volta a la vall 2 volta a la vall 2
BLOG

La Vall de Campmajor a peu, una ruta per etapes al Pla de l'Estany

BLOG

La Vall de Campmajor a peu, una ruta per etapes al Pla de l’Estany

francesc sola avatar
  • Escrit per: Francesc Solà
  • Periodista i creador de continguts. Especialitzat en turisme i esports.

  • Data: 14/09/2022
  • Etiquetes:
Etiquetes:

Del Pla de l’Estany us hem fet moltes propostes per a descobrir a peu, en bici o navegant els millors racons d’aquesta comarca.

Del Pla de l’Estany us hem fet moltes propostes per a descobrir a peu, en bici o navegant els millors racons d’aquesta comarca. Però no us havíem parlat encara d’una ruta per etapes, que d’entrada us pot sobtar per la seva distància (46 km), però que podeu anar fent en diferents trams i al vostre ritme. Sigui com sigui us garantim que descobrireu alguns miradors excepcionals del territori, amb sorpreses paisatgístiques pel camí i que recorrereu alguns corriols i camins que us quedaran gravats per sempre.

volta a la vall 1 1536x1152 1

Fita del terme de Montfalgó

Ruta per etapes al Pla de l’Estany

Per la seva distància i el desnivell la Volta a la vall de Campmajor es recomana fer-la en sis etapes, d’entre 7 i 9 quilòmetres cadascuna. La ruta fa la volta a tot el terme municipal de Sant Miquel de Campmajor i una part de Porqueres, molt ben senyalitzada amb diferents colors per a cada etapa, que majoritàriament transcorren per terreny muntanyós i combinant elements culturals i naturals.

volta a la vall 4 1536x1152 1

La cova de Ventatjol

Sis etapes per completar la volta a la Vall de Campmajor

Etapa 1 . Bosc de Can Ginebreda – Prat de Sant Nicolau (8,1 km)

Etapa 2. Prat de Sant Nicolau – Collferrer (7,2 km)

Etapa 3. Collferrer – El Xalió (9,8 km)

Etapa 4. El Xalió – La Cadevall (7,9 km)

Etapa 5. La Cadevall – Can Pla (6,8 km)

Etapa 6. Can Pla – Bosc de Can Ginebreda (9,2 km)

A l’inici de cada etapa hi trobareu plafons informatius i fotos dels elements naturals i patrimonials que us anireu trobant al llarg de la sortida. La descoberta d’aquesta ruta us permetrà conèixer indrets molt singulars com el museu a l’aire lliure de Can Ginebreda, obra de l’artista Xicu Cabanyes, l’ermita de Sant Patllari o el Prat de Sant Nicolau, amb un ufanós castanyer catalogat com a arbre monumental.

volta a la vall 8 1536x1152 1

L’excepcional mirador de Can Ginestar

També coneixereu la zona volcànica del Puig Montner, els peculiars revolts del riu Ritort, el santuari de Santa Maria del Collell, l’antiga torre de can Ginestar o el ja despoblat veïnat de Briolf.

volta a la vall 9

El riu Ritort neix a la vall de Mieres

La ruta completa és circular, però si la feu per etapes individuals heu de tenir la previsió de deixar un vehicle al final del trajecte, o plantejar-vos cadascuna de les etapes com una agradable excursió d’anada i tornada.

Si vols descobrir més racons del Pla de l’Estany, et recomanem aquesta ruta.

Fotos: Consell Comarcal del Pla de l’Estany

Saltar al contingut