42169_4617 42169_4617
BLOG

Walter Benjamin, Portbou i una aventura inoblidable

BLOG

Walter Benjamin, Portbou i una aventura inoblidable

dani chicano avatar
  • Escrit per: Dani Chicano
  • Periodista Cultural

  • Data: 15/01/2020
  • Etiquetes:

Una escape town enmarcat en l'estada de Walter Benjamin a Portbou

El setembre del 1940, l’assagista, crític literari, traductor i filòsof alemany Walter Benjamin, d’origen jueu, va arribar a Portbou fugint dels nazis, amb l’idea de travessar la península fins a Portugal, on tenia previst embarcar cap a Amèrica. A Portbou, Benjamin va rebre l’ajut de Hans i Lisa Fittko, dos antinazis alemanys, però finalment les autoritats franquistes els van capturar i estava previst el seu retorn a l’estat francès. Benjamin no va arribar a sortir de Portbou, va morir en circumstàncies estranyes a la seva cambra de l’Hotel de Francia.

Aquest fet històric és el fil vehicular de l’experiència Portbou 1940, una escape town, que segueix els paràmetres del que podria ser una escape room, però en aquest cas resoldre l’enigma suposarà que els participants hauran trobat la sortida del poble de Portbou, no d’una habitació com en el cas d’un escape room. L’objectiu del joc és que els participants puguin fugir del poble, assetjat per diferents cossos militars i policials, per falangistes i nazis. De moment, aquesta activitat només està disponible els caps de setmana del mes de gener.

L’aventura que planteja Portbou 1940 comença un dia a la tarda i finalitza l’endemà a migdia. L’organització ha previst sopar, allotjament i esmorzar sense haver de sortir del joc i, mentre aquest duri, els participants hauran d’anar resolent enigmes i misteris que els permetin anar avançant fins arribar a complir la missió.

 

IMG_3389

Una vista de Portbou. Foto: Portbou.cat

L’organització demana als participants l’acceptació de les instruccions i el relat que s’ha disposat, per tal de dur a bon port l’experiència. Mentre duri el joc, a més, els participants no podran fer ús de dispositius mòbils de comunicació (tablets o telèfons), que hauran deixat en dipòsit en arribar a Portbou. De fet, l’arribada ja no és convencional, perquè per tal d’adequar-se a les normes del joc, els participants només hi podran arribar en tren, que és on tot comença, i es faciliten els horaris possibles d’arribada al llarg de la tarda de dissabte. Com que els participants no disposaran de transport propi, és recomanable portar calçat còmode i roba d’abric. Us hi podeu apuntar en grups de 2 a 6 persones. Accepteu el repte?

Saltar al contingut