Lloret de Mar c Anna Pla Narbona Lloret de Mar c Anna Pla Narbona
BLOG

Un viatge pels escenaris de Joc de trons

BLOG

Un viatge pels escenaris de Joc de trons

avatar Bruno Barrachina

Ja no queda cap Lannister, Targaryen, Tyrell ni Stark fent de les seves pels carrers de Girona. Però si has vist la sisena temporada de Joc de trons (Game of Thrones), pots redescobrir algunes localitzacions que van convertir-se en escenaris de King’s Landing, Braavos i Oldtown de la popular sèrie.

Girona i altres localitats de la Costa Brava tenen un idil·li especial amb el cinema que ve de lluny. Des que l’any 1951 els veïns de Tossa de Mar es van trasbalsar amb la presència d’Ava Gardner, James Mason i tot l’equip del rodatge de Pandora  i l’holandès errant, moltes produccions internacionals han triat el nostre paisatge i l’excepcional patrimoni històric per a les seves localitzacions. El cas més sonat, per l’enorme ressò que ha tingut arreu del món, és sens dubte el de la sèrie Joc de trons.

Bona part de la sisena temporada d’aquesta superproducció es va rodar entre l’agost i el setembre de 2015 al barri Vell de Girona, que es va convertir en un gran plató i va comptar amb la presència de molts extres locals. Si ets fan de la sèrie, gaudiràs revivint algunes de les escenes gravades aquí, en diferents localitzacions que tracen una autèntica ruta de Joc de trons a Girona.

Girona c Lola Akinmade

La catedral de Girona, el Gran Septe de Baelor

Una de les escenes més recordades de la temporada és la pujada a cavall de Jamie Lannister escales amunt, per evitar la penitència i la humiliació pública de Margaery Tyrell. La catedral de Girona s’ha convertit en el Gran Septe de Baelor, una imponent edificació amb vistes al mar, afegit digitalment, com podràs comprovar des de dalt de l’escalinata. Les vistes a la ciutat de Girona i els voltants són igualment espectaculars, això sí.

Girona c Sherry Ott

Els carrers de Braavos

Al primer capítol veiem Arya Stark cega i pidolant al peu de les escales del carrer del Bisbe Josep Cartañà, darrere de la catedral. A l’episodi següent veiem una trepidant persecució a la jove Stark per part d’una misteriosa nena abandonada, que té lloc en diferents carrers del nucli antic. La veiem córrer per salvar la vida al carrer de la Claveria, al de Sant Llorenç, al de l’Escola Pia i en d’altres; amagant-se a l’interior dels impressionants Banys Àrabs; caure rodolant a la pujada de Sant Domènec, i sent apunyalada al pont de Galligants, abans de caure al riu.

També trobaràs petjades d’Arya Stark a la plaça dels Jurats, on es representa una obra de teatre burlesca sobre la mort per enverinament del rei Joffrey. Al passeig Arqueològic i al carrer del Rei Ferran el Catòlic es va ambientar el mercat de Braavos, on la protagonista busca un passatge per poder marxar de la ciutat.

Girona c Jordi Renart

La biblioteca d’Oldtown

Al capítol 10, Samwell Tarly, Elí i el seu fill per fi arriben a la ciutat d’Oldtown després d’un llarg periple des del nord. Entra en escena el monestir de Sant Pere de Galligants, una de les joies del romànic català i un dels grans atractius del patrimoni arquitectònic de Girona. El monumental interior és l’entrada a la biblioteca d’Oldtown, on Sam estudia amb la intenció de convertir-se en mestre del Castle Black.

Girona c Hecktic Travels

> Els Targaryen tornen a Lloret de Mar

La preqüela de Joc de trons, House of the Dragon, també va tornar a terres gironines per gravar diferents escenes dels primers capítols de la sèrie. La productora va triar els jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar per la seva bellesa renaixentista i les panoràmiques sobre el Mediterrani, i els va convertir en l’exterior del palau de la família Targaryen.

Lloret de Mar Jardins de Santa Clotilde c Lloret Turisme
Saltar al contingut