Peralada. Oscar Dominguez. Arxiu Imatges PTCBG_G Peralada. Oscar Dominguez. Arxiu Imatges PTCBG_G
BLOG

Festivals d’estiu mediterranis i compromesos

FOTÒGRAF Oscar Domínguez

BLOG

Festivals d’estiu mediterranis i compromesos

La Costa Brava i el Pirineu de Girona és terra de festivals. Durant tot l’any hi ha una amplíssima oferta de diferents gèneres i condicions, una oferta que es multiplica durant els mesos d’estiu.

Al costat de gegants com el Festival de la Porta Ferrada, el Festival Internacional de Música Castell de Peralada o el Cap Roig Festival, n’hi ha d’altres de més joves i discrets que porten propostes culturals arreu del territori. Tot seguit, us recomanem cinc festivals d’estiu sostenibles, mediterranis i compromesos.

Propostes d’aire mediterrani

Fa deu anys va néixer a Palamós el primer festival de rumba catalana a la Costa Brava. Rumb(A) Palamós és un festival de música en viu a l’aire lliure amb vocació familiar i festiva. Aquest any, sota el lema “Fet amb sol de Palamós”, el festival aposta per un model sostenible i utilitza equips d’energia solar i renovable. La rumba inunda aquesta vila marinera tots els divendres de juliol. Els concerts es distribueixen per tres escenaris a diferents places de la vila, tres espais adaptats per a persones usuàries de cadira de rodes.

Fins al 12 d’agost, la cultura mediterrània és protagonista al Portalblau. Aquest festival compromès amb la cultura, la societat i el medi ambient, aposta per l’accessibilitat, la creació de nous públics, la recerca de nous talents i el compromís amb els artistes emergents. Xerrades, propostes infantils, fotografia i música es combinen per promoure els valors de la cultura mediterrània. Una part de la programació, a més, es porta a terme al fòrum de la ciutat romana d’Empúries, una oportunitat per descobrir el jaciment arqueològic grecoromà més important de Catalunya.

Captura ebook_Diego Espada_Empuries

A les Ruïnes d’Empúries, dos homes en cadira de rodes avancen per una passarel·la de fusta que els duu a la ciutat grega. Imatge de Diego Espada.

Les propostes escèniques i culturals omplen la Ciutadella de Roses en el marc de Sons del món. Música, dansa, teatre, performances… Fins al 7 d’agost, veus nacionals i internacionals participen en aquest festival que, a més, ofereix l’oportunitat de combinar l’experiència cultural amb la degustació de vi DO Empordà.

Natura i inclusió

La devesa del Pla de Ripoll s’omple de música i arts escèniques a l’Inspira, el festival accessible i inclusiu de la capital del Ripollès. Propostes i activitats protagonitzades per persones amb i sense discapacitat conflueixen en un espai accessible, horari inclòs, i amb una entrada a preu reduït. Pel que fa a l’accessibilitat comunicativa, al festival hi trobareu bucle magnètic, pictogrames, àudios i llengua de signes. L’Inspira us servirà per tancar temporada, ja que arriba a finals de setembre.

Inspira 2019 3 copia

De dia, en un passeig, diverses persones gaudeixen d’una de les propostes escèniques d’un dels escenaris de l’Inspira festival. Imatge Inspira festival.

A la Garrotxa, la música sona al Planestiueja’t, un festival jove que se celebra a Les Planes d’Hostoles. Cada dissabte de juliol un concert amenitza les nits d’estiu al Jonquer, una zona de pícnic amb accessos adaptats per a persones usuàries de cadira de rodes (i també un lavabo adaptat) que forma part de la Xarxa d’Itineraris Saludables i Parcs Urbans de Salut.

Si us quedeu amb ganes de més, consulteu aquí l’oferta de festivals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Poseu música i cultura al vostre estiu, una manera diferent i singular de descobrir el territori.

Saltar al contingut