Emporda Golf. Steve Carr 1 scaled Emporda Golf. Steve Carr 1 scaled
BLOG

Golf i vi, un maridatge perfecte

FOTÒGRAF Steve Carr

BLOG

Golf i vi, un maridatge perfecte

Explorar el vincle entre el golf i el vi revela una simbiosi de tradicions i plaers refinats. Dos mons que s'entrellacen entre el paisatge de camps verds i vinyes ondulants, tot creant l’experiència d’oci definitiva per als gustos més exigents.

El golf i el vi tenen alguns aspectes en comú que ens fan percebre’ls com a aficions i delits complementaris. A banda del seu entorn natural, que ens convida a defugir l’estrès i relaxar-nos, ambdós tenen una rica història i tradició. Però també són activitats socials que ens permeten enfortir les relacions personals o, fins i tot, facilitar l’ambient per als negocis. I és que, tant en el golf com en la producció de vi, la precisió i l’atenció als detalls són crucials: des de l’estratègia de joc o d’elaboració fins a la selecció dels pals o del raïm poden acabar determinant el resultat d’un bon cop i d’una bona copa. En definitiva, ja sigui per l’entorn, la tradició o el fet social, golf i vi o vi i golf resulten una combinació perfecte que podeu experimentar sense límits a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Golf de Pals Pals. Jacob Sjoman 1 scaled

Golf de Pals. Pals. Jacob Sjoman. Arxiu Imatges PTCBG

Golf de Pals i Serres de Pals amb el celler Mas Geli

El Golf de Pals i Serres de Pals i el celler Mas Geli s’han unit en la creació d’una oferta especial de maridatge de Golf i Vi. El primer, amb un par 73 de 18 forats, és reconegut per ser el més antic de la Costa Brava, construït al bell mig d’una immensa pineda mirant el mar. El segon, par 36 de 9 forats, és un complex esportiu on també s’hi pot jugar a pàdel, futbol, voleibol, entre altres activitats, i que permet gaudir de l’esport i la natura amb la família i els amics. Per la seva part, el celler Mas Geli, és un projecte familiar nascut de la il·lusió d’elaborar un vi propi que expressa l’essència del territori. Per això en les seves quinze hectàrees de vinyes podem trobar bona part de les varietats autòctones de raïm de la DO Empordà. Degustar els seus vins a la terrassa del celler durant la posta de sol al Montgrí resulta tot un espectacle pels sentits.

Mas Vida. Cistella. Joan Divi Figueras 1 scaled

Mas Vida. Cistella. Joan Diví Figueras. Arxiu Imatges PTCBG

Golf de Torremirona amb el celler Mas Vida

Si el que t’has proposat és aconseguir El millor Swing et recomanem que practiquis i descansis a parts iguals a l’Hotel Torremirona Golf & Spa situat a Navata (Alt Empordà). A menys d’un quart d’hora en cotxe o, si ho prefereixes, menys de mitja en bicicleta, es troba la bodega Mas Vida, un projecte de recuperació del paisatge cultural que treballa amb agricultura regenerativa per aconseguir uns vins ecològics DO Empordà de la màxima qualitat.

Club Gold dAro Mas Nou Castell Platja dAro. Steve Carr 1 scaled

Club Golf d’Aro. Mas Nou Castell Platja d’Aro. Steve Carr. Arxiu Imatges PTCBG

Golf Costa Brava i Golf d’Aro amb Clos d’Agon

El Club de Golf Costa Brava, de Santa Cristina d’Aro, és també un dels primers camps de golf construïts a la nostra demarcació. Un camp de 27 forats, divertit, variat i alhora exigent, que disposa d’una casa club acollidora i plena d’història, des de 1816. Diu la llegenda que “la seva ubicació era sinònim, en temps passats, de recer i aliment garantit pels viatgers de pas”. Ben a prop, en un enclavament exclusiu de Platja d’Aro, amb vistes al Parc Natural de les Gavarres, el Club Golf d’Aro-Mas Nou, par 72, ofereix una experiència única i de desconnexió total per als golfistes, a només quinze minuts del mar i delimitat per penya-segats únics de muntanya. I per acabar una bona jornada de golf prop del mar, us proposem dos cellers de Calonge i Sant Antoni: Clos d’Agon, on podreu fer un súper pícnic entre vinyes, passejar-hi i descobrir la història del celler; i Viníric, on podreu degustar els seus vins i acompanyar-los d’una bona taula de formatges.

PTCBG_Festival_Vivid_Esmorzar entre vinyes _Celler Mas Oller _Foto_ Feelmoo Visuals6945 1 scaled

Festival Vívid. Esmorzar entre vinyes. Celler Mas Oller. Feelmoo Visuals. Arxiu Imatges PTCBG

Golf Empordà amb Mas Oller

A pocs minuts de distància, de Gualta a Torrent, podeu gaudir d’una escapada de golf prop de les millors platges i dels pobles medievals amb més encant de la Costa Brava, a l’Empordà Golf Club. En un entorn de pau, bellesa i respecte per la tradició, és considerat un dels millors resorts de golf de tot l’Estat, amb dos camps de classe mundial: Empordà Links i Empordà Forest. En acabar, us podeu arribar a Mas Oller, un celler de referència de la DO Empordà, amb vins que reflecteixen la singularitat del terreny. Es tracta d’una finca històrica, amb una llarga tradició vinícola que es remunta als grecs, cap el 600 aC., i que s’ha anat adaptant als temps amb l’objectiu de produir vins de qualitat, tot respectant la tradició però innovant en les tècniques.

Celler Perelada_Arxiu imatges PTCBG 1 scaled

Nou Celler Perelada. Arxiu imatges PTCBG

Peralada, el “tot en un” ideal

Però si el que vols és un “tot en un”, el maridatge perfecte és a l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf , on a més del Camp de Golf, par 71 amb 18 forats, per a golfistes més experimentats, podreu disfrutar del seu camp de Pitch&Putt, pura diversió per a tot tipus de jugadors. A més, podreu gaudir de la més alta oferta enogastronòmica, amb el Restaurant Castell de Peralada d’una Estrella Michelin i dos Sols Repsol, liderat pels xefs Javi Martínez i el mític Toni Gerez, que aporten una visió contemporània de la cuina empordanesa, on destaca la seva exquisida selecció de vins i el mític carret de formatges. Una oferta d’alt nivell a la que s’afegeix el Restaurant L’Olivera, una proposta de cuina creativa i contemporània de la mà de Paco Pérez, que acumula també vàries Estrelles Michelin cuinades al Restaurant Miramar de Llançà i a l’Enoteca de Barcelona. Finalment, el Nou Celler Perelada és un nou pas cap a l’excel·lència. Dissenyat per fer grans vins per RCR Arquitectes, guanyadors del Pritzker 2017, és el primer celler d’Europa amb certificat LEED Gold de sostenibilitat, amb una de les experiències d’enoturisme més àmplia i completa del país. I recordeu que no podeu marxar de l’hotel sense submergir-vos en el Wine & Spa, un oasi ple de sensacions i plaers indescriptibles que recupera el llegat ancestral de la vinoteràpia.

Saltar al contingut