar un dia de la teva escapada a visitar-la. De motius per fer-ho, no te’n faltaran.

El barri Vell és un impressionant catàleg de reclams culturals i històrics per descobrir, com el Call (un dels barris jueus més ben conservats del món), la icònica catedral de Girona, els banys àrabs, l’itinerari a peu per les muralles i moltes coses més. 

Saltar al contingut