Calonge van Sant Antoni slide 0 Calonge van Sant Antoni slide 0

Calonge van Sant Antoni

Baix Empordà

Fotograaf Jaume Campderros

Gemeente in Baix Empordà, met alle charme van de zee en de bergen van de Costa Brava en straatjes waaraan je de middeleeuwse oorsprong nog kunt herkennen, een bestemming met kleine baaitjes en brede stranden die ideaal zijn voor gezinnen.

 

 

Gemeente in Baix Empordà, met alle charme van de zee en de bergen van de Costa Brava en straatjes waaraan je de middeleeuwse oorsprong nog kunt herkennen, een bestemming met kleine baaitjes en brede stranden die ideaal zijn voor gezinnen.

 

 

VVV-kantoor Calonge van Sant Antoni

Avinguda Catalunya, 26, 17252 Sant Antoni de Calonge, Espanya

Calonge van Sant Antoni Pla de l’Estany França Pirineu de Girona Alt Empordà Garrotxa Osona La Selva Baix Empordà Gironès Ripollès Cerdanya Costa Brava

Ontdek het middeleeuwse Calonge, met een bijzondere dorpskern: de overwelfde straat Carrer del Càcul, de pleinen Plaça de la Doma en Plaça Major, waar het kasteel staat dat volledig in het dorp is geïntegreerd. Maar je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken en boekwinkels van Calonge Poble de Llibres, het eerste boekendorp van Catalonië, een bezoek brengen. In de Vall de Ruàs en de Iberische nederzetting Castellbarri kun je de talrijke dolmens van het nog oudere Calonge ontdekken. Als je van wandelen door de natuur houdt, wacht je een groot gebied met wijngaarden in de Conca del Tinar, waar je kennis kunt maken met de twee manieren om Calonge-wijn te maken: de DO Empordà-wijn in verschillende bodega’s van de gemeente en de landwijn op diverse boerderijen, waar de traditionele manier van wijn maken nog steeds wordt toegepast.

A Sant Antoni, una llarga platja de sorra et dona la benvinguda a tu i els teus, amb serveis com l’Espai Nadó, amb totes les comoditats per gaudir d’un dia de platja amb els més petits de la família o el Club Infantil de Platja, on els nens i nenes poden passar una estona de lleure amb monitors en un espai delimitat a la mateixa sorra . A l’estiu, amb el programa d’activitats Estiu Actiu, els més petits podran fer més de 500 activitats dissenyades per a ells ( i per a tu!). Però si busques un bany tranquil només has de fer uns metres i trobaràs al camí de ronda, les cales amagades entre les roques. Cala Roques Planes, Racó de les Dones, Racó dels Homes, cala del Forn, cala Cristus- Ses Torretes. El passat també es reflexa a Sant Antoni, amb el Dolmen de Puig Ses Forques o el monestir de monges benedictines i l’ermita de Santa Maria del Mar, al paratge del Collet.

Doorgaan naar artikel