MariaAurell Corporatiu FastClass 105 scaled 1 MariaAurell Corporatiu FastClass 105 scaled 1
BLOG

Connectant cos i ment: els beneficis del Ioga amb Maria Aurell

BLOG

Connectant cos i ment: els beneficis del Ioga amb Maria Aurell

avatar Bibiana Motos

És possible viure d’una manera intensa sense que l’estrès i l’ansietat s’apoderin de tu.

I la clau per a aconseguir aquest ritme de vida serè i conscient és el ioga, o almenys així ho va ser per Maria Aurell, professional del ioga amb més de 32.000 seguidors a Instagram i la protagonista d’aquest article.

Maria Aurell és graduada en Publicitat i Relacions Públiques. Des de ben jove ha compaginat la vida acadèmica i professional amb la vena artística, i la passió per la música i la dansa. Aurell assegura que li encantava ballar des de ben petita, i sempre va combinar els estudis professionals amb la formació en dansa. A més, impartia classes de dansa a alumnes d’entre 5 i 15 anys mentre estudiava la carrera, i més tard va començar a donar classes de GAP en un centre de tonificació i pilates, en unes sessions on mai falten els exercicis coreografiats al ritme de la música. 

MariaAurell Corporatiu FastClass 96

Maria Aurell

La descoberta del ioga va arribar l’any 2017, en un moment difícil en l’àmbit personal. “Tinc una gran tendència al perfeccionisme i al control. Durant molts anys, l’estrès va ser el clar protagonista del meu dia a dia, i em van recomanar el ioga per aprendre a gestionar millor totes aquestes emocions que s’apoderaven de mi”, explica Aurell. Tot i que al principi es va mostrar una mica escèptica per aquesta tècnica, assegura que ràpidament se’n va enamorar. En un inici la va atraure la part física de la disciplina, però després d’un temps de pràctica, el que més la va captivar va ser la part inicial de les reflexions, que li feien preguntar-se coses que mai s’havia plantejat fins aquell moment. Aquest fet va ser el que la va portar a fer un canviar de la seva perspectiva.

L’any 2019 Maria Aurell va inscriure’s a la seva primera formació de ioga, per aprendre i profunditzar en la disciplina. El mes de març de 2020, coincidint amb la pandèmia i l’inici del confinament, la seva família la va animar a obrir un compte d’Instagram per compartir en directe les classes que impartia com a hobby. És així com neix @mariayoga.fromhome. El principi va ser intens i frenètic, amb dues classes gratuïtes diàries: una al migdia fent GAP, i una a la tarda/vespre pel Ioga. Aquests directes reunien més de 600 persones, i això va fer que el perfil aconseguís 14.000 seguidors després del confinament. “Va ser un projecte que va néixer i créixer de forma orgànica, sense estratègia, només per amenitzar i acompanyar en l’època de confinament”, diu.

MariaAurell Corporatiu FastClass 91 scaled 1

Maria Aurell

Quan va ser el moment de tornar a treballar va haver de prendre la decisió més important de la seva vida: “torno a la feina convencional o provo de viure de la meva passió?”. La resposta, com bé podeu imaginar, va ser la segona. Avui en dia, tres anys més tard d’aquest canvi de rumb, la Maria Aurell té un projecte professional consolidat, una web de subscripció amb diferents programes i cursos des d’on imparteix GAP i Ioga, una comunitat a Instagram de més de 32.000 seguidors, i és col·laboradora de marques en rodatges i creació de continguts.

Els beneficis del ioga

El ioga aporta molts beneficis pel cos i la ment de la persona que el practica. 

Físicament, ajuda a guanyar força i mobilitat, aconseguint enfortir l’esquena i millorar hàbits posturals. La Maria practica el Vinyasa Ioga, en el qual es flueix coordinant moviment i respiració. En aquesta modalitat, es treballa amb diferents grups de postures o asanes: postures d’empeus, de flexió, d’extensió i d’equilibri, que s’entrellacen entre si per acabar creant les seqüències de la pràctica. 

MariaAurell Corporatiu FastClass 103

Maria Aurell

Pel que fa a l’àmbit mental, cal dir que la ment juga un paper molt important tant a la pràctica de ioga com en les classes de GAP. El ioga permet canviar la mirada que tens sobre la vida. “El ioga ajuda a descobrir-nos, a portar la mirada cap endins i escoltar el nostre diàleg interior, els nostres hàbits de pensament, pors, objectius i repte. Si som capaços d’escoltar aquest diàleg, podrem decidir si volem seguir com estem, o bé canviar alguna cosa.”, explica. 

Les claus del benestar

Per a moltes persones, el moviment ajuda a connectar amb el cos i, per tant, amb el present. La ment és molt poderosa, però si deixem que aquesta ens controli, es pot convertir en la nostra pitjor enemiga. La pràctica habitual del ioga ajuda a connectar amb el present per tal de poder sortir de la ment i aprendre a gaudir de l’únic que existeix en realitat: l’ara.

Al llarg de les seves classes, Aurell s’ha adonat que hi ha una gran tendència a l’exigència. “Em trobo sovint amb alumnes que fa tres setmanes que han començat la pràctica i volen aconseguir fer postures invertides”, explica, recordant que, per aprendre una nova disciplina, és molt important tenir paciència, mirar-la amb curiositat i no amb exigència, i confiar que tot arriba. La constància i la paciència són molt rellevants en la pràctica del ioga.

MariaAurell Corporatiu FastClass 105 1 1

Maria Aurell

El vincle amb la Costa Brava 

Maria Aurell sempre ha estat molt vinculada a la Costa Brava, ja que els estius de la seva infància són a Cala Canyelles i a Calella de Palafrugell. “Els colors són únics. Un dels meus moments preferits són les tardes fent el camí de ronda amb un gelat, mentre gaudim de la posta de sol, amb la mirada perduda en el contrast entre el blau del mar i el verd i marró de la terra”, assegura. La professional explica que al territori s’hi respira una energia diferent que convida a baixar revolucions, connectar amb la naturalesa i gaudir d’esports a l’aire lliure. 

Teniu ganes de participar en alguna de les seves sessions?

Agafa l’agenda i reserva’t el diumenge 21 de maig! Vine fins a l’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar i gaudeix del Festival Som Benestar amb la masterclass de ioga que impartirà la Maria Aurell i comença el dia tot inspirant i expirant amb unes vistes al Mediterrani. Animeu-vos a potenciar el benestar i la connexió entre cos i ment!

Saltar al contingut