Castell d’Aro (Castell – Platja d’Aro) slide 0 Castell d’Aro (Castell – Platja d’Aro) slide 0

Castell d’Aro (Castell – Platja d’Aro)

Baix Empordà

FOTÒGRAF Ajuntament de Castell Platja d'Aro

Poble del Baix Empordà del municipi de Castell-Platja d’Aro, amb un dels espais històrics medievals més ben conservats de la Costa Brava.

Poble del Baix Empordà del municipi de Castell-Platja d’Aro, amb un dels espais històrics medievals més ben conservats de la Costa Brava.

Ajuntament de Castell d'Aro (Castell - Platja d'Aro)

Carrer Amadeu Vives, 17249 Castell-Platja d'Aro, Girona, Espanya

Castell d'Aro (Castell - Platja d'Aro) Pla de l’Estany França Pirineu de Girona Alt Empordà Garrotxa Osona La Selva Baix Empordà Gironès Ripollès Cerdanya Costa Brava

La primera impressió de Castell d’Aro és que el temps s’ha aturat a l’època medieval: carrerons estrets i costeruts, el castell de Benedormiens que domina el poble i l’església de Santa Maria, que vetlla pels seus habitants. El castell està documentat des de l’any 1041 i dóna nom al poble perquè era el castell més important de la Vall d’Aro. A tocar hi ha l’església de Santa Maria, de l’any 1078, inicialment romànica, el seu interior és gòtic tardà i la façana abarrocada. La inscripció a l’església, les imatges del Naixement i la Creu de Sant Jordi, atorgada pel 50è aniversari del Pessebre Vivent, ens recorden que a Castell d’Aro es celebra el Pessebre Vivent més antic de Catalunya des de l’any 1959. Castell d’Aro està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

FOTÒGRAF Àlex Tremps

Experiències de Baix Empordà

Saltar al contingut