Pirineu de Girona. Anna Pla Narbona 1 Pirineu de Girona. Anna Pla Narbona 1
BLOG

El Pirineu de Girona per a tothom

FOTÒGRAF Anna Pla-Narbona. Arxiu Imatges PTCBG

BLOG

El Pirineu de Girona per a tothom

avatar Txell Vila

A la Costa Brava i el Pirineu de Girona hi trobaràs 6.000 km quadrats de paisatges de somni, natura, cultura, gastronomia, turisme actiu i esportiu, experiències sensorials i inclusives, activitats de benestar i d’aventura... Un viatge farcit d’experiències pensat per a tothom entre les muntanyes del Pirineu i les aigües del Mediterrani.

Carrilet II. Alvaro Sanz 14

La Vall del Boc. Maria Geli i Pilar Planagumà. Arxiu Imatges PTCBG.

Turisme cultural i esportiu

Al Pirineu gironí, a la Cerdanya pots gaudir del turisme cultural, descobrint les claus de les esglésies romàniques, o del turisme esportiu, practicant un ampli ventall d’esports de muntanya. A l’hivern, l’esquí n’és el rei. A l’estiu, el senderisme i les activitats en bicicleta o handbike són les protagonistes. El centre neuràlgic de les propostes inclusives és el Centre d’Esport Adaptat de La Molina, gestionat per l’associació Play & Train, que permet gaudir d’activitats esportives recreatives o de competició a les persones amb discapacitat i les seves famílies.

La capital de la comarca, Puigcerdà, disposa de diverses rutes culturals i espais sense barreres arquitectòniques. És el cas de l’estany de Puigcerdà o del parc Schierbeck.

Carrilet II. Alvaro Sanz 13

La Molina. Diego Espada. Arxiu Imatges PTCBG.

Tradicions i recer espiritual

El Ripollès et convida a descobrir un espai de pelegrinatge, calma i tradició a gairebé 2.000 metres d’altura: el Santuari de la Mare de Déu de Núria. El santuari disposa d’un elevador que facilita l’accés a persones usuàries de cadira de rodes. També són accessibles els trens cremallera, l’únic accés a la Vall de Núria. La Vall disposa d’una audioguia gratuïta. La capital de la comarca, Ripoll, és el bressol de Catalunya. Per conèixer la seva història, no et pots perdre la visita al Museu Etnogràfic.

Rauxa volcànica

Més de quaranta cons volcànics t’esperen a la Garrotxa. Formen el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi ha diferents opcions per visitar aquest espai natural. El parc posa a disposició dels guies que hi treballen una cadira joëlette per facilitar-hi l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Natura i màgia realitza diverses activitats inclusives per descobrir el parc.

I si prefereixes la bicicleta, el Centre Logístic de Bicicletes a Les Preses et dona diverses opcions, des de handbikes a tàndems, per conèixer els paisatges. A la capital, Olot, pots visitar l’Espai Cràter, amb accessos i espais adaptats. I per tota la comarca també descobriràs pobles medievals i d’herència jueva. Ah! I els podràs descobrir, també, des de l’aire.

Carrilet II. Alvaro Sanz 12

Besalú. Laurence Norah. Arxiu Imatges PTCBG.

Natura en estat pur

Al Pirineu de Girona pots passejar per diversos parcs naturals de muntanya, així com recórrer l’interior i descobrir rutes per a tothom a través de la xarxa de vies verdes.

Perquè l’estada sigui a mida, al Pirineu de Girona hi pots trobar allotjaments per a tots els gustos i per a totes les butxaques. Hotels, apartaments, turisme rural, càmpings… Precisament, l’Associació de Càmpings de Girona disposa del segell Wheelchair Friendly, una marca que identifica els càmpings accessibles de les comarques gironines.

I a més de tot això, al Pirineu de Girona hi trobaràs una cuina tradicional, innovadora i de kilòmetre 0, boscos saludables, balnearis i retirs de salut, cultura, oci i molt més a l’abast de tothom. Necessitis el que necessitis, el Pirineu de Girona t’espera!

Saltar al contingut