Via Escabroni Esteve 007 scaled 1 Via Escabroni Esteve 007 scaled 1
BLOG

Experimenta la verticalitat amb l’escalada esportiva al Pirineu de Girona

BLOG

Experimenta la verticalitat amb l’escalada esportiva al Pirineu de Girona

francesc sola avatar

L’escalada esportiva és una d’aquelles activitats que no deixa indiferent a ningú. Enganxa, fascina i provoca passió per la muntanya. És una experiència de contacte directe amb la natura que fomenta l’evasió de la rutina

És cert que és un dels esports més exigents, i pel qual la forma física, la tècnica i la força mental han d’anar agafades de la mà. Però és clar, algun dia s’ha de començar, i si no us heu atrevit mai a fer el salt i provar-ho, heu de saber que hi ha empreses especialitzades que us ajudaran en el bateig a aquesta magnífica activitat, que a més compta amb nombroses i extraordinàries vies d’escalada al Pirineu de Girona.

 

Montgrony. Jordi Canyigueral

El Pirineu de Girona és un escenari natural fascinant per a la pràctica de l'escalada esportiva.

 

Conèixer bé el material bàsic, fer nusos i assegurar

Comencem a La Selva, a la muntanya de Santa Brígida, on fa més de 30 anys que s’hi practica l’escalada esportiva. Per la seva orografia és un indret ideal per iniciar-se en aquest esport, ja que compta amb 64 vies obertes, de tots els nivells, des de les més fàcils (IV, V, i 6a)  fins a les més exigents (7a, 7b, i algun 7c).

Aquí, amb els Guies Ama Dablam podreu fer un breu curs d’iniciació d’escalada, on coneixereu el material bàsic i aprendreu a fer els nusos, assegurar i començar a escalar. Tot és qüestió de temps i destresa, i si aneu ben acompanyats des de bon principi tot resultarà més senzill.

1684345336581

L'entorn de l'ermita de Santa Brígida és extraordinari per a la pràctica de l'escalada. Foto: Nil Pujades

Escalada esportiva a l’Alta Garrotxa i al Ripollès

L’escalada és un esport sense regles, on l’únic adversari és la pròpia roca i la vostra capacitat de concentració.  A l’Alta Garrotxa també hi ha diversos espais habilitats per a la seva pràctica, i podeu fer el debut en aquesta disciplina esportiva amb els mateixos Guies Ama Dablam. Si voleu anar per lliure, cal tenir en compte que alguns espais estan restringits en algunes èpoques de l’any per facilitar la nidificació d’algunes espècies d’aus.

Estades Escalada

L'escalada és un esport per a totes les edats, des d'iniciació fins als més experts

I anem ara cap al Ripollès, on els experts d’Altitud Extrem i els Guies Nord Sud us poden ajudar a experimentar la verticalitat amb els cursos i guiatges d’escalada. Fer-ho amb ells us garanteix tenir els coneixements i materials necessaris per a gaudir de l’activitat i evolucionar amb seguretat en aquesta activitat instintiva, natural, apassionat i divertida, que des del primer moment fomenta un agradable esperit de superació.

En funció del vostre nivell us oferiran diverses activitats formatives i guiatges personalitzats, amb propostes tan variades com l’escalada a Montgrony, Ogassa o Campdevànol.

Saltar al contingut