Tossa de Mar. Oficina de Turisme de Tossa de Mar 1 scaled Tossa de Mar. Oficina de Turisme de Tossa de Mar 1 scaled
BLOG

Cinema sense fronteres: un viatge per les millors pel·lícules rodades a les nostres terres

FOTÒGRAF Oficina de Turisme de Tossa de Mar

BLOG

Cinema sense fronteres: un viatge per les millors pel·lícules rodades a les nostres terres

EstherLopera_LaChincheta 2

La Costa Brava i la ciutat de Girona són grans escenaris plens de vida. El caràcter obert de les seves terres i l’ambient sempre acollidor fan dels seus pobles els millors platós per rodar grans històries. Agafa un bol de crispetes i posa’t còmode. Comencem un viatge a través d’algunes de les pel·lícules que han sabut capturar l'essència d'aquestes terres màgiques, a través de l’ull de la càmera.

A continuació, t’oferim un recorregut de pel·lícula que et farà descobrir racons de postal i històries que et roben el cor (i potser alguna que altra escena d’acció).

“Las leyes de la frontera” (2021) – La Girona dels 70

Daniel Monzón, un dels millors directors del cinema estatal contemporani, es va atrevir a adaptar una novel·la icònica de la província de Girona: “Las leyes de la frontera”, de Javier Cercas. Monzón pren el relleu als mestres de l’anomenat “cinema quinqui” que es feia als 70  (com Eloy de la Iglesia) per portar a les nostres pantalles una història que ens emplaça a la Girona del 78, on un adolescent víctima del bulling canvia d’amics per passar un estiu ple d’atracaments, robatoris, amor i molt més. Un film que gràcies a un gran treball de l’equip d’art, aconsegueix rememorar un temps de canvis socials i polítics. No te la perdis, és una obra mestra.

 

“Ocho apellidos catalanes” (2016) – Humor amb amor

 

Aquesta seqüela del film “Ocho apellidos vascos” és un altre gran èxit i ens porta de capbussada a Monells i altres indrets de Girona, mostrant-nos que l’amor (i els estereotips) no entenen de fronteres. Aquesta comèdia, dirigida per Emilio Martínez-Lázaro, a més de fer-nos riure, ens convida a explorar els racons més pintorescos de la regió, com la plaça porxada de Jaume I de Monells. De fet, la vila ha estat declarada Patrimoni Cultural Europeu i destaca per la seva bellesa arquitectònica d’esperit medieval. Qui va dir que les segones parts no eren bones?

 

“Pandora i l’holandès errant” (1951) – Un clàssic amb glamour

Aquesta joia del cinema clàssic, protagonitzada per Ava Gardner i James Mason, va triar Tossa de Mar per explicar una història d’amor que s’ha convertit en tot un clàssic. El seu ambient carregat de misteri i el fet que una diva com l’Ava Gardner, més coneguda com “l’animal més bella del món” passegés els seus encants pels carrers de Tossa de Mar, li donen un lloc d’honor en aquesta llista. Un film que forma part de l’imaginari col·lectiu i que gaudiràs especialment si ets un amant del cinema d’època.

“Le moine” (2011) – Misticisme i paisatges de somni

Rodada en localitzacions emblemàtiques de Girona, en aquesta producció francesa trobaràs, per exemple, al gran actor francès Vincent Cassel baixant les mítiques escales de la Catedral. Estem davant un thriller gòtic basat en la novel·la de Matthew Gregory Lewis, que explora temes com la fe i la temptació. Els seus escenaris i atmosfera es troben entre la foscor i el misteri. És una opció ideal per aquells que busquen una mica de suspens i aventura en aquest tour cinematogràfic.

“Uncharted” (2022) – Quan una cala esdevé un plató d’acció

La bonica Cala Sa Boadella de Lloret de Mar es va convertir en una platja asiàtica de luxe per rodar les escenes més emblemàtiques del film d’acció “Uncharted”. Basada en una de les sèries de videojocs més venudes i aclamades per la crítica de tots els temps, presenta a un jove, astut i carismàtic, Nathan Drake (Tom Holland) en la seva primera aventura com cercador de tresors amb el seu company Victor Sullivan (Mark Wahlberg). El rodatge va ser tant sonat que fins i tot la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar es va sumar a la producció ajudant a trobar figurants amb perfils asiàtics i nòrdics. Una joia del cinema mainstream que posa en valor tant les platges de Lloret de Mar com les grans produccions.

“Westworld – Tercera Temporada” (2016) – Besalú convertit en un parc temàtic

L’equip d’aquesta sèrie de culte de la plataforma HBO va decidir que entre tots els llocs del món, Besalú era un bon escenari per convertir-se en un parc temàtic ambientat en la Segona Guerra Mundial. Així, podem veure en diferents capítols d’aquesta gran producció com la Plaça de l’Ajuntament d’aquest poble medieval de la Garrotxa es converteix en un poble italià ocupat pels nazis. De fet, els productors d’HBO ja van demostrar la seva predilecció per les nostres terres quan van decidir rodar alguns capítols de la primera temporada de la sèrie de més èxit d’aquesta plataforma: Joc de Trons (Game of Thrones).

Saltar al contingut