puigcerda c maria geli c pilar planaguma puigcerda c maria geli c pilar planaguma
BLOG

Despertars de somni

FOTÒGRAF Maria Geli - Pilar Planaguma

BLOG

Despertars de somni

Et presentem alguns dels allotjaments més especials de les comarques de Girona

Uns es troben al mig del bosc, d’altres entre prats i camps i uns altres a la vora del mar però tots els equipaments que aquí recollim busquen el mateix objectiu: regalar als seus hostes una experiència i un descans únic.

És meravellós dormir en una cabana de fusta construïda dalt d’un arbre en un bosc frondós de pins i avets, per exemple. Transmet aquella pau, aquella calma, aquella harmonia que ens recorda que també nosaltres som natura. A Catalunya, els pioners en oferir aquest tipus d’allotjament amb el confort més respectuós són Cabanes als Arbres, a Sant Hilari Sacalm, a les Guilleries.

sant hilari sacalm c lluis salinas

També es gaudeix d’un entorn fabulós a l’ECOhotel Rural&Spa Can Buch, una masia sostenible i autosuficient de Sant Aniol de Finestres, a la Garrotxa, amb una oferta gastronòmica  plantbased i devota del quilòmetre zero. Des del primer minut el ritme vertiginós que ens té doblegats queda rebaixat fins a la desitjada lleugeresa. El mateix s’experimenta a Les Cols Pavellons, una sorprenent proposta on regnen la terra, l’aigua i un infinit joc de reflexes. Entrar en una habitació o en un bany és, en realitat, sortir al paisatge que l’envolta. Màgia pura.

Aquest fugir de la rutina diària que proposem és el mateix que buscaven l’industrial barceloní Ramón Volart i la seva dona, Paulita Pich, quan viatjaven a Puigcerdà a principis del segle XX. L’any 1920 van decidir comprar la torre més propera al llac i la van anomenar Villa Paulita. Actualment és un fantàstic hotel on aprofitar els serveis que ofereix i on viure tots els atractius de la Cerdanya.

puigcerda c maria geli c pilar planaguma

També té nom de dona i desprèn la mateixa elegància Casa Anamaria, un hotel ecològic ubicat a Ollers, al Pla de l’Estany, que ha optat per la geotèrmia com a mètode de climatització. Les habitacions són impecables, la proposta gastronòmica excel·lent i la piscina d’aigua salada a l’aire lliure un complement més que atractiu.

Tot el que ofereix l’Hotel Boutique Casa Cacau al cor de la ciutat de Girona és una altra garantia d’exclusivitat, començant pel fet que pertany al Celler de Can Roca. Les quinze habitacions ocupen un edifici històric de la plaça Catalunya amb una vista panoràmica al casc antic tan deliciosa com la xocolata que elaboren. L’obrador? Es pot visitar!

girona c josep oliva

Visita obligada són l’Hotel-Spa Rural Resguard dels Vents de Ribes de Freser i Mas El Mir,  a la comarca del Ripollès. El Resguard és un paradís a 1.000 metres d’altitud a la Vall de Ribes propietat d’una família unida a la pagesia i la ramaderia des de fa dècades que ha tingut cura de minimitzar l’impacte ambiental. El Mir és una altra bellíssima masia on cada racó, cada detall, cada sala, cada pati és el preludi de la llibertat i la pau que hi trobarem.

resguard dels vents ribes de freser c el resguard dels vents

Si el que ens crida és el mar cal posar rumb a l’Alt Empordà. A la carretera de Cadaqués hi ha un allotjament més que exclusiu: Sa Perafita. Ho és perquè només disposa de 4 habitacions, perquè és un indret pentinat pel vent del nord i perquè aquest mas acull el Celler Martín Faixó, una institució en el sector del vi.

cadaques c roger lleixa

Un altre petit paradís el guarda Llafranc. Aquí, enfilat dalt d’un penya-segat i advertint la seva presència a qui arriba d’ultramar, hi ha el far de Sant Sebastià. I és a tocar d’aquest guardià que brilla amb llum pròpia que l’Hotel El Far ofereix les nits més braves del Baix Empordà. Les 9 habitacions són amples, marines, elegants, amb terrassa i unes vistes sense fi per endur-se embolicades en el record.

Saltar al contingut