La Jonquera slide 0 La Jonquera slide 0

La Jonquera

Alt Empordà

FOTÒGRAF Maria Geli i Pilar Planagumà

Municipi de l’Alt Empordà, molt més que un lloc de pas, amb un sorprenent repertori d’atractius culturals i paisatgístics.

Municipi de l’Alt Empordà, molt més que un lloc de pas, amb un sorprenent repertori d’atractius culturals i paisatgístics.

Ajuntament de La Jonquera

Ajuntament de la Jonquera, Plaça de l'Ajuntament, 17700 La Jonquera, Espanya

La Jonquera Pla de l’Estany França Pirineu de Girona Alt Empordà Garrotxa Osona La Selva Baix Empordà Gironès Ripollès Cerdanya Costa Brava

Per a uns, la Jonquera és lloc de pas. Per a altres, un centre d’oci i comerç per a tots els gustos. També és un indret amb un patrimoni cultural de gran riquesa, com el castell de Requesens –un lloc bucòlic digne de pel·lícules de l’edat mitjana–, les runes del castell de Rocabertí, el Museu Memorial de l’Exili o algunes capelles romàniques amagades al bosc. El paisatge també mereix menció destacada, amb el Paratge Natural de l’Albera i el seu Centre d’Interpretació de l’Albera, alguns racons imprescindibles com el puig Neulós (1.257 m), el salt d’aigua del Fitó o qualsevol dels seus arbres monumentals. I els qui vulguin viure l’ambient festiu de la vila, hi trobaran un bon grapat d’aplecs, festes i fires que farceixen l’agenda d’activitats durant tot l’any. També disposa de punt de càrrega i servei d’auto-reparació de bicicletes.

Saltar al contingut