entrada entrada
BLOG

Tot descobrint la garrotxa romànica, misteriosa i modernista

BLOG

Tot descobrint la garrotxa romànica, misteriosa i modernista

Una de les comarques gironines més belles és la de la Garrotxa. També és una en la que trobareu un bon nombre d’activitats de tota mena, sobretot per realitzar en família.

L’Associació Turisme Garrotxa ha elaborat una guia molt completa amb més d’una quarantena de propostes ben variades per gaudir d’aquesta terra de volcans. Nosaltres us n’hem triat quatre. Són activitats que combinen el coneixement, la cultura, amb la natura i, en alguns casos, amb l’esport, amb d’altres l’enginy, però en tots els casos són activitats en les quals hi pot participar tota la família.

picnic

Foto: CC La Garrotxa.

Romànicament a la Vall de Bianya

El paisatge de la Vall de Bianya és idíl·lic, però també és una zona rica pel que fa al patrimoni arquitectònic del romànic. En aquesta visita guiada, que es programa durant tot l’any i té una durada de mitja jornada, els participants descobrireu petites capelles i esglésies que queden apartades de la civilització, així com també en coneixereu el sentit al centre d’interpretació de Sant Salvador de Bianya. Els paratges boscosos i els prats verds són llocs ideals per a una parada reparadora i fer un pícnic amb productes de la Vall. El mínim de participants en aquesta activitat és de 10 persones i el màxim és de 20, que es desplacen per la Vall de Bianya amb el seu propi vehicle. Les reserves es poden fer en aquest enllaç o al telèfon 972 90 38 22 / 616 44 70 01.

escape

Foto: Museu dels Sants.

Escape room al Museu dels Sants

Un sacco di sangue és el títol de la següent activitat que us proposem. Un escape room que al visitants se li explica d’aquesta manera: “Des de fa diverses setmanes estan arribant al Museu dels Sants un seguit d’amenaces molt inquietants. El perill sembla imminent. Podreu entrar al Museu per mirar de treure’n l’entrellat, però només els més intrèpids i astuts aconseguiran sortir-ne abans que s’esgoti el temps.” El misteri es comença a desvetllar a partir de 2/4 de 8 del vespre, quan les portes del museu es tancaran. A partir de llavors, els detectius aficionats tindran 90 minuts per desentrellar el misteri, que es basa en un fet real: el protagonista és un membre de la màfia que era client dels Tallers dels Sants d’Olot, que tenien anomenada, on cada estiu hi feia una compra molt i molt especial. El mínim de participants és de 6 persones i el màxim de 8, a partir de 16 anys. Us hi atreviu? Sereu capaços d’escapar-vos del Museu dels Sants? Teniu més informació en aquest enllaç. També podeu trucar al telèfon 972 26 67 91.

bici

Foto: CC La Garrotxa.

Reviure els estius modernistes a Olot

Aquesta activitat proposa fer una sortida de passeig amb bicicleta, que resseguirà el riu Fluvià, a la recerca dels paratges més frescos al voltant del riu, emulant el que feien els estiuejants modernistes del segle XX. Els participants coneixereu la història d’Olot i els hàbits turístics propis de l’època, seguint el curs del riu Fluvià fins als prats de la Mandra, un espai perfectament adequat per a fer-hi un vermut modernista. La visita finalitzarà al centre de la ciutat d’Olot, on els participants coneixeran el passat industrial de la vila, que va permetre l’existència d’una burgesia benestant la protagonista d’aquests estiuejos modernistes. La visita té una durada de 3 hores, la participació està delimitada de 10 persones com a mínim a 20 persones com a màxim. Malgrat ser en bicicleta, el nivell d’esforç és assequible a tothom. Les reserves es poden fer en aquest enllaç o al telèfon 972 90 38 22 / 616 44 70 01.

capsetmana

Foto: CC La Garrotxa.

Un cap de setmana romànic

A diferència de la primera proposta que us presentàvem, en aquesta ocasió la idea és fer una immersió absoluta en el romànic de la Garrotxa durant tot un cap de setmana. Es tracta de descobrir aquest riquíssim patrimoni arquitectònic a peu. Els participants segueixen dos itineraris per camins antics, que transcorren per paratges excepcionals. Un dels itineraris ressegueix la Vall de Vianya, on es troben fins a set antigues parròquies que havien estat motors socials i culturals quan estaven en el seu apogeu. L’altre itinerari discorre pel romànic de la Vall del Corb, una serra que conté racons de gran bellesa i que separa les aigües de les conques del Fluvià i del Ter. La proposta té una durada d’un cap de setmana, és per a un mínim de 2 persones, però és ideal per a grups d’amics o familiars. L’activitat inclou 2 nits d’allotjament, 2 esmorzars, dues rutes autoguiades circulars, llibre de ruta amb l’itinerari i informació complementària sobre història, cultura, flora i fauna. Les reserves es poden fer en aquest enllaç o al telèfon 669 82 63 22.

Saltar al contingut