FOTO PORTADA GIRONA 768x512 1 FOTO PORTADA GIRONA 768x512 1
BLOG

Descobrint la Girona per a tothom

BLOG

Descobrint la Girona per a tothom

En els últims anys, Girona s’ha adaptat a algunes de les necessitats bàsiques per a la mobilitat amb cadira de rodes; per altra banda, s’han ampliat serveis i activitats que tenen com a objectiu obrir-la a tothom.

Actualment, Girona se’ns presenta com una ciutat que treballa per a la supressió de barreres i per a la descoberta inclusiva, amb molts atractius turístics i de gran interès cultural que mereixen una visita.

Per preparar la nostra ruta per Girona, el millor que podem fer és consultar el mapa de turisme accessible, que ens podem descarregar aquí i que informa sobre aspectes com els pendents o el paviment irregular, els accessos practicables i sense barreres, els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda o els llocs d’interès amb detall de la seva accessibilitat.

Hi ha zones com el Barri Vell i el Barri Jueu que presenten dificultats d’accés per a usuaris de cadires de rodes. Les escales, forts pendents i carrers empedrats són accessos complicats. En cas d’interessar-nos aquesta opció, tenim la possibilitat de llogar per dies scooters adaptats a Bosch Ortopèdics. L’Ajuntament de Girona ofereix una guia de recursos accessibles que llista els equipaments amb les seves característiques d’accessibilitat, agrupant-les per: mobilitat reduïda, discapacitat visual, discapacitat auditiva i discapacitat intel·lectual.

Girona. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x567 1

Carrer de la Força (Barri Vell)

Girona. Sherry Ott. Arxiu Imatges PTCBG_G 2 1024x683 1

Carrer de la Força (Barri Vell)

Girona. Maria Geli Pilar Planaguma. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x567 1

Plaça de les Castanyes (Barri Vell)

 

Museus

El Museu d’Història de Girona és de parada obligatòria per conèixer a fons els orígens de la ciutat. És interessant saber que totes les activitats que es fan en aquest equipament disposen gratuïtament de servei d’interpretació en llengua dels signes i d’audiodescripció si ho demanem amb 7 dies d’antelació.

La importància del passat jueu en la història de Girona fa molt recomanable també la visita al Museu d’Història dels Jueus. La visita es pot fer en cadira de rodes mitjançant l’ascensor que hi ha en un edifici adjacent (previ avís a l’equipament trucant al 972 21 67 61) i es pot disposar de visites guiades i visites amb audioguies.

Museu dHistoria dels Jueus de Girona. Oscar Vall. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x683 1

Museu d’Història dels Jueus

 

Un altre edifici emblemàtic, en aquest cas que il·lustra el llegat modernista de la ciutat, és la Casa Masó. Tot el recorregut és accessible per a usuaris de cadires de rodes i la visita es fa amb prèvia reserva concertada i en grups reduïts, fet que facilita l’adaptació a totes les necessitats.

Girona. jordi Puig Fundacio Rafael Maso. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x576 1

Casa Masó

Pel que fa al Museu d’Art de Girona, des de la seva pàgina web ja se’ns informa de tots els seus detalls d’accessibilitat. Destaca el seu recorregut tàctil i la taula d’experimentació sobre l’escultura romànica en pedra. L’exposició permanent i les exposicions temporals del Museu d’Art permet la descoberta d’obres excepcionals, com els retaules del segle XIV i XV o la pintura del segle XIX.

Museu dArt de Girona 1024x683 1

Museu d'Art de Girona

Museu dArt de Girona. Rafael Bosch. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x683 1

Museu d'Art de Girona

Un altre museu molt recomanable per a tothom, i especialment per a famílies, és el Museu del Cinema. Visitable tot l’any i adaptat per a cadires de rodes, la visita al Museu del Cinema és interactiva i es pot fer el recorregut amb l’ajuda d’una audioguia.

Itineraris de Natura

Un dels punts recentment actualitzats en accessibilitat a la ciutat són els itineraris de Natura i circuits d’orientació per a tothom. Destaca la ruta per la Devesa i les Ribes del Ter, properes al centre històric i de gran bellesa. Aquests itineraris estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i amb discapacitat auditiva, així com per a persones amb discapacitat visual.

Girona. Hecktic Travels. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x683 1

La Devesa

Parc de les Ribes del Ter Girona. Josep Ma Oliveres Ajuntament de Girona. Arxiu Imatges PTCBG_G 1 1024x825 1

Ribes del Ter

Descoberta del Barri Vell i edificis històrics

En la nostra descoberta de Girona no hi poden faltar les visites als edificis més emblemàtics de la ciutat, els que dibuixen el seu perfil de postal. Pel que fa a l’accessibilitat física, tant en la visita a la Catedral de Girona com a la Basílica de Sant Feliu, la major part de la visita és accessible i disposa de rampes; tot i això cal tenir en compte que hi ha escalons superiors a 5 cm que cal superar en alguns casos, així com alguns passos estrets. Els equipaments disposen de personal de suport i acompanyament si és necessari. També disposen d’audioguia i un recorregut amb textos informatius que fan que les visites siguin accessibles a tothom.

Girona. Alex Tremps. Arxiu Imatges PTCBG_G 1 1024x683 1

Catedral de Girona i la Basílica de Sant Feliu

Girona. Sherry Ott. Arxiu Imatges PTCBG_G 1024x567 1

Catedral de Girona

Per descobrir el Barri Vell de manera divertida, hi ha la possibilitat de fer-ho mitjançant els circuits d’orientació. Aquesta activitat és gratuïta  descarregant-se la ruta i les fites a aconseguir des de la pàgina web.  Hi ha quatre circuits d’orientació disponibles, i el de la descoberta del Barri Vell és accessible per a tothom.

En cas que ens quedi algun dubte sobre la nostra visita a Girona o requeriu detalls per alguna necessitat especial, cal contactar amb l’Oficina d’Informació Turística al 972 010 001. Si el que volem és concertar una visita guiada a la ciutat, cal contactar amb el Punt de Benvinguda al 972 011 669 o el 972 211 678. Bona descoberta de la Girona accessible a tothom!

Saltar al contingut