Hotel Spa Mas de Torrent. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled Hotel Spa Mas de Torrent. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG 1 scaled
BLOG

Les quatre claus Michelin de la Costa Brava i Girona

BLOG

Les quatre claus Michelin de la Costa Brava i Girona

SilviaRodriguez_LaChincheta 2

Les claus Michelin d’hotels i allotjaments són l’equivalent de les Estrelles Michelin de la restauració. A Girona, Palafrugell, Peralada i Torrent, trobem les quatre claus de la destinació que ofereixen estades d’allò més especials.

Fa més de vint anys que la Guia Michelin va començar a fer les seves recomanacions d’hotels, inclosos en guies d’Europa i Àsia. Però en fa només quatre que els responsables de la guia van decidir renovar-la per mostrar la crème de la crème d’allotjaments de tot el món. De la mateixa manera que l’Estrella Michelin reconeix els restaurants per la seva excel·lència a la cuina, la Clau Michelin reconeix els hotels que ofereixen estances excepcionals, tot atorgant una, dues o tres claus en base a cinc criteris: l’arquitectura i el disseny interior, la qualitat i coherència del servei, la personalitat i el caràcter general, la seva relació qualitat-preu i la seva contribució significativa a l’entorn. Dels 20 hotels amb clau de Catalunya, quatre es troben a la nostra demarcació.

Hotel Spa Mas de Torrent. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Hotel & Spa Mas de Torrent. Òscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG

Mas de Torrent Hotel & Spa

Amb dues claus Michelin, l’Hotel Mas de Torrent, és l’establiment gironí que ha rebut una major distinció per part de la Guia. Situat al petit poble de Torrent, al Baix Empordà, es tracta d’una masia del segle XVIII convertida en un elegant hotel de luxe, amb suites amb jardí i piscina privada. Un oasi de relaxació i benestar que compta amb un exclusiu Spa, amb piscina climatitzada, sales de tractament i massatges, sauna seca i hammam, circuit d’aigües, fitness totalment equipat i sales per a activitats com ara ioga, meditació o pilates. A més d’una cuina local amb el millor producte de la Costa Brava, que combina creativitat, tradició, modernitat i imaginació, en el restaurant dirigit pel prestigiós xef Ramón Freixa.

Hotel Mas Lazuli. Merce Gost Parera. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Hotel Mas Lazuli. Mercè Gost Parera. Arxiu Imatges PTCBG

Hotel Mas Lazuli, a Roses

A la carretera de Roses (Alt Empordà) s’aixeca un dels hotels més esplèndids i romàntics de la Costa Brava, l’Hotel Mas Lazuli. Un allotjament boutique de només disset habitacions ubicat en un antic convent que data del segle XI. Els antics edificis de pedra s’enclaven entre palmeres, vinyes i oliveres, que es reflecteixen en la seva piscina infinita en caure la tarda. Amb un disseny totalment contemporani i sofisticat, amb tons terra, terres de fusta i art i sostres originals del convent, les habitacions compten amb balcons o terrasses privades, per gaudir d’una copa de la Ruta del Vi DO Empordà abans del sopar, amb una cuina a base de productes cultivats en la finca. Un hotel de la mateixa propietat que l’hotel boutique Villa Salvador de Cadaqués, ideal per relaxar-se després d’una visita a la casa-museu de Salvador Dalí, propera a l’allotjament.

Can Mascort Eco Hotel Palafrugell. Lluis Catala. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Can Mascort Eco Hotel, Palafrugell. Lluís Català. Arxiu Imatges PTCBG

Can Mascort Eco Hotel, a Palafrugell

Can Mascort és una casa amb més de 300 anys d’història, patrimoni històric, ubicada al centre de Palafrugell, i restaurada amb molta il·lusió, tal com senyalen els seus propietaris, per crear un espai on gaudir del benestar natural i saludable. Es tracta d’un hotel ecològic, restaurat seguint els principis de bioconstrucció, per recuperar-ne l’essència. Un espai ideal pels amants de la vida saludable i del medi ambient, que compta amb quinze àmplies habitacions, també familiars, distribuïdes en dues plantes. L’hotel disposa també d’una botiga eco, amb productes naturals i de proximitat, un caldàrium (antic bany romà) i un aparcament per bicicletes. El lloc ideal per descobrir la Costa Brava en bicicleta.

Hotel Peralada Wine Spa Golf. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG scaled

Hotel Peralada Wine Spa Golf. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG

Hotel Peralada Wine Spa & Golf, a Peralada

En una petita població del cor de l’Empordà, a Peralada, trobem un dels hotels més luxosos de la demarcació, l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf. Un resort ideal per gaudir d’una vida tranquil·la i pausada, envoltat d’un entorn natural de gran bellesa entre els Pirineus i la Costa Brava.

Des del 1923, quan la familia Suqué Mateu va adquirir el Castell de Peralada, el resort ha combinat història, cultura, enogastronomia i oci, tot acollint experiències úniques com el conegut Festival Perelada. El resort inclou jardins dissenyats pel paisatgista François Duvillers i alberga col·leccions valuosíssimes en els seus museus. Destaca també per la seva oferta enoturística, amb una bodega innovadora, el Celler Perelada, dissenyat pels arquitectes premiats amb el Pritzker 2017, l’estudi RCR, i reconegut per la seva sostenibilitat i vinculació a la Ruta del Vi DO Empordà. El resort es completa amb un hotel de cinc estrelles, un spa de vinoteràpia i una oferta gastronòmica també digne de les estrelles, com el Castell Peralada, amb una estrella Michelin entre els murs d’un autèntic castell del segle XIV, o el restaurant de cuina contemporània de proximitat L’Olivera i el Shiro by Paco Pérez, un dels xefs amb més estrelles del panorama gastronòmic actual. Tot prometent una estada que combina a la perfecció relax, gastronomia i cultura en un entorn inigualable.

Saltar al contingut