Teatre Museu Dali Figueres. Josep Algans. Arxiu Imatges PTCBG_G 2 Teatre Museu Dali Figueres. Josep Algans. Arxiu Imatges PTCBG_G 2
BLOG

El Grand Tour de Catalunya al seu pas per Girona

FOTÒGRAF Josep Algans

BLOG

El Grand Tour de Catalunya al seu pas per Girona

Un itinerari circular pensat per fer en vehicle i per descobrir allò essencial de Catalunya. Dues de les etapes transcorren per terres gironines.

L’objectiu principal de l’itinerari és que qui el segueixi pugui conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya. El Grand Tour és un road trip circular que connecta icones culturals, paratges naturals i plaers enogastronòmics que defineixen la personalitat d’aquesta terra, tant al medi rural com a l’urbà. Cada viatger s’organitza el trajecte al seu gust i divideix les etapes com li ve bé, al seu ritme, en qualsevol època de l’any, partint de la base que li ofereix el Grand Tour.

Sant pere de rodes c Daniel hughes

Una vista de Sant Pere de Rodes. Foto: Daniel Hughes. Arxiu Imatges PTCBG.

Són 2.000km de traçat que combina cultura, paisatge i natura. Si decidiu fer-ho tot d’una tirada, trigareu 13 dies, dividits en 5 trams que compten amb entre 5 i 7 etapes cadascun. En el programa hi tenim monuments, tradicions i festes locals, experiències, propostes enogastronòmiques i carreteres amb racons màgics. Dos trams del Grand Tour travessen terres gironines de manera parcial, un entre la Seu d’Urgell i Figueres i l’altre entre Figueres i Barcelona.

Banyoles estany paisatge palanca O 1

Una vista de l'Estany de Banyoles. Foto: Arxiu Imatges PTCBG

Seu d’Urgell-Figueres

Aquest tram, el quart, designat com a Oda a la natura, té una llargada de 357 quilòmetres i es divideix en 5 etapes. Arrenca a la Seu d’Urgell i es dirigeix a l’est, creuant els Pirineus, mentre voreja el Parc Natural del Cadí Moixeró. Entra a terres gironines i passa pel monestir de Ripoll, amb la seva cèlebre portalada romànica amb escenes bíbliques, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la seva particular orografia i natura exuberant i per municipis singulars de la Garrotxa com Santa Pau i Besalú, a més de Banyoles (Pla de l’Estany) per finalitzar a Figueres, porta d’entrada a l’univers del geni Dalí. Es preveuen aturades per fer els àpats en llocs molt concrets que destaquen per la seva excel·lència gastronòmica, però també per la seva bellesa i la singularitat del seu patrimoni arquitectònic.

Peratallada c Juan Carlos Munoz Robredo

Una vista de Peratallada. Foto: Juan Carlos Muñoz Robredo . Arxiu Imatges PTCBG

Figueres-Barcelona

El tram número 5 del Grand Tour, anomenat Del surrealisme al modernisme, comença a Figueres i té 525 quilòmetres de llargada, dividits en 7 etapes. L’itinerari segueix navegant per l’univers surrealista de Dalí, visitant Cadaqués, Portlligat i el Cap de Creus. La ruta continua per la Costa Brava i les seves vil·les marineres amb els seus camins de ronda per descobrir. D’allà, el camí s’endinsa a l’interior i els pobles medievals com Peratallada i Rupit ofereixen un descans a la meitat del camí abans d’arribar a Vic, travessar el Montseny i fer una parada a les platges i els pobles pescadors de la costa de Barcelona. El punt final del trajecte i del Grand Tour és a la capital del país.

Saltar al contingut