Sant Pere Pescador. D. Espada. Arxiu Imatge PTCBG 1 scaled Sant Pere Pescador. D. Espada. Arxiu Imatge PTCBG 1 scaled
BLOG

Entreteniment i consciència ecològica en família

FOTÒGRAF D. Espada

BLOG

Entreteniment i consciència ecològica en família

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són indrets naturals que cal mantenir i cuidar. És per això que les famílies poden convertir les seves visites en moments d’aprenentatge sobre la sostenibilitat, tot gaudint de la natura mentre tenim cura del planeta.

Els indrets naturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona són espais del que cal conservar. Ofereixen una gran varietat d’activitats educatives i de divulgació que fomenten un estil de vida més ecològic i sostenible. Una oportunitat per ensenyar als més joves la importància dels efectes del canvi climàtic i de la conservació i el respecte per la natura, assegurant així que moltes més generacions futures puguin continuar gaudint del mar i de la muntanya.

ESPAIA1 1 scaled

Espai Aquae, Caldes de Malavella. K. Ubach. Arxiu Imatges PTCBG

Espai Aquae i el patrimoni cultural de l’aigua

L’aigua és vida, paisatge i diversió. I a l’Espai Aquae de Caldes de Malavella, ens expliquen l’aigua com a recurs vital. El museu es divideix en cinc espais temàtics, cadascun dels quals aprofundeix en un aspecte diferent de la relació de la regió amb l’aigua: la relació de les termes i els volcans, la composició mineral de les aigües, el seu aprofitament humà al llarg del temps, l’evolució de la indústria de l’aigua i tallers dedicats a la seva investigació. A més d’una zona especial per als més petits on poden convertir-se en arqueòlegs, treballant en una reproducció d’una excavació. Un autèntic trajecte al passat, al present i al futur i una font d’inspiració per a tota la família.

52944613306_7b0df56d73_o 1 scaled

Castell de Lloret. Lloret Turisme

El canvi climàtic al Castell de Lloret

Una experiència virtual sobre el canvi climàtic al Castell de Lloret que combina entreteniment i conscienciació sobre aquest problema que afecta tothom. Tot endinsant-vos en el metavers, us podreu submergir en les causes del canvi climàtic i descobrir les activitats humanes que han contaminat el planeta i han provocat l’escalfament global. A més d’endinsar-vos en els efectes de l’emergència climàtica per viure’ls en primera persona i contribuir a les solucions a través de diversos jocs interactius. I acabar l’experiència amb les meravelloses vistes al mediterrani, un paradís a conservar.

Nou videomapping a lEspai Crater 1 1 scaled

Espai Cràter, Olot. Arxiu Imatges Espai Cràter

Espai Cràter, un viatge al centre de la vida

Es tracta de l’exposició de referència sobre vulcanisme, una mostra totalment interactiva, amb audiovisuals, experiències immersives, realitat augmentada, ludificació i un videomapatge recentment renovat. L’Espai Cràter d’Olot permet aprendre sobre volcans des del seu interior. L’espai estrena també un cub immersiu per viure la sensació de descobrir quatre volcans desconeguts, situats en localitzacions gairebé impossibles de visitar físicament. Una experiència didàctica i entretinguda, que barreja storytelling, tecnologia i art.

Sala de molins Jordi Cassu 1 scaled

Sala de molins. J. Cassu. Arxiu Imatges Ecomuseu Farinera, Castelló d'Empúries

Ecomuseu Farinera, patrimoni industrial de Catalunya

La Farinera de Castelló d’Empúries és una de fàbrica de farina d‘inicis del segle XX, convertida en un museu, que conserva tota la maquinaria pròpia del procés industrial de transformació del blat en farina i que ens ensenya tota la tecnologia dels molins, l’aigua, la farina i el pa. Forma part de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona i del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), que té per objectiu preservar el patrimoni industrial del país.

JARDBO1 1 scaled

Jardí Botànic Marimurtra, Blanes. Arxiu Imatges Fundació Carl Faust

Jardí Botànic Marimurtra, fauna i flora local

Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. Cent anys després, la Fundació Carl Faust continua gestionant el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, mantenint la seva col·lecció botànica i posant-lo a disposició de la recerca, la conservació i la divulgació científica, tot afrontant els nous reptes que planteja la gestió de la biodiversitat i el canvi climàtic. Els jardins es poden visitar i celebrar-hi esdeveniments d’empresa i casaments, entre altres.

Saltar al contingut