Colera. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled Colera. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled
BLOG

Experiències enoturístiques vora el mar a l’Empordà

FOTÒGRAF Oscar Rodbag

BLOG

Experiències enoturístiques vora el mar a l’Empordà

Si voleu omplir-vos de vida i energia no hi ha res com submergir-vos en una experiència enogastronòmica envoltats de vinyes verdes vora el mar. Busqueu el vostre “vinyalover” de costa i descobriu experiències úniques als cellers i vinyes de la Costa Brava. Us hi apunteu?

Imagineu degustar un vi extraordinari de la DO Empordà mentre contempleu l’anar i venir de les onades i la brisa us acarona la pell. A la Costa Brava, aquesta sensació és una realitat que podeu viure a diari, tot combinant l’essència del mar amb l’art de la vinya. Les brises marines aporten una frescor i salinitat única i característica als vins locals, creant una harmonia perfecta entre el cupatge i el paisatge. Cada tast és una immersió en la riquesa cultural i natural de la regió, on els vins reflecteixen l’ànima del Mediterrani i cada glop transporta a un món de serenitat i de bellesa infinites. Per això, si ja heu trobat el vostre “vinyalover” d’interior, us donem unes quantes idees per convertir-vos en autèntics “vinyalovers” de costa.

Frame 1 scaled

Còlera. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG

Des de la Mar d’Amunt

Per esmorzar tot gaudint d’unes vistes meravelloses a la Mar d’Amunt i al Cap de Creus, arribeu-vos a La Pineda, una vinya jove situada a escassos 50 metres de Cala Rovellada. Emporteu-vos la cistella de pícnic amb productes de proximitat i un vi del celler Hugas de Batlle. I acabeu l’experiència amb un tast de tres vins més al celler situat al bell mig del poble de Colera.

Seguint amb les vistes a la Mar d’Amunt, que comprèn tot el territori al nord del Cap de Creus, des de Cadaqués fins a Cervera, podreu gaudir d’una Visita Premium a la Vinya Coma Fredosa, una altra de les finques del celler Hugas de Batlle, situada a 150 metres per sobre del nivell del mar. Durant la visita coneixereu tot el procés de producció, amb un tast de vi a peu de vinya mentre us expliquen les tècniques vitícoles i les característiques del seu terrer. I en tornar al celler, continuarà el tast mentre us mostren el procés de vinificació i criança.

D’altra banda, amb l’Experiència Garbet, a Peralada, gaudireu d’una visita privada a l’emblemàtica finca Garbet, a tocar del Mediterrani, seguida de la visita al Nou Celler on tastareu quatre dels seus vins més exclusius.

Si el que busqueu és una proposta ben diferent us animem a practicar l’enokayak, tot navegant des de la platja del port de Llançà i observant les vinyes verdes vora el mar de Garbet. Desembarcareu en una caleta de Cap Ras, amb vistes al Cap de Creus i gaudirem d’un enokayak amb els vins del celler Hugas de Batlle.

També us proposem conèixer Cala Jóncols, segons afirmen “la vinya més petita de Catalunya” (no arriba a una hectàrea), situada entre Roses i Cadaqués, i que compta amb un projecte d’envelliment del vi sota del mar. Us recomanem el seu menú degustació amb vins de mar per a una experiència enogastronòmica completa.

Mas Mares. Espelt Viticultors. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Mas Marés. Espelt Viticultors. Arxiu Imatges PTCBG

De camí cap al sud però continuant a l’Alt Empordà, us proposem un esmorzar amb visita i tast al celler Martín Faixó, un projecte basat en la restauració i la vinya, arrelat a Cadaqués des dels besavis. L’esmorzar, amb productes de proximitat, posa el tret de sortida a l’experiència, que continua amb una visita guiada professional per tot el terreny del Mas Sa Perafita, que compta amb un allotjament rural de quatre habitacions completament equipades i amb encant propi, i l’exclusiu celler Martín Faixó, on s’elaboren de forma artesanal uns vins que recullen la saviesa de segles de tradició familiar.

A Vilajuïga, municipi d’aigua i vi per excel·lència, trobareu l’icònica finca agrícola a ran de mar, Mas Marés, i el seu celler. Una terra plena d’història, envoltada de monuments megalítics que daten de fa més de cinc mil anys. El projecte, no només està orientat a l’agricultura sostenible. Al darrera hi ha tota una estratègia de pastures, vinyes i oliveres, suredes i la no intervenció humana en zones naturals per preservar la diversitat.

Tradició familiar al Baix Empordà

Als Masos de Pals, trobareu el celler Mas Geli, un paratge privilegiat a redós dels massissos de les muntanyes de Begur i del Montgrí. Practiquen l’agricultura ecològica i la verema manual en quinze hectàrees de vinya, on hi podem trobar varietats autòctones de l’Empordà, com són la garnatxa blanca, roja i negra, el samsó blanc i negre i el subirat parent, entre d’altres. Acostumats a maridar, han creat una experiència conjunta de golf i vi amb el club esportiu Serres de Pals. Res més bonic que viure una posta de sol des del wine bar del celler amb vistes al Montgrí.

Palamos. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Palamós. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG

Palamós i Calonge, paradisos enogastronòmics

Una mica més al sud, a Palamós, us recomanem visitar el celler Brugarol, amb experiències capaces d’estimular els cinc sentits. El seu projecte arquitectònic, perfectament acoblat en la natura, mereix per si sol una visita. Però si a més, podeu gaudir de la seva experiència gastronòmica, amb tast de vins i olis propis i un menú de quatre entrants, un plat principal a escollir i postre. Tots els plats estan elaborats amb productes propis, provinents de l’hort i la granja, productes de proximitat, ecològic i frescos. I per acabar un dia rodó no us podeu perdre la visita guiada a Mas del Vent, un recorregut idíl·lic pels voltants d’aquesta masia d’estètica romana inclòs dins del patrimoni arquitectònic de Catalunya i que, des del 2016 obre les portes per a visites guiades en col·laboració amb l’Ajuntament de Palamós.

Seguint a Palamós, una altra manera de conèixer la seva costa i l’abundància de les seves vinyes és seguint els passos de Dom Perignon, l’experiència de la mà de Naturalwalks, una activitat que inclou un passeig sense dificultat que es pot combinar amb pícnic o maridatge entre flors. I si preferiu viure l’experiència dins del mar, La Gastronòmica us proposa navegar i tastar amb el Popi, una embarcació tradicional amb encant per descansar, prendre el sol, fer snorkel o paddle surf i acabar amb un complet menú degustació amb productes de la Llotja del peix de Palamós i vins de la DO Empordà.

I, finalment, resseguint la costa, en ple espai protegit de les Gavarres, ocupant la Conca del Tinar de Calonge, us recomanem visitar Clos d’Agon. La seva història s´articula al voltant de la masia principal de la finca, Mas Gil que dona nom a tota la propietat. Situada a només tres quilòmetres del mar, amb un modern celler perfectament integrat en l’entorn i amb 18 hectàrees de vinya i una producció integrada, ofereixen experiències enoturístiques i enogastronòmiques exclusives com Main Wines, per gaudir en petit comitè d´una degustació dels vins més representatius del celler, servits en un espai privilegiat; d’un pícnic entre vinyes amb vistes al mar; o d’un tast de mar amb vins i gambes a bord d’un vaixell de segle passat, entre d’altres.

Saltar al contingut