cadaques cala culip c jaume campderros cadaques cala culip c jaume campderros
BLOG

6 cales de pedra que no et pots perdre

FOTÒGRAF Jaume Campderros

BLOG

6 cales de pedra que no et pots perdre

En paratges recòndits i envoltades de natura salvatge, les petites cales de pedra regalen un bany de mar i de sol més que especial

La Costa Brava és plena de boniques platges de sorra on entregar-se al mar però també guarda petites cales de pedra en racons amagats, de gran bellesa i on no sempre s’hi arriba ràpid i amb facilitat. La recerca, el camí i la troballa formen part d’una experiència única. Al llarg del litoral gironí n’hi ha una infinitat, cadascuna amb les seves peculiaritats i atractius. Te’n presentem 6 localitzades entre Portbou i Tamariu.

cadaques cala culip c jaume campderros

Començant pel nord, ens hem fixat en la cala de les Fresses, un racó veritablement especial, verge, abrupte i petita, només fa 20 metres. Està situada pràcticament a la frontera amb França, prop de l’illot Illa del Corb Marí i del pic Puig de Cervera, a uns 4 quilòmetres de Portbou i a la vora de l’anomenada Caseta dels Alemanys.

Una mica més avall ens trobem amb la Cala Bramant, també anomenada Cala dels enamorats, ja que és una petita cala de pedres gairebé tancada pels penya-segats que l’envolten, amb vistes al Cap de Creus. Situada al nord de Llançà, cal aparcar a Grifeu o Cap Ras i des d’allà, caminant passar per les petites platges de Cros i Canyelles fins arribar a Cala Bramant, amb unes vistes increïbles des de dalt. Per baixar cal un calçat adequat i també és interessant portar equip de busseig per descobrir la seva meravellosa vida submarina. Romàntica i paradisíaca, només és a 12 minuts a peu de l’estació de Llançà.

cala bramant c rafael lopez monne

Una de les moltes cales de Cadaqués és Cala Jugadora, que destaca per la singular formació geològica. Situada a prop del far del Cap de Creus, consta de dues platges una de pedres i una altra de sorrenca, d’aigües transparents i tranquil·les, així com unes restes de construccions de pedra on es reunien els pescadors. Està a cobert dels vents, s’hi accedeix des del pont que uneix els mars de dalt i baix, per un camí indicat cap a les cales, ja que des d’allà s’arriba a la també increïble Cala Bona.

cadaques cala jugadora c jaume campderros

Cala Culip és una de les més belles i salvatges de Cap de Creus, s’hi accedeix des de l’aparcament del Pla de Tudela i pel camí es descobreixen roques geològiques sorprenents amb formes d’animals. Lloc d’inspiració de Dalí, és de gran interès per a nens i grans. És recomanable portar ulleres o màscara de busseig, ja que el fons marí és sorprenent. I, sobretot, en temporada alta, anar-hi molt aviat.

pla de tudela cap de creus c josep miquel guasch

A 11 quilòmetres de Roses, sota el Cap de Norfeu, i baixant uns 10 minuts per un camí entre la flora protegida del Parc Natural, es fa cap a la Platja de Canadell. És una àmplia cala accessible també pel meravellós camí de ronda que uneix Cap de Creus i Roses. Abrigada per petits turons, té ombra als dos extrems al llarg del dia, per la qual cosa és ideal per gaudir d’una jornada de calma, picnic i bany amb interessant món submarí.

La petita i encantadora Cala d’Aigua Dolça és la darrera proposta d’aquest article. Es troba prop de la Platja Gran de Tamariu i hi regnen els còdols daurats i els pins. És una zona natural que destaca per la font que li dóna nom i compta, també, amb un petit embarcador per als aventurers que venen de mar endins.

Saltar al contingut