Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà slide 0 Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà slide 0

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà slide 1 Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà slide 1

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

FOTÒGRAF Oscar Rodbag

La gran vàlua dels aiguamolls és la seva diversitat d’hàbitats concentrats en un espai relativament petit, i també la mà de l’home i els paisatges humanitzats hi són ben presents.

La gran vàlua dels aiguamolls és la seva diversitat d’hàbitats concentrats en un espai relativament petit, i també la mà de l’home i els paisatges humanitzats hi són ben presents.

Hi trobem el mar, les platges i sorrals costaners, els salobrars o salsures, les llacunes litorals o llaunes, els estanys i maresmes d’aigua dolça —el parc natural ha promogut la recuperació i la creació de nous estanys, com ara el del Cortalet o els estanys Europa—, els rius, canals i recs, la vegetació dels quals té un gran interès botànic i faunístic, els conreus, com ara el de l’arròs, recuperat d’ençà de la creació del parc natural, les closes i peces, les brolles i bosquines de secà, com la zona dels Aspres, que està coberta per conreus de secà (com ara vinyes), brolles i pastures, bosquines de suros, alzines i roures, així com taques de pins en alguns indrets. També hi trobem un bon nombre de masos, cortals i veïnats escampats per la plana que sovint es troben integrats al paisatge i ofereixen refugi a la fauna i la flora salvatges.

  • ico superficie

    5.000ha

    (de les quals un 20% sota la figura de Reserva Natural Integral estrictament protegida. Dividida en tres grans espais: al Nord la Reserva Integral dels Estanys, al Sud la de les Llaunes i la de l’Illa de Caramany a Sant Pere Pescador.)

  • Espècies Lliri groc, Freixe, Canyís, Tamariu, Lliri de mar, Alzina surera, Cigonya Blanca, Blauet, Camallarga, Cabussó emplomallat, Daina, Llúdriga, Fotja Vulgar, Polla Blava, Gaig Blau, Arpella vulgar

Centre d'informació

EL CORTALET
Ctra. de Sant Pere Pescador a Castelló d’Empúries (GIV-6216), km 4,2,
17486 Castelló d’Empúries

mapa parc natural aiguamolls emporda
Veure a Google Maps

Ebooks Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Saltar al contingut