Visita guiada Girona_Diego Espada copia 1 Visita guiada Girona_Diego Espada copia 1
BLOG

Propostes de turisme actiu i gastronòmic per a sèniors

BLOG

Propostes de turisme actiu i gastronòmic per a sèniors

Fer una escapada i gaudir d’unes vacances és possible a qualsevol edat. Us presentem una selecció d’activitats a l’aire lliure, rutes tranquil·les, diversió i cultura, gastronomia i molt més per a sèniors.

Turisme actiu de costa i d’interior

Els Estanys de Sils ofereixen la possibilitat de fer una passejada relaxada i conèixer el paisatge d’un dels espais naturals més importants de la Catalunya interior. Els diferents itineraris circulars i senyalitzats, dos d’ells excel·lents per fer a qualsevol edat, permeten gaudir de l’observació d’aus des dels punts d’aguait ubicats estratègicament al llarg del recorregut.

 

A l’Estartit, amb les illes Medes de fons, podeu descobrir paisatges mediterranis recorrent el sender GR92, la ruta del Ter i altres itineraris locals a l’entorn del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Alguns es poden fer a peu i altres, en bicicleta.

LEstartit Parc Natural del Montgri les Illes Medes i el Baix Ter. Jordi Renart

Una panoràmica de camps de cultiu al Parc Natural del Montgrí, amb les illes Medes al fons.

La bicicleta elèctrica esdevé un mitjà excel·lent per recórrer l’Empordà. Els centres Burricleta ofereixen una gran diversitat de rutes per a tots els nivells per conèixer la comarca: itineraris audioguiats amb GPS i amb contingut cultural.

 

 

Descobrir el territori al plat

I si tanta activitat us obre la gana, no patiu. La Costa Brava i el Pirineu de Girona disposen d’una gran varietat d’experiències gastronòmiques per explorar el caràcter i les tradicions del territori. Podeu practicar Sidraturisme, una proposta del Mooma per descobrir tots els secrets de la poma i la sidra al bell mig de l’Empordà, o assaborir àpats i maridatges únics entre vinyes amb les propostes del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà.

 

CadaquA©s. Oscar Rodbag

En un camp de vinyes, una taula parada per a dos comensals. A uns metres de distància, dos homes amb un gos contemplen la posta de sol.

L’Espai del Peix del Museu de la Pesca de Palamós organitza show cookings i degustacions per descobrir receptes marineres.  I a les Guilleries, a l’entorn de Sant Hilari Sacalm, podeu degustar sensacions i productes enmig d’un paradís natural.

 

Saltar al contingut