Cadaques Oscar Rodbag Arxiu imatges PTCBG scaled Cadaques Oscar Rodbag Arxiu imatges PTCBG scaled
BLOG

No sense el meu gos

FOTÒGRAF Oscar Rodbag

BLOG

No sense el meu gos

SilviaRodriguez_LaChincheta 2

Fer turisme amb el nostre animal de companyia és una tendència en alça. Si busques activitats aptes per a mascotes que et permetin gaudir de la Costa Brava i del Pirineu amb el teu amic més fidel, no et perdis aquest article.

Més de la meitat de les famílies catalanes té una mascota a casa, la major part d’elles un gos. El nombre de gossos a les llars no ha deixat d’incrementar-se des de l’any 2019 per diversos motius. Per això, fer turisme amb el nostre animal de companyia és una tendència que guanya adeptes, any rere any. I és que viatjar o fer vacances amb la teva mascota requereix una mica de planificació i preparació, però pot ser una experiència molt gratificant que enforteix els vincles i ofereix records inoblidables, a més d’evitar l’estrès per separació i els costos de trobar cangur.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són destins perfectes per a gaudir d’activitats a l’aire lliure amb els nostres amics peluts. El sector turístic també és conscient que els amants dels animals no se’n volen separar durant les vacances i cada vegada existeixen més opcions d’allotjament i activitats pet friendly, on les mascotes són benvingudes. A continuació, et donem algunes idees per organitzar un viatge amb la millor companyia.

Banyoles Jordi Renart Arxiu imatges PTCBG scaled

Banyoles-Jordi Renart-Arxiu imatges PTCBG

Rutes de muntanya aptes per a quatre potes

Caminar en companyia de la teva mascota per la muntanya és una activitat ideal per fer en qualsevol escapada o durant les vacances. D’entrada, et proposem agafar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins a la Vall de Núria i començar un petit itinerari pels 4 ponts històrics de la Vall, o bé arribar-vos al santuari pel Camí Vell de Queralbs , tot gaudint de l’entorn natural de l’alta muntanya pirinenca, com feien els pelegrins en aquest camí farcit d’història i de llegendes.

Si prefereixes les vistes des de l’alçada, res com acostar-te al naixement del riu Ter amb el telecadira panoràmic (obert del 15 de juliol a l’11 de setembre, de 10 a 15h). I si optes per viatjar en família, us proposem una escapada per les ermites i La Vall del Corb, una activitat d’aventura familiar per camins entre boscos, al cim de la Vall d’en Bas. Després de 10 Km de caminada us anirà d’allò més bé descansar al càmping Les Preses Natura.

Amb el morro entre les vinyes 

Una altra opció per experimentar amb el teu company d’aventures és acostar-se als cellers i les vinyes de l’Empordà. A les bodegues Clos d’Agon, per exemple, podreu passejar al vostre aire per la vinya de la finca Mas Gil, fins arribar a les taules del seus miradors al mar. Si vols aprendre detalls sobre l’elaboració del vi, et pots apropar a Mas Oller, situat a Torrent -prop de Pals i de les Illes Medes-, o al celler Martí i Fabra, de Sant Climent de Sescebes. Més a prop de la frontera amb França, a Cantallops, podràs visitar la Masia Serra, on hi acabaràs tastant els seus vins i olis, acompanyats d’unes tapes d’embotits i de formatges artesans. I si el que busques és una experiència per a autèntics morros fins, us proposem una passejada sensorial amb la Iolanda Bustos, xef experta en maridatges botànics. Caminareu entre les vinyes, descobrint i tastant flors plenes d’aromes i sabors que s’expressen també a través dels vins.

Compartint moments de benestar

Després de tant moviment, probablement us calgui una mica de relaxació. Si el mar us crida, us proposem deixar-vos portar, tot navegant per les cales i els racons del Parc Natural del Cap de Creus i gaudir de les seves aigües cristal·lines. També us podeu relaxar amb un cap de setmana d’ecowellness a La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador; o prendre-us un respir a l’Hotel Torremirona.

De peus (o potes) a terra

Per acabar, si el mar no és el vostre medi i sou més de trepitjar de peus (o potes) a terra, no deixeu de visitar els jardins de Cap Roig, considerat un dels més importants de la Mediterrània; o de gaudir d’una ruta històrica a Peralada, amb racons singulars tan emblemàtics com el call jueu, la resclosa del comte, l’antic hospital o la casa natal de Ramon Muntaner.

Sigui com sigui i facis allò que facis, abans de viatjar assegura’t de conèixer les normatives sobre mascotes del teu allotjament i dels espais que vols visitar. D’aquesta manera podreu gaudir del vostre viatge sense sorpreses.

Saltar al contingut