Palamos. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled Palamos. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG scaled
BLOG

Experiències per solcar la mar a la Costa Brava

FOTÒGRAF Oscar Rodbag

BLOG

Experiències per solcar la mar a la Costa Brava

Endinsa’t en l'encant captivador de la joia del Mediterrani i gaudeix de dies, de tardes o de nits de somni que et faran viure el doble.

Enamorar-se del paisatge i descobrir-lo, aprendre del vent i explorar la natura, relaxar-se i gaudir de la gastronomia afegint un toc diferencial a la vostra aventura. De ben segur que la Costa Brava et captivarà tan bon punt llevis l’àncora i naveguis per les seves aigües transparents, admiris els seus paisatges inoblidables, tastis els seus productes i formis part de les seves experiències úniques. Comença a solcar les onades ara i emporta’t records que et duraran tota la vida.

LEstartit. Toni Leon 1 scaled

L’Estartit. Toni Leon. Arxiu Imatges PTCBG

On us portin les onades

Descobriu la Costa Brava en vaixell tot sortint del Port de Palamós, amb la Gozzo 35, una embarcació amb capacitat per a fins a sis persones. Deixeu-vos portar per les onades i la brisa en un viatge màgic, de mig dia o de dia sencer, amb patró inclòs. Oblideu-vos de tot perquè a bord no us faltarà de res: tovalloles, ulleres de busseig, taula de pàdel surf… I una experiència gastronòmica amb pícnic exclusiu que us deixarà sense alè.

El Club Nàutic Estartit proposa una excursió en veler per les Illes Medes, un paradís natural protegit, on la vida marina forma part d’un ecosistema únic i divers. Ja sigui en parella, en família, amb amics o amb l’empresa, embarca en el Fillao, un veler sostenible on tindreu l’oportunitat de gaudir d’una experiència inigualable de connexió amb la natura, ja sigui dalt del vaixell o practicant snorkel en les seves aigües cristal·lines.

Però si el que voleu és descobrir la Costa Brava amb la mirada surrealista de l’artista, navegueu el Cap de Creus de Salvador Dalí, i endinseu-vos en els indrets del Parc Natural on ell es va inspirar per pintar els seus meravellosos quadres. Amb Creuers Mare Nostrum teniu un munt d’embarcacions, excursions i experiències d’allò més emocionants per escollir, on també podreu observar el fons marí de les Illes Medes a través de les finestres submergides del catamarà Atlàntida III.

Restaurant Toc al Mar. Begur. Alex Tremps 1 scaled

Restaurant Toc al Mar. Begur. Àlex Tremps. Arxiu Imatges PTCBG

Experiències gourmet

Per conèixer les cales secretes i la gastronomia tradicional de la Costa Brava, res millor que travessar els camins de ronda. En aquesta excursió guiada de tot el dia, pel camí de ronda entre Llafranc i Tamariu, podràs explorar cales amagades on el temps sembla haver-se aturat, a peu i dins d’una embarcació tradicional. I fins i tot podràs degustar pel camí un bon arròs a la cassola arran de mar. Una experiència que combina el millor de la mar i la terra, amb moments de serenitat i plaer.

Una altra activitat de gourmet de mar és la que t’ofereix Cadaqués Bluexperience, al Parc Natural del Cap de Creus. Una travessa tranquil·la per gaudir d’una natura salvatge i magnètica, mentre feu un vermut a bord, per assaborir la tranquil·litat del mar mentre us delecteu amb els sabors locals.

LEstartit. Toni Leon 1_ scaled

L’Estartit. Toni Leon. Arxiu Imatges PTCBG

Aprendre del vent

Us imagineu aprendre a dominar les onades amb els millors? Navegar amb els campions és una de les experiències que ens proposa el Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, on us ensenyaran les tècniques essencials i si voleu també les més avançades per navegar amb seguretat, mentre sentiu el vent a la cara i el sol sobre la pell. La manera ideal per descobrir la passió pel mar, sigui quin sigui el vostre nivell de coneixement.

El Club Nàutic l’Escala també posa al vostre abast aprendre els secrets de la navegació amb una ruta guiada amb vela de creuer i una ruta guiada amb vela lleugera. Ambdues veles es diferencien pel seu material, pes i disseny, entre d’altres característiques que fan que la navegació sigui diferent. En els dos casos, els guies us ensenyaran a portar-les alhora que us expliquen les històries i els secrets que amaga la costa.

I si el que voleu és un altre tipus de vela, us proposem solcar les onades de Roses amb el club d’esports nàutics GenRoses, ja sigui sobre un veler, solcant les onades amb un surf de vela o descobrint paratges inoblidables del Cap de Creus en un caiac.

Perquè la Costa Brava és també el paradís dels amants dels esports d’aventura com el Kite Surf o el Paddle Surf. Mentre que aquest darrer es pot gaudir en gairebé qualsevol racó de la costa, esdevenint una manera serena de connectar amb el mar, us recomanem Sant Pere Pescador per practicar el Kite, amb unes condicions ideals de vent, que us permetran gaudir el doble d’aquest esport.

Com que els ports esportius de la Costa Brava són el punt de partida de moltes d’aquestes activitats us convidem a fullejar aquesta Guia de Cales i Ports on us podreu informar de l’àmplia oferta de les empreses de xàrter, amb o sense tripulació, que us permetrà fer-vos a la mar en qualsevol moment i al vostre ritme. Arriem veles?

Saltar al contingut