Banyoles slide 0 Banyoles slide 0

Banyoles

Pla de l'Estany

FOTÒGRAF Ajuntament de Banyoles

Municipi del Pla de l’Estany amb singularitats que van molt més enllà del seu estany, un paisatge imprescindible del nostre país.

Municipi del Pla de l’Estany amb singularitats que van molt més enllà del seu estany, un paisatge imprescindible del nostre país.

Oficina de Turisme de Banyoles

Passeig Darder, num. 10, 17820 Banyoles, Girona, Espanya

Banyoles Pla de l’Estany França Pirineu de Girona Alt Empordà Garrotxa Osona La Selva Baix Empordà Gironès Ripollès Cerdanya Costa Brava

Banyoles podria ser definida com una ciutat d’aigua d’origen medieval. La història i la vida d’aquest municipi ha girat sempre al voltant de l’Estany, que tot i ser un fenomen biològic de primer ordre, no és l’únic indret que caracteritza la ciutat. La influència de l’Estany la podem trobar a les vint pesqueres que l’envolten, al jaciment Neolític de la Draga o al bosc de les Estunes, però també estenent-se a través dels recs fins a edificis de gran valor com el monestir de Sant Esteve, l’església de Santa Maria dels Turers, el Tint, la Pia Almoina, la muralla de reminiscències gòtiques, la Plaça Major del s.XIII… donant forma, així, a una de les ciutats més singulars i amb més qualitat de vida de Catalunya.

FOTÒGRAF

Saltar al contingut