boscos on passejar c Jordi Renart slider 1 boscos on passejar c Jordi Renart slider 1
BLOG

Boscos per gaudir sense pressa

FOTÒGRAF Jordi Renart

BLOG

Boscos per gaudir sense pressa

Aparca el vehicle i les presses i entrega’t a la bellesa i els beneficis d’una passejada pel bosc

Et proposem un grapat d’arbredes repartides per les comarques de Girona on poder gaudir d’una caminada lluminosa a qualsevol època de l’any. Ves-hi, visita-les, admira-les, respira-les respectant el seu ritme, el seu equilibri i els seus il·lustres habitants. Potser seran follets els qui et donaran la benvinguda al bosc de les Roques Encantades de les Planes d’Hostoles, a la Garrotxa, perquè és un escenari de conte de fades que anima a imaginar històries i explicar llegendes. Aquesta fageda preciosa esquitxada de roques enormes cobertes per una manta de molsa és, a més, una gran temptació per als amants de la fotografia.

boscos on passejar Les Planes dHostoles c Rafael Lopez Monne 1

Bosc de les Roques Encantades

Planes d’Hostoles. Rafael López Monné.

Un paisatge que també s’entrega a la imaginació és el de les Estunes, un petit paratge natural imprescindible ubicat a Porqueres, al Pla de l’Estany. Es fan curts, els itineraris que s’hi endinsen, però cada pas garanteix un descobriment: alzines i roures gegants i heures voladores viuen entre roques, balmes, coves i enormes esquerdes decidides pels moviments de la Terra.  

boscos on passejar Vall den Bas c Javi Cabrera 1

Javi Cabrera.

Igual de màgica és la ruta dels Gegants del Bosc que es pot seguir a Romanyà de la Selva, al peu de les Gavarres, al Baix Empordà. Transcorre per un esplèndid alzinar i amaga diversos tresors culturals i naturals. Busca el curiós menhir de la Murtra, l’espectacular dolmen de la cova d’en Daina o les tres alzines sureres monumentals que hi viuen: el Suro Xato, el Suro Petit de l’Almeda i el Suro de l’Almeda.

boscos on passejar Santa Cristina d_Aro c Miquel Millan 1

Ruta dels Gegants del Bosc

Romanyà de la Selva. Miquel Millan.

Descans del brogit del món és el que trobaràs a la Vall Infinita, el suggeridor nom que aplega més d’una vintena de punts de natura desplegats pel municipi de Maçanet de Cabrenys, a l’Alt Empordà. Alguns es troben enmig del bosc, d’altres a la vora de rius, corriols i gorgs, i n’hi ha que regalen meravelloses vistes panoràmiques on reposar cos i ment. Són els anomenats punts de silenci i queden recollits en una guia que inclou tant la geolocalització com les indicacions per accedir-hi a peu, amb turisme o 4×4.

boscos on passejar Macanet de Cabrenys c Maria Geli Pilar Planaguma 1

Vall Infinita

Maçanet de Cabrenys. Maria Geli i Pilar Planagumà.

Quanta bellesa hi ha, també, a la magnífica roureda de Sant Valentí de Salarsa! És a la vora d’un dels pobles més pintorescos de les comarques de Girona, Beget, al Ripollès. Caminaràs entre roures de troncs generosos, de branques fortes, curulles de fulles capriciosament dentades que brillen tendres a l’estiu i cruixen pel camí mentre s’allarga l’hivern. L’ermita romànica de Sant Valentí de Salarsa (segle xii) t’espera dalt d’un petit turó, protegida per un roure que fa 25 m. Un conjunt majestuós que aconsegueix aturar el temps.

boscos on passejar Vall de Bianya c Javi Cabrera 1

Javi Cabrera.

Un altre recés de benestar és l’Arborètum d’Espinelves, el bosc creat per Marià Masferrer en aquesta pintoresca població de les Guilleries gironines. Masferrer era naturalista i botànic, i dels seus viatges arreu del món va portar llavors de coníferes que va anar plantant aquí a partir del 1860. El resultat és aquest magnífic passeig senyalitzat que es completa en 45 minuts i que transcorre plàcid i silenciós entre sequoies, pins, avets, tsugues, cedres i d’altres espècies. Alguns d’aquests exemplars han estat declarats patrimoni natural per la Generalitat de Catalunya.

boscos on passejar Vall dHortmoier Trescalia c Kris Ubach 1

Kris Ubach.

La Cerdanya és una altra comarca que ofereix mil i una opcions per gaudir de la seva excepcional bellesa paisatgística. Una la tens al municipi d’Alp. Aquí pots enfilar el sender que a través d’un bosc de freixes, primer, i d’un bosc de pi roig, després, et portarà fins a la Roca Castellana. Un mirador natural amb grans vistes a la plana cerdana on no es pot fer res més que agrair l’aventura de la vida.

 

 

Saltar al contingut