Girona slider Jase Wilson Girona slider Jase Wilson
BLOG

Girona: una ciutat per descobrir, mil històries per viure

BLOG

Girona: una ciutat per descobrir, mil històries per viure

avatar Bruno Barrachina

A tocar de la Costa Brava i de les muntanyes del Pirineu, Girona t’espera per enamorar-te amb aquell encant acollidor dels pobles i atrapar-te amb la màgia de les grans ciutats.

Girona té alguna cosa que la fa única. Una bellesa especial, difícil de descriure i de trobar a cap altra ciutat del món. Si creus que només és un lloc de pas per gaudir de les platges de la Costa Brava o de les muntanyes pirinenques, vas ben equivocat.

Si t’agraden les sorpreses, no t’ho pensis més. Explora Girona al teu aire. Endinsa’t en el barri Vell, ple d’història, ple d’experiències. En pocs quilòmetres quadrats descobriràs al teu pas una concentració impressionant de joies arquitectòniques i històriques de diferents èpoques.

I si prefereixes tenir alguna pista sobre què es pot fer i què es pot veure a Girona abans de visitar-la, aquí tens una selecció de les activitats i dels llocs imprescindibles. La clàssica llista de recomanacions de la casa. Totes infal·libles. Totes inoblidables.

Girona Alex Tremps

Les cases del riu Onyar

Si Girona hagués de triar una foto de perfil per a les xarxes socials, seria alguna amb les cases de colors vius reflectides sobre l’aigua del riu Onyar. Pots copsar aquesta imatge tan característica des d’algun dels ponts que travessen el riu i uneixen el barri Vell amb la part nova. Un dels més emblemàtics és el pont de les Peixateres, projectat per Gustave Eiffel.

Call Jueu Girona Oscar Vall

El Call 

El barri jueu de Girona és un dels grans tresors de la ciutat, un dels més ben conservats arreu del món. És un laberint de carrerons estrets, de patis, d’escales que pugen i baixen, de racons romàntics i d’espais pintorescos on es respiren molts segles d’història. Recorre’l sense cap plànol si vols viure una aventura perdent-te i reorientant-te constantment.

Girona Hecktic Travels

La catedral de Girona

Una de les grans icones de Girona és la seva catedral gòtica. Es va construir entre els segles xi i xviii, amb una única nau central de grans dimensions. La seva figura impressionant corona una llarga escalinata. Però no et quedis fora, visita’n també l’interior per descobrir —entre moltes altres coses— peces d’art romànic molt valuoses.

Girona Hecktic Travels1

Els banys àrabs

Un espai singular que és, en realitat, un conjunt romànic del segle xii, inspirat en els banys romans i amb influències àrabs. Un petit viatge en el temps per reviure tradicions mil·lenàries, a través de diferents estances bellament ornamentades.

girona Jordi Renart

Sant Pere de Galligants i Sant Nicolau

Aquest monestir benedictí del segle xiii és un dels monuments que no pots deixar passar per alt. És una de les obres més importants del romànic català, on pots visitar espais tan insignes com el claustre o la capella de Sant Nicolau que hi ha molt prop. Actualment, és la seu del Museu Arqueològic de Catalunya.

Girona 2 Alex Tremps

La basílica de Sant Feliu

El recorregut històric té una altra parada obligada a la basílica de Sant Feliu, que va ser la primera catedral de Girona. Combina elements romànics, gòtics i barrocs, i convida a pujar al seu campanar prominent per gaudir de vistes panoràmiques sobre la ciutat i la contrada.

Girona Maria Geli Pilar Planaguma

Les muralles de Girona

Recórrer el camí de ronda dels murs és una de les passejades més emocionants de Girona. L’itinerari ressegueix els trams de muralla carolíngia més llargs d’Europa, del segle ix. Les antigues torres de vigilància són avui miradors excel·lents per aturar-t’hi i, potser, emportar-te com a regal una posta de sol meravellosa.

Girona3 Jordi Renart

El parc de la Devesa

Més enllà de la ciutat històrica, pots fer una pausa en el teu fantàstic viatge en el temps al parc de la Devesa, el gran espai verd de Girona, el parc urbà més gran de Catalunya.

Joc de trons a Girona

Si ets fan de la saga Joc de trons, no et perdis les rutes turístiques que et porten pels diferents escenaris on es van rodar alguns capítols de la popular sèrie.

 

Un viatge fotogràfic medieval per Girona

T’agrada la fotografia? La guia Girona. The Medieval Journey, t’ofereix suggeriments de localitzacions i consells per aconseguir instantànies espectaculars de la ciutat més fotogènica que has vist mai.

+ Descarrega gratis l’e-book (anglès)

 

Ciutat de festivals

L’escena cultural de Girona és apassionant. A l’agenda de la ciutat trobaràs alguns dels millors festivals d’Europa de la seva especialitat, com el Festival Internacional de Circ, el Temporada Alta (arts escèniques), l’In-Somni (noves tendències musicals) o el Festival de Jazz.

 

Temps de Flors

Al mes de maig, Girona es vesteix de flors. Tot un espectacle visual amb carrers, patis, jardins i molts racons de la ciutat coberts de flors de tots colors.

 

 

Saltar al contingut