Costa Brava. Harold Abellan. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled Costa Brava. Harold Abellan. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled
BLOG

Descobrir la Costa Brava i el Pirineu de Girona en bus

FOTÒGRAF Harold Abellán

BLOG

Descobrir la Costa Brava i el Pirineu de Girona en bus

Moure’s de manera sostenible pels pobles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és possible gràcies a les connexions de la seva xarxa de transport públic. Us convidem a conèixer rutes i opcions per oblidar-vos del cotxe.

Tant si veniu amb avió, com si voleu deixar el cotxe a casa o, simplement, no en teniu, visitar els pobles i gaudir dels paisatges de mar i de muntanya a la Costa Brava i el Pirineu de Girona és una possibilitat a l’abast de tothom amb les rutes i connexions amb bus pel territori, que proposen empreses com Teisa o Moventis. Abans de viatjar, consulteu els seus webs o  descarregueu-vos les seves aplicacions mòbils, on podreu consultar horaris i comprar els bitllets de manera còmoda. Recordeu que durant la temporada alta, és important reservar amb antelació, ja que les línies de bus poden ser molt sol·licitades, especialment a les zones costaneres durant l’estiu i les d’esquí a l’hivern.

Cadaques. Maria Geli Pilar Planaguma. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled

Cadaqués.-Maria-Geli-Pilar-Planagumà.-Arxiu-Imatges-PTCBG

Connectar Barcelona amb la Costa Brava

Ja sigui des de l’Aeroport del Prat o des del centre de la ciutat de Barcelona, arribar a Girona, visitar els pobles de la Costa Brava o passar un dia esquiant al Pirineu arribant-hi en bus és una manera còmode, ràpida i sostenible de fer-ho. Moventis posa al vostre abast tres línies que connecten l’aeroport amb la ciutat comtal i amb la Costa Brava, tot fent parades a Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Vidreres, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà, Roses, Cadaqués o L’Escala, entre d’altres pobles del Baix i l’Alt Empordà.

Teatre Museu Dali Figueres. Josep Algans. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled

Teatre-Museu-Dalí-Figueres.-Josep-Algans.-Arxiu-Imatges-PTCBG

Moure’s dins la regió

Arribar a l’Aeroport de Girona-Costa Brava i desplaçar-vos ràpidament al vostre allotjament us resultarà també senzill gràcies a Moventis. Un cop establerts, moure-us des de Girona o des de qualsevol altra població per l’interior de la regió també esdevé una tasca fàcil. Les més de 50 línies de Bus Interurbà de Teisa, amb horaris adaptats a cada època de l’any, són ideals tant per desplaçar-se de Girona cap a l’interior de la província com per descobrir pobles de La Cerdanya, com ara Puigcerdà o Llívia, durant i més enllà de la temporada d’esquí al Pirineu. Així mateix, podreu descobrir la Garrotxa i els seus volcans amb la ruta de Les Preses-Olot-Santa Pau.

I si ho desitgeu, també podeu utilitzar els autobusos urbans, que enllacen Girona amb pobles del voltant com  Salt, Sarrià de Ter o Sant Julià de Ramis; així com Banyoles amb les poblacions de Fontcoberta o Camós, a la comarca del Pla de l’Estany. A més, Teisa també disposa d’un autobús llançadora entre Figueres i l’estació del tren d’alta velocitat (AVE) de Vilafant.

David Rueda. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled

David-Rueda.-Arxiu-Imatges-PTCBG

Viure les rutes més actives

Durant la temporada d’esquí, l’Esquí Bus de Teisa i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) us porten des de Girona a l’estació de Vallter 2000 amb parada Banyoles, Olot, Camprodon i Setcases.

I, pels amants del cicloturisme, res com pedalejar per les principals Vies Verdes en BTT, gravel, elèctrica o amb bici de carretera, tot pujant al Bici-Bus, un autocar directe, ràpid i equipat amb un remolc dissenyat per a transportar fins a 20 bicicletes. Un servei de transport regular que fa dues rutes. Una ruta Girona-Olot, per poder gaudir de  la zona volcànica de la Garrotxa, el castell d’Hostoles o les deveses de Salt, tot seguint el recorregut del Carrilet fins a la Vall del Ter i Girona. I la ruta Girona-Sant Feliu de Guíxols, ideal per a famílies amb quitxalla, gràcies al pendent suau en diversos punts del recorregut, que passa per diverses poblacions com Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d’Aro.

Així doncs, no espereu a planificar la vostra propera aventura amb bus tot aprofitant el transport públic per explorar la Costa Brava i el Pirineu de Girona de manera responsable i sostenible.

Saltar al contingut