runing bike blanes 64 runing bike blanes 64
BLOG

Blanes, inici d'espectaculars rutes amb bicicleta per la Costa Brava

BLOG

Blanes, inici d’espectaculars rutes amb bicicleta per la Costa Brava

Si agafar la bici sempre és un plaer, fer-ho en un entorn natural com el de Blanes ajuda a que l’experiència sigui encara més satisfactòria.

I és que més enllà d’una activitat esportiva el ciclisme és un factor de benestar personal i qualitat de vida, i l’arribada de la primavera ha obert de nou les portes a uns paisatges exuberants i a una munió de ciclistes que, com vosaltres, saben aprofitar l’extens catàleg de carreteres secundàries i mítics ports de muntanya que ofereix la demarcació.

En aquest sentit Blanes, que fa una clara aposta pel turisme actiu, ha dissenyat diverses rutes per a diferents nivells de preparació que tenen en comú la diversió damunt la bici i la fusió amb uns paisatges perfectes per gaudir al màxim d’aquest esport.

runing bike blanes 113

Rutes per carretera de Blanes a Llagostera passant per Tossa de Mar (82km)

Una sortida de pura Costa Brava, que amb el bon temps recupera aquella llum extraordinària provinent del Mediterrani i que esquitxa de verdor les carreteres costaneres. La pedalada comença per la carretera que va de Blanes fins a Lloret de Mar, un recorregut de 9 quilòmetres amb cales i platges d’allò més espectaculars, que continua fins a Tossa de Mar vorejant la línia de la costa. Un traçat molt rodador i que us permetrà portar un ritme molt còmode.

blanes llagostera

Seguint l’estela dels ciclistes professionals

De Tossa anireu cap a Llagostera, ja per l’interior, on podreu posar a prova la vostra resistència per una carretera ampla i en una lleu ascensió continuada. I a Llagostera, a recuperar forces i mitja volta per iniciar el descens que us tornarà a situar fins a la carretera de la costa que us portarà de nou a Tossa de Mar, i d’aquí cap a Blanes.

L’atractiu de la vila i el seu entorn natural no ha passat desapercebut als organitzadors de diferents proves dels calendaris internacionals, i Blanes ha acollit en diverses ocasions etapes de la Volta a Catalunya i d’altres proves del calendari ciclista català, amb la disputa de cronoescalades i algunes curses cicloturistes.

ciclisme 2

Cicloturisme Costa Brava i Garrotxa: Blanes – Sils – Sant Esteve de Llémena (154 km)

Si voleu posar a prova la vostra resistència aquesta ruta de llarga distància es pot convertir en tot un repte. El seu circuit irregular, amb moltes pujades i baixades, promet canvis de ritme i s’ha d’estar molt en forma per poder completar-lo amb èxit.

La primera parada, sortint de Blanes, és Sils. Seguint la carretera comarcal arribareu a Anglès. A partir d’aquí comença el trajecte més costerut i amb pendent que us portarà directament a Sant Esteve de Llémena, d’on surten infinitat de rutes de senderisme que podeu combinar amb la bicicleta.

De Sant Esteve, a les Planes d’Hostoles, a les valls de Cogolls i d’Hostoles, envoltades de cingles de més de mil metres d’alçada, i el volcà Puig Rodó. Aquesta vall forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Des de les Planes, enfilareu una carretera amb revolts en direcció a Santa Coloma de Farners i seguireu pedalant en pla fins arribar de nou a Blanes.

Des de Blanes hi ha també altres propostes cicloturistes, com la sortida fins a Taradell (137 km), molt agradable i de fàcil rodatge, que s’inicia amb una carretera ampla i perfecte per pedalar sense pressa mentre gaudiu del paisatge de la Selva.

Aquí trobareu un munt de rutes amb bici per descobrir la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Fotos: Turisme de Blanes

Saltar al contingut