Enokayak. Llanca. Divi fotografia. Arxiu imtges PTCBG 1 1 scaled Enokayak. Llanca. Divi fotografia. Arxiu imtges PTCBG 1 1 scaled
BLOG

10 activitats per fer a l’aire lliure

FOTÒGRAF Diví fotografia

BLOG

10 activitats per fer a l’aire lliure

A la platja o a l’interior, la Costa Brava i el Pirineu de Girona permeten trencar amb la rutina durant l’estiu per començar un nou curs ben actiu i ple d’energia. Us convidem a combinar esport, natura, cultura, enoturisme i gastronomia. Accepteu el repte?

L’estiu és moment per descansar però també per fer tot allò que no has pogut durant la resta de l’any. Allò que t’ajuda a omplir la motxilla de bons moments i d’energia positiva per afrontar el que serà el nou curs. Per això,  el turisme enogastronòmic és una bona manera de trencar la rutina i aprofitar les oportunitats que ens brinda el bon temps.

Enokayak amb Hugas de Batlle

L´enokayak, que també forma part del Festival Vívid, és una experiència de tast de vins de la Ruta del Vins DO Empordà que, degut al seu èxit, es porta a terme tot l’any. Entre les propostes d’enoturisme més exitoses en destaquen algunes com per exemple la que organitza l’escola de piragüisme i activitats ecoturístiques SK Kayak, per navegar des de la platja del port de Llançà, tot observant les vinyes verdes vora el mar de Garbet, i gaudir amb els vins del celler Hugas de Batlle, amb una gran tradició de viticultura respectuosa amb l’entorn i les tradicions.

Degustació de mar Clos d’Agon i Tela Marinera

El celler Clos d’Agon i Tela Marinera, l’empresa de Palamós dedicada a la recuperació del patrimoni marítim tradicional, s’han unit per oferir una experiència de mar molt completa. L’activitat comença comprant gambes fresques de la llotja (o eriçons de mar durant els mesos d’hivern), al Port de Palamós, i continua tot embarcant en un vaixell clàssic amb molta història. Durant el trajecte per la Costa Brava es degusten vins d’aquesta excel·lent bodega, acompanyant-los de les exquisides gambes de Palamós. Si fa bo, òbviament una bona capbussada per fusionar-nos amb el mar mediterrani serà el colofó ideal.

Cadaques. Divi Fotografia. Arxiu fotografic PTCBG scaled

Cadaqués. Diví Fotografia. Arxiu fotogràfic PTCBG

Ruta amb eBike fins a la Masia Serra

Amb un tast gourmet de vins de la DO Empordà a l’arribada de la ruta, el celler Masia Serra proposa descobrir el seu entorn tot pedalant amb eBike o amb burricleta, una bicicleta elèctrica que permet pedalar sense fer cap tipus d’esforç. Una activitat similar, de ruta en bicicleta, visita i tast,  també l’ofereix la cooperativa Empordàlia, situada al petit municipi de Vilajuïga. I si voleu, també la podeu realitzar pel vostre compte, seguint un itinerari senyalitzat, entre els bells arrossars de Pals.

Excursions vora el mar amb Naturalwalks

Amb Naturalwalks pots gaudir del litoral de l’Empordà amb un nou punt de vista que marida la natura amb l’enogastronomia, a través d’excursions vora el mar tot maridant flors silvestres comestibles amb vins de la DO Empordà.

Garriguella. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled

Garriguella. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG

Despertar els sentits amb Terra Remota i l’Espolla

Amb els vins ecològics de Terra Remota, un dels cellers més innovadors de l’Empordà, i amb el seu cicle de tast de vins i música, podem despertar els cinc sentits. I de Sant Climent Sescebes al Celler cooperatiu d’Espolla, rodejat de vinyes i oliveres per fer tasts de vins i olis amb música, en l’entorn del Paratge Natural de l’Albera.

Cultura a peu de vinya

A més del clàssic pícnic entre vinyes, a La Vinyeta s’hi poden fer visites, esmorzars a més d’activitats culturals a peu de vinya, com el seu cicle de sopars i poesia. Si sou amants de la cultura, tampoc us podeu perdre el cicle de monòlegs a Vinyes d’Olivardots.

VVID 21 1 scaled

VÍVID 2021. Celler Mas Llunes. Xènia Gasull. Arxiu imatges PTCBG

Vi-o-diversitat al Celler Mas Llunes

Descobriu les vinyes ecològiques de Mas Llunes  i el seu projecte de recuperació de la biodiversitat i sensibilització ambiental a la seva finca de Garriguella, tot esmorzant i tastant els seus vins, des dels blancs frescos i vibrants o bé cremosos i persistents, fins als negres estructurats i sedosos.

Bibendum: glops d’història i vi a les ruïnes d’Empúries

El Bibendum és un maridatge d’història i vi. Un viatge al passat, sota la conducció d’una guia experta i tast de vins de la DO Empordà, entre les àmfores i les olors de varietats ancestrals, al bell mig de les ruïnes d’Empúries cap al tard.

Sant Pere de Rodes. Jordi Renart. Arxiu Imatges PTCBG 5 1 scaled

Sant Pere de Rodes. Jordi Renart. Arxiu Imatges PTCBG

El temps del vi: un tast a cegues a Sant Pere de Rodes

El temps de vi, al Monestir de Sant Pere de Rodes, és un tast a cegues de tres vins de cellers propers, dels quals cal endevinar algunes característiques. Una visita teatralitzada on tres personatges històrics guien el tast tot explicant el seu context històric en relació amb algun aspecte de la vinya. Una activitat ideal per aprendre i gaudir a parts iguals.

Ruta enogastronòmica guiada per Figueres

Una ruta urbana de vins i tapes per Figueres, la ciutat del geni Salvador Dalí, guiada per la sommelier Laura Masramon, on podreu tastar el llegat gastronòmic de la zona i els vins empordanesos a l’alçada del cobert.

Saltar al contingut