Cala Salguer. Diego Espada . Arxiu Imatges PTCBG_G 1 Cala Salguer. Diego Espada . Arxiu Imatges PTCBG_G 1
BLOG

L’aigua de mar: font de teràpia pel benestar 

BLOG

L’aigua de mar: font de teràpia pel benestar 

avatar Bibiana Motos

El mar i el sol, el tàndem natural que millora la salut

La natura ens pot servir com a font de teràpia en algunes etapes de la nostra vida. El mar n’és un clar exemple, ja que aquest és un element indispensable per a la salut, i ens nodreix, ens cuida i ens acompanya en totes les etapes. La salinitat de la seva aigua, el moviment i el so de les onades, la llum del sol, l’aire fresc i les algues que l’acompanyen ens proporcionen un autèntic regal que aporta benestar. A més, tenim la sort de viure en un territori privilegiat on tenim un accés al mar fàcilment, i podem gaudir dels seus múltiples beneficis.

Des de temps immemorials la gent anava a balnearis i termes a curar les seves malalties físiques i psíquiques. En el cas de la civilització grega, per exemple, es feien banys en aigua marina per a relaxar músculs o curar problemes de pell. Avui dia, l’aigua marina també té molts usos de cara a la bellesa i innumerables avantatges per a la salut, tant física com mental.

LEscala. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG 2

Arxiu Imatges PTCBG. LEscala. Javi Cabrera.

El poder curatiu de l’aigua

Banyar-se, submergir-se, caminar amb els peus descalços per sobre la sorra o sentir la brisa marina són algunes de les recomanacions que els experts proposen per tal d’equilibrar les emocions i millorar el nostre benestar. I aquest fet no és cap novetat, ja que el filòsof Plató ja ho deia en el segle IV aC: “La mar cura tots els mals de l’home”.

Cal assenyalar la importància que té l’aigua salada en la millora i alleujament dels símptomes relacionats amb problemes respiratoris. Tant caminar per la platja com banyar-se ajuden a desbloquejar la congestió nasal en casos de refredats i sinusitis, afavoreixen l’eliminació de la mucositat, netegen les vies respiratòries i milloren la capacitat auditiva. Un altre dels beneficis del mar té a veure amb els seus minerals, que serveixen per a millorar la qualitat de la pell: exfolia, cicatritza i revitalitza. L’efecte antibiòtic i antisèptic, a més, millora els problemes de descamació i acne. 

El color blau es relaciona amb la tranquil·litat i la calma, i això, sumat al fet que l’aire del mar és ric en ions negatius, ens ajuda a relaxar-nos i afavoreix la producció de serotonina. Aquest component fa que puguem ser més creatius, estiguem més relaxats, amb millor humor i menys estrès i insomni.

LEscala. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG 4

Arxiu Imatges PTCBG. L’Escala. Javi Cabrera.

Experiències a la vora del mar

Si ets un amant incondicional del mar i busques una estada tranquil·la, a la Costa Brava t’hi esperen moltes propostes. Vols conèixer-les? Comença per l’Hotel Cala del Pi, de Platja d’Aro, on trobaràs diverses experiències basades en el benestar i relacionades amb el mar que et carregaran d’energia i vitalitat durant aquest estiu. Una d’elles és practicar ioga o meditar davant de les aigües blaves del Mediterrani, una activitat que t’ajudarà a ser conscient del teu cos, de l’entorn i de les sensacions que t’envolten. També pots optar pel paquet “Respira Mar”, una ruta guiada de 80 minuts pels camins de ronda de Platja d’Aro seguida d’una sessió de ioga en un entorn idíl·lic. 

Empuries. Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG 2

Arxiu Imatges PTCBG. Empúries. Javi Cabrera.

Roses és un territori de contrastos que pot convertir-se en l’escenari perfecte per trobar aquests dies de pau que tant anhelem. Descobreix totes les experiències que ens proposa l’Hotel Spa Terraza: des de una sessió d’Spa en el seu circuit d’aigües amb vistes al mar, massatges revitalitzadors i tractaments mindfulness excepcionals de la mà d’ Ess by Mònica Traviesa o una ruta amb bicicleta per descobrir l’Empordà. Què més es pot demanar?

I per acabar, un altre imprescindible és l’Hotel Santa Marta de Lloret Mar, un espai perfecte on els colors verd i blau en són els protagonistes i on podràs submergir-te en una estada amb totes les comoditats rodejat de natura amb vistes al mar. És moment de fer una pausa per recuperar forces amb els tractaments i massatges que ofereixen, o bé fent una classe de ioga a l’exterior per connectar amb tu mateix i trobar el benestar. 

 

unnamed

Hotel Santa Marta. Lloret de Mar.

Viure i estar a prop del mar no solament ens aporta plaer visual, sinó que també comporta beneficis notables per al nostre benestar físic i mental. No és sorprenent, doncs, que quan ens trobem en una situació d’estrès, vulguem passar un temps asseguts davant del mar, ja que aquest ens proporciona una sensació de serenitat i calma. Per tant, no t’ho pensis i gaudeix d’aquest poder curatiu que té el mar per trobar l’autèntic benestar. 

Saltar al contingut