Roses. Jordi Renart 1 Roses. Jordi Renart 1
BLOG

Festivals que entren amb força aquesta primavera 

FOTÒGRAF Jordi Renart

BLOG

Festivals que entren amb força aquesta primavera 

La riquesa de la Costa Brava, Girona i el Pirineu de Girona s'expressa plenament en els festivals que se celebren al llarg de l'any, convertint aquestes regions en un punt de trobada indispensable per als amants de la música, la dansa, el teatre i la literatura, entre d’altres disciplines.

 

A continuació, t’oferim un recorregut per alguns dels millors festivals que venen de la mà del bon temps, perquè puguis fer agenda per Setmana Santa i no et perdis res.

Comencem aquesta selecció amb el Perelada Pasqua, la programació especial que prepara el prestigiós Festival Internacional de Música de Perelada pels dies de Setmana Santa. Aquest festival és un dels clàssics de la zona i comença a escalfar motors durant el mes de març, amb concerts i activitats culturals paral·leles. Funciona com aperitiu gourmet del plat principal, que com sempre se servirà a mitjans de juliol. L’església del Carme del castell de Perelada i els seus jardins seran una vegada més l’escenari d’un programa que vol agradar tant al públic fidel que acompanya la cita estival com als visitants que tinguin ganes de gaudir d’una proposta d’excel·lència musical a la Costa Brava durant el període festiu de la Setmana Santa.

Castell de Peralada. Grup Peralada 1

Castell de Perelada. Grup Perelada. Arxiu Imatges PTCBG

En aquesta mateixa línia de tall clàssic, trobem el Festival de Música Clàssics l’Escala-Empúries, una iniciativa que va començar a caminar el 1993 i que gràcies a l’entusiasta resposta del públic, s’ha anat consolidant any rere any com a lloc de trobada de grans intèrprets reconeguts internacionalment, a l’entorn de la música de cambra i també com a solistes, sense oblidar la participació́ dels artistes locals i joves talents, que aporten el seu propi prestigi al del festival.

Somrient i “a capella”

Seguim aquesta aventura amb una proposta una mica més agosarada: El Festival Còmic de Figueres, un certamen esbojarrat amb el qual no podràs parar de riure, perquè tal i com ells mateixos diuen: “La millor manera de plorar, és plorar de riure”. I perquè així sigui, la programació d’aquest festí de riures es nodreix d’espectacles d’acròbates impossibles, risoteràpia col·lectiva, sessions especials i monòlegs amb les millors humoristes del moment, entre d’altres activitats. Aquest festival és un regal de la vida, ben presentat amb un llacet i amb l’únic objectiu de que ploris de riure. Què pot sortir malament?

Figueres. Jordi Ribot Punti ICONNA 1

Figueres. Jordi Ribot Punti-ICONNA. Arxiu Imatges PTCBG

Si anem una mica cap a l’interior i volem cantar “a cappella” tenim l’opció de gaudir d’alguna actuació que formi part del Festival Internacional de Música a Cappella, una proposta amb una gran riquesa i constant renovació, que a més ofereix directes molt emotius. I es que la música “a cappella” esdevé una font inacabable de possibilitats, amb una gran oferta de grups que – tant a nivell nacional com internacional- gaudeixen d’una bona acceptació i popularitat. Podràs al·lucinar amb aquest festival en qualsevol dels quatre espais de Girona on se celebra cada any: la Plaça Independència, l’Auditori de Girona, la Casa de Cultura i el Monestir de Sant Daniel. No t’ho perdis.

Girona. Festival A Cappella 1

Girona. Festival A Cappella. Arxiu Imatges PTCBG

Un dels festivals més emblemàtics d’aquestes terres és el Sismògraf d’Olot, que se celebra cada primavera. Aquest certamen s’ha convertit en un punt de referència per a la dansa contemporània, atraient companyies nacionals i internacionals que presenten les seves últimes creacions. El Sismògraf no només destaca per la qualitat dels seus espectacles, sinó també per la seva capacitat de convertir la ciutat d’Olot en un gran escenari, on la dansa s’expandeix pels carrers, places i teatres, oferint una experiència immersiva inoblidable als visitants.

Abracadabra, màgia a Torroella

Si ets d’aquelles persones que s’emocionen quan escolten “abracadabra…”, no hi pots faltar al Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG), una proposta que s’ha convertit en la més important del sud d’Europa, apostant per créixer amb una programació única en la seva especialització. Durant aquest festival, els carrers de Torroella de Montgrí es tornen màgics per acollir espectacles i noves arts afins a la màgia.
Si la teva agenda encara no treu fum, pots ampliar-la una mica i posar l’ull en d’altres festivals referents d’aquestes terres, com ara l’Emergent que se celebra a diferents pobles de la comarca del Gironès; l’(a)phònica tot un clàssic de Banyoles; o l’Ítaca de l’Estartit dirigit a un públic jove i amb ganes d’anar de festival. No ho dubtis: tots sempre tenen una programació de luxe.

Baix Emporda. Xenia Gasull Selles Dugudun 1

Baix Empordà. Xenia Gasull Selles-Dugudun. Arxiu Imatges PTCBG

Saltar al contingut