Torremirona Golf Club 20_382 Torremirona Golf Club 20_382
BLOG

Del passat al present: un recorregut per la fascinant història del golf a la Costa Brava

BLOG

Del passat al present: un recorregut per la fascinant història del golf a la Costa Brava

  • Escrit per: Elisa Bernal Vico
  • Redactora Hola in Company

  • Data: 07/09/2023
  • Etiquetes:

La Costa Brava és coneguda per les platges de somni, els paisatges pintorescos i els pobles encantadors. Tot i això, pocs saben que aquesta part de Catalunya també té una rica història en el món del golf. Des dels primers camps de golf fins als tornejos internacionals, la Costa Brava s’ha convertit en una destinació de golf de primer nivell. En aquest article, us explicarem la història d’alguns dels camps i dels jugadors que hi estan relacionats.

Golf de Pals 20_345

Golf de Pals

Tino Soriano. Arxiu Imatges PTCBG.

Història del camp de golf 

Els primers camps de golf de la Costa Brava es van construir a principis del segle xx. El primer va ser el Golf de Pals, fundat el 1966. Dissenyat per F. W. Hawtree, aquest camp de golf de 18 forats es va construir on abans hi havia una plantació d’arròs. D’aleshores ençà, el Golf de Pals ha estat una destinació popular per als golfistes de la Costa Brava

Un altre camp de golf històric és el Club de Golf Costa Brava, que es va inaugurar el 1968. Dissenyat per Hamilton Stutt, aquest camp de 27 forats ofereix vistes panoràmiques del Mediterrani i els Pirineus. El Club de Golf Costa Brava ha estat la seu de diversos tornejos importants, inclòs l’Open d’Espanya del 1972. 

PGA Golf de Catalunya 19_193

Camiral Golf & Wellness

Arxiu Imatges PTCBG.

Tanmateix, un dels camps de golf més emblemàtics de la Costa Brava és el Camiral Golf & Wellness, inaugurat el 1999. Dissenyat per Neil Coles i Ángel Gallardo, aquest camp de golf de 36 forats és un dels millors d’Europa. El Camiral Golf & Wellness ha estat seu de nombrosos tornejos importants, inclòs l’Open d’Espanya del 2000 i del 2009. 

A més d’aquests camps de golf històrics, la Costa Brava també compta amb altres camps de golf de primera categoria, com el Club Golf d’Aro – Mas Nou, l’Empordà Golf Club, el Golf Club Peralada, el Torremirona Golf Club i el Serres de Pals Golf & Sport Club, recuperat recentment. 

Golf Peralada

Golf Club Peralada

Tino Soriano. Arxiu Imatges PTCBG.

Jugadors d’aquesta zona

Pel que fa a personatges importants del golf a la Costa Brava, no podem passar per alt Ángel Gallardo, un golfista espanyol que ha estat una figura clau en el món del golf des dels anys 60. Gallardo ha guanyat nombrosos tornejos, inclòs l’Open d’Espanya del 1969 i del 1973. També ha estat fonamental pel que fa al disseny i desenvolupament de diversos camps de golf de la Costa Brava, inclòs el Camiral Golf & Wellness

Un altre personatge important en la història del golf de la Costa Brava és Severiano Ballesteros, el golfista espanyol amb més èxit de tots els temps. Ballesteros ha guanyat cinc campionats de gran eslam i ha estat fonamental en el desenvolupament del golf a Espanya. Encara que no va dissenyar camps de golf a la Costa Brava, el seu llegat en el món del golf ha inspirat una generació de golfistes d’aquesta regió. 

PORTADA Club Serres de Pals

Serres de Pals Golf & Sport Club

Tino Soriano. Arxiu Imatges PTCBG.

A més, un dels golfistes més destacats relacionats amb la Costa Brava és l’espanyol José María Olazábal. Nascut a Sant Sebastià, Olazábal va començar a jugar al golf a la Costa Brava a mitjans dels anys 80 i ha estat un dels jugadors amb més èxit de la història del golf espanyol. Olazábal ha guanyat dues vegades el Masters d’Augusta, dues vegades la Ryder Cup i ha estat nomenat Jugador de l’Any del Tour Europeu en dues ocasions. A més, ha estat un ambaixador del turisme de golf a la Costa Brava durant molts anys i ha treballat per promoure la regió com a destinació de golf de primer nivell. 

Torremirona Golf Club 20_382

Torremirona Golf Club

Tino Soriano. Arxiu Imatges PTCBG.

La Costa Brava ha estat la llar de molts jugadors importants de golf al llarg dels anys. Aquests jugadors han deixat empremta en aquest esport i han inspirat una nova generació de golfistes a la regió. 

Si ets un amant del golf, assegura’t de visitar la Costa Brava per veure alguns dels camps de golf més bells del món i, possiblement, trobar-te amb alguns d’aquests jugadors famosos al camp.

Saltar al contingut