Cerdanya Kris Ubach Cerdanya Kris Ubach
BLOG

48 hores d’activitats a l’aire lliure al Pirineu de Girona

FOTÒGRAF Kris Ubach

BLOG

48 hores d’activitats a l’aire lliure al Pirineu de Girona

Descobreix el Pirineu de Girona: un paradís d'activitats a l'aire lliure com a senderisme, ciclisme i esquí, combinat amb una naturalesa impressionant i una gastronomia local exquisida.

Si t’agrada fer senderisme, pedalar o lliscar per la neu mentre et meravelles amb l’entorn, el Pirineu de Girona és l’escenari perfecte per a combinar la teva passió per les activitats a l’aire lliure amb la naturalesa i la millor gastronomia local. Estàs preparat per l’aventura?

Dia 1

Punt d’entrada a un món d’activitats

Sortim de la Cerdanya, on et proposem gaudir de les belles muntanyes del Parc Natural del Cadí-Moixeró, uns senders plens de biodiversitat. La millor manera de començar el dia és agafar el telecabina Cadí-Moixerò i deixar-se seduir per les imponents vistes des del refugi Niu de l’Àliga, a 2.537 metres. Aquí, la majestuositat de la Cerdanya i el Ripollès s’estén als teus peus, oferint un espectacle natural incomparable.

Aquest lloc màgic és la porta d’entrada al Parc del Cadí-Moixeró, on t’esperen grans aventures. A l’hivern, llisca sobre la neu amb esquís o fes una ruta amb raquetes de neu de la mà de guies experts que et portaran a descobrir boscos de color blanc, turons nevats com cotó fluix, rius glaçats i paratges espectaculars. A l’estiu, aventura’t a descobrir senders que et robaran l’alè, i si ets un incondicional de la BTT, podràs escollir entre 12 circuits de descens de tots els nivells. I no t’amoïnis, tant si és estiu com hivern, no cal que portis la bici o les raquetes de casa: podràs llogar el material que et calgui abans de començar l’aventura!

Menjar i dormir, també poden ser tota una experiència

A aquestes alçades, deus tenir gana. I parlant de perspectives aèries, què et semblaria un sopar en alçada? Al restaurant del Niu de l’Àliga podràs degustar un menú complert per recuperar energies. Però sigues previsor: truca per reservar taula i assegura’t que la teva estada també és una experiència gastronòmica!

Et proposem acabar el dia a l’hotel Solineu, un espai a peu de pistes de La Molina amb una oferta d’activitats d’estiu i d’hivern inacabable: des de recorreguts en segway, passeigs en barca o tornejos de tenis a tubbing o activitats de neu!

Cerdanya Marc Planaguma

La Cerdanya. Marc Planagumà. Arxiu Imatges PTCBG

Dia 2

A vista d’ocell

Com sabem que el primer dia va ser tota una aventura, aquesta segona jornada comença amb una activitat més relaxada. Fes un esmorzar lleuger i carrega el mòbil, perquè no podràs parar de fer fotos mentre experimentes, a vista d’ocell, l’encant de la zona volcànica de la Garrotxa. Et proposem una activitat no apta pels qui tenen vertigen: un viatge en globus aerostàtic amb Vol de Coloms. Brinda amb una copa de cava mentre observes el Canigó i el Montseny, amb els Pirineus de fons i els volcans sota els peus.

Un brunch a la mida dels entusiastes de l’outdoor

Ara que ja has despertat el sentit de la vista, és el torn del gust. I és que un cop aterri el globus, podràs fer un brunch amb productes locals: pa amb tomàquet, embotits, fesols de Santa Pau amb botifarra, postres, vi, ratafia i cafè. T’assegurem que et lleparàs els dits!

Un cop hagis reposat, recorda que aquest àpat que has fet és la millor energia per continuar gaudint del cap de setmana. I on millor que passejant pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Trepitja el terra vermellós que s’estén a tocar del volcà Croscat, el segon més jove de la Península, travessa el volcà de Santa Margarida i fes una ullada al volcà Pujalós. És una zona magnífica per descobrir en solitari o amb un bon guia. Un consell, si tens gos i li agrada l’activitat física, porta’l amb tu en aquesta ruta, s’ho passarà d’allò més bé. Però recorda dur-lo lligat, és obligatori en tots els Parcs Naturals!

Relaxa’t entre sons nocturns: un final màgic

I per relaxar-te després d’un cap de setmana ple d’activitats, no oblidis fer una excursió per descobrir la Fageda de nit: deixa que els teus ulls s’acostumin a la foscor i descobreix els sons nocturns. Aquest serà el  punt i final a un cap de setmana per tots els sentits.

Saltar al contingut